hvg.hu Gazdaság

És akkor eltűnt a szemünk elől több százmilliárd forint

Dugdoshatják a közpénzt a jegybank alapítványai, vagy éppen nyithatnak borboltot a Budai Várban, ha úgy tartja kedvük. Indulna medvehagymát szedni? Vigyázzon, fejenként legfeljebb 2 kiló adómentes, a többit sáp terheli. A Matolcsy György unokatestvéréhez köthető egyfiókos mikrobank megszerezte a Buda-Cash ügyfélvagyonát, a hazai cégvezetők pedig állítják a munkaerőhiány a legnagyobb gazdasági probléma. Eközben az észtek megoldották az Uber-problémát, méghozzá úgy, hogy az mindenkinek tetszik. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Gazdaság

Visszaszólt az ÁSZ-nak egy elmarasztalt állami génbank

Visszautasítja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításait a Növényi Diverzitás Központ (Nödik), mivel minden egyes forinttal el tudott és el tud számolni, ezt minden évben meg is teszi a Földművelésügyi Minisztériumnak (FM), illetve a Magyar Államkincstárnak - közölte a Nödik igazgatósága.

MTI/Napi Gazdaság Gazdaság

Több fizetést és több ellenőrzést javasol az ÁSZ a közcégek vezetőinek

Az Állami Számvevőszék javaslata szerint a jövőben magasabb fizetést kaphatnának az állami társaságok vezetői, de prémium csak kiemelkedő teljesítmény esetén járna, emellett szigorú korrupcióellenes előírásokat vezetnének be, valamint közcégek egykori irányítói csak bizonyos idő eltelte után vállalhatnának munkát az adott iparág valamely magántársaságánál – írta a Napi Gazdaság szerdán.

MTI/Napi Gazdaság Gazdaság

ÁSZ-elnök: Nincs kicentizve a 2016-os büdzsé, de vannak kockázatok

A jövő évi költségvetési törvényjavaslat "azt sugallja", hogy Magyarország túllépett a krízisen, a büdzsé nem egy válsággal küzdő állam viszonyait mutatja be, nem jelennek meg a szükséggazdálkodás jellemzői – ezt mondta az Állami Számvevőszék elnöke a Napi Gazdaságnak.

hvg.hu Gazdaság

Pintér: az önkormányzati vezetőket kísérti leginkább a korrupció

A belügyminiszter szerint ha az önkormányzatok magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél 620 milliárd forint adósság halmozódott fel - mondta. Pintér Sándor beszélt arról is, hogy az önkormányzati vezetőknek nagyon nehéz nemet mondaniuk a korrupcióra, mert esetükben nemcsak anyagiakról van szó, hanem barátságokról, együttélésről is. Az ÁSZ elnöke szerint pedig a vállalati szféra támogatást kijáró, lobbista rendszerré vált.

MTI Gazdaság

Ezt tárta fel az ÁSZ a magyarországi korrupcióról

1. A közszféra intézményei egyre elkötelezettebbek a megelőzésen alapuló korrupció elleni küzdelem terén. 2. A kormányzati intézkedések pozitív hatásai nyomon követhetők. Ezeket önkéntesen kitölthető kérdőívek alapján állapította meg az Állami Számvevőszék.

MTI Itthon

Védelmet kap a Miniszterelnökség több épülete, az ÁSZ-elnök autót is

Az Állami Számvevőszék elnöke is a miniszterekhez hasonló védelmet kaphat a jövőben, és a Miniszterelnökség kiemelt védelemben részesülő ingatlanainak a körét is kibővítené a kormány – derül ki abból az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett tervezetből, amelyet pénteken tettek közzé a kormány honlapján.

Farkas Zoltán Gazdaság

Világos fegyverletétel: makacs államadósság, értelmetlen szabályok

Elbukta az államadósság elleni háborút az Orbán-kormány. Amint radikális adósságcsökkentési tervei elvéreztek, fellazította saját szigorú szabályait, és az adatok kozmetikázásától sem riad vissza. Az idei első félév csúcsközeli, 85,1 százalékos eladósodást hozott.

MTI-OS Gazdaság

ÁSZ: Szabálytalanul gazdálkodott a Képzőművészeti Egyetem

Kisebb szabálytalanságokat talált az egyetemeket vizsgáló számvevőszék a Képzőnél. A jelentésben megjegyzik: az egyetem növekvő hallgatói létszám mellett, csökkenő költségvetési támogatás és romló pénzügyi pozíció ellenére folyamatosan megőrizte fizetőképességét.

MTI Gazdaság

Valami bűzlik a nemzetiségi önkormányzatoknál

A gazdálkodást érintő hiányosságokat tárt fel az Állami Számvevőszék a vizsgált nemzetiségi önkormányzatoknál – mondta Warvasovszky Tihamér, a szervezet alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával