MTI Gazdaság

Szigorú ellenőrzéseket ígér az ÁSZ-vezér

Az idén végleg lezárult a következmények nélküli számvevőszéki ellenőrzések korszaka, ettől az évtől kezdve az ellenőrzött szervezeteknek már intézkedési tervet kell készíteniük válaszul a jelentésekre, az együttműködés hiányának akár büntetőjogi következményei is lehetnek - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában.

MTI Gazdaság

ÁSZ: nem volt sikeres a megváltozott munkaképességűek támogatása

A megváltozott munkaképességűek költségvetési támogatása és a támogatások ellenőrzése 2007 és 2011 között nem biztosította ezen csoport munkaerő-piaci részvételének növelését, és nem tette lehetővé a források hatékony felhasználását - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb jelentésében.

MTI Itthon

ÁSZ-jelentés: nőtt a nemzeti parkok területe

Négy nemzeti park igazgatóságának eredményességét, működésük hatékonyságát, valamint a kezelésükben lévő vagyonelemek hasznosítását vizsgálta helyszíni ellenőrzése során az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amelynek egyik megállapítása az volt, hogy a források felhasználása a céloknak megfelelő és eredményes volt - közölte az ÁSZ csütörtökön.

MTI Gazdaság

"Elzártuk az MSZP-s pártkasszához vezető pénzcsapokat"

Az Állami Számvevőszékhez fordul Csepel Önkormányzata. A helyhatóság arra kíváncsi, hogy kerülhetett-e a csepeli adófizetők pénze ingatlanügyleteken keresztül MSZP-s pártkasszába vagy a fővárosi MSZP pártirodáihoz - közölte a kerület polgármestere az MTI-vel hétfőn.

Pásztor Tibor Nyüzsi

Rogán, a közpénzek őre

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint Rogán Antal tevékenységével hozzájárult a közpénzek hatékonyabb felhasználásához. Nézzük meg, hogy V. kerületi polgármesterként ezt hogyan tette.

MTI Itthon

Rogán díjat kapott az ÁSZ-tól

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Hagelmayer István-díját kapta Rogán Antal (Fidesz-KDNP) belvárosi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki az elismeréssel járó pénzjutalmat a Dévény Anna Alapítványnak ajánlotta fel.

MTI Gazdaság

ÁSZ-elnök: beigazolódtak az adókkal kapcsolatos aggodalmak

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke örömtelinek nevezte kedden a parlamentben, hogy 2011-ben csökkent az adósságráta, de Domokos László hozzátette, hogy az államadósság szintje a következő évek költségvetési mozgásterét is szűkre szabja. Szerinte a tervezéskor kockázatosnak minősített adónemeknél szinte kivétel nélkül elmaradás volt a bevételeket tekintve, és az ország jelentős lemaradásban van az uniós pénzek felhasználásában.

MTI Itthon

ÁSZ: baj van az SZDSZ 2010-es beszámolójával

Nem felel meg a teljesség és valódiság elvének az SZDSZ 2010-es beszámolója az Állami Számvevőszék legfrissebb ellenőrzése szerint. A parlamentből kikerült párt nem tudott elszámolni egy 56,5 millió forintos adomány törvényszerűségével, ezért ezt az összeget vissza kell fizetnie az államkasszába.

Szabó M. István Gazdaság

ÁSZ: nehezen követhető, hogyan költi a MÁV a pénzét

Elmarasztalta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az államot, a MÁV-ot és az egész vasúti közlekedési támogatási rendszert a kedden közzétett, több mint 70 oldalas jelentésében. Az elmúlt években is tovább romló helyzetet az ÁSZ főként a következetlenségekre és a közlekedéspolitikai stratégia hiányára vezeti vissza.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk