MTI Itthon

Kamaráknál bukkant hiányosságokra az ÁSZ

A Magyar Agrárkamaránál 67,9 millió, míg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál 11,3 millió forint támogatás nem szabályszerű felhasználását állapította meg egy most zárult számvevőszéki vizsgálat - mondta Makkai Mária, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felügyeleti vezetője csütörtökön.

M. László Ferenc Itthon

Rejtett aknákra terelné vetélytársait a Fidesz

Saját magán is eret vágna a Fidesz az új kampányfinanszírozási törvénnyel, amely 585 millióval kevesebb állami támogatást juttatna a kormányzó pártnak. Ám miután a törvénytervezet továbbra sem garantálja a pénzszerzés és a költés átláthatóságát, az új szabályok is megkerülhetők lesznek. Semmi sem tiltja például, hogy „közeli” civilek, vagy a kormány intézményei kampányoljanak a pártok helyett – közpénzből.

MTI Gazdaság

Beszámol ma az Állami Számvevőszék a parlamentnek

Ezután a pénzügyi konglomerátumok kiegészítő felügyeletéről szóló törvényjavaslat kerül terítékre. Az ülésnap hátralévő részében biztosítási tárgyú törvénymódosításokról is általános vitát tartanak, végül megtárgyalják a polgármesteri tisztség ellátásáról szóló jogszabály-változtatási javaslatot.

hvg.hu Itthon

Kizárták Kapolyi Lászlót a szociáldemokrata pártból

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt etikai bizottsága belső vizsgálatot folytatott az Állami Számvevőszék által elvégzett utóellenőrzés megállapításai alapján. A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsák, ki a felelős a párt által elkövetett szabálytalanságokért – írta az MSZDP közleményben hétfőn.

MTI Gazdaság

Az ÁSZ pénzügyi gondokat talált a kórházaknál

A magyarországi kórházak többsége évek óta komoly likviditási és pénzügyi problémákkal küzd, az ellenőrzött húsz kórház pénzügyi egyensúlya 2009-ben nem volt biztosított - közölte Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

MTI Világ

Összefogott a magyar és a vietnami ÁSZ

Szorosabbra fűzik az együttműködést a magyar és a vietnami számvevőszék között – erről írt alá megállapodást kedden a két szervezet vezetője Hanoiban.

MTI Gazdaság

Szigorú ellenőrzéseket ígér az ÁSZ-vezér

Az idén végleg lezárult a következmények nélküli számvevőszéki ellenőrzések korszaka, ettől az évtől kezdve az ellenőrzött szervezeteknek már intézkedési tervet kell készíteniük válaszul a jelentésekre, az együttműködés hiányának akár büntetőjogi következményei is lehetnek - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában.

MTI Gazdaság

ÁSZ: nem volt sikeres a megváltozott munkaképességűek támogatása

A megváltozott munkaképességűek költségvetési támogatása és a támogatások ellenőrzése 2007 és 2011 között nem biztosította ezen csoport munkaerő-piaci részvételének növelését, és nem tette lehetővé a források hatékony felhasználását - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb jelentésében.

MTI Itthon

ÁSZ-jelentés: nőtt a nemzeti parkok területe

Négy nemzeti park igazgatóságának eredményességét, működésük hatékonyságát, valamint a kezelésükben lévő vagyonelemek hasznosítását vizsgálta helyszíni ellenőrzése során az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amelynek egyik megállapítása az volt, hogy a források felhasználása a céloknak megfelelő és eredményes volt - közölte az ÁSZ csütörtökön.

MTI Gazdaság

"Elzártuk az MSZP-s pártkasszához vezető pénzcsapokat"

Az Állami Számvevőszékhez fordul Csepel Önkormányzata. A helyhatóság arra kíváncsi, hogy kerülhetett-e a csepeli adófizetők pénze ingatlanügyleteken keresztül MSZP-s pártkasszába vagy a fővárosi MSZP pártirodáihoz - közölte a kerület polgármestere az MTI-vel hétfőn.

Pásztor Tibor Nyüzsi

Rogán, a közpénzek őre

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint Rogán Antal tevékenységével hozzájárult a közpénzek hatékonyabb felhasználásához. Nézzük meg, hogy V. kerületi polgármesterként ezt hogyan tette.

MTI Itthon

Rogán díjat kapott az ÁSZ-tól

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Hagelmayer István-díját kapta Rogán Antal (Fidesz-KDNP) belvárosi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki az elismeréssel járó pénzjutalmat a Dévény Anna Alapítványnak ajánlotta fel.

MTI Gazdaság

ÁSZ-elnök: beigazolódtak az adókkal kapcsolatos aggodalmak

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke örömtelinek nevezte kedden a parlamentben, hogy 2011-ben csökkent az adósságráta, de Domokos László hozzátette, hogy az államadósság szintje a következő évek költségvetési mozgásterét is szűkre szabja. Szerinte a tervezéskor kockázatosnak minősített adónemeknél szinte kivétel nélkül elmaradás volt a bevételeket tekintve, és az ország jelentős lemaradásban van az uniós pénzek felhasználásában.

MTI Itthon

ÁSZ: baj van az SZDSZ 2010-es beszámolójával

Nem felel meg a teljesség és valódiság elvének az SZDSZ 2010-es beszámolója az Állami Számvevőszék legfrissebb ellenőrzése szerint. A parlamentből kikerült párt nem tudott elszámolni egy 56,5 millió forintos adomány törvényszerűségével, ezért ezt az összeget vissza kell fizetnie az államkasszába.

Szabó M. István Gazdaság

ÁSZ: nehezen követhető, hogyan költi a MÁV a pénzét

Elmarasztalta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az államot, a MÁV-ot és az egész vasúti közlekedési támogatási rendszert a kedden közzétett, több mint 70 oldalas jelentésében. Az elmúlt években is tovább romló helyzetet az ÁSZ főként a következetlenségekre és a közlekedéspolitikai stratégia hiányára vezeti vissza.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával