hvg.hu Gazdaság

Több hitelfelvételre bírná rá az embereket a jegybank

A hitelfelvétel erősítésével pörgetné fel még jobban az ingatlanpiacot a Magyar Nemzeti Bank, a szakma pedig az automata értékbecsléshez fűz nagy reményeket. Igaz, mindkét módszernek vannak ellenzői – derült ki a Portfolio konferenciáján, ahol arról is szó esett, meddig tarthat ki az erős piac.

hvg.hu Itthon

RTL: A II. kerületben is voltak gyanús ingatlaneladások

Az ötödik kerületihez kísértetiesen hasonló módszerekkel adott el ingatlanokat a II. kerületi önkormányzat. Az üzlethelyiségeket bérlők szintén 30 százalék kedvezményt kaptak, és ugyancsak előfordult, hogy a kedvezményt tovább adták egy másik, nem sokkal korábban megalakított cégnek. A második kerületi fideszes önkormányzatnál is azt mondták, mint korábban az ötödik kerületinél, hogy minden törvényes volt ezekben az ügyekben – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

hvg.hu Vállalkozás

Ezen bukhatnak nagyot a cégek

Ha a vállalat ingatlan vételére vagy eladására készül, kellemetlen meglepetést okozhat neki a NAV: az adóhivatal ugyanis felülbírálhatja az illeték előre kiszámolt összegét. Lehet-e készülni a többletköltségre és ha igen, hogyan?

MTI/Magyar Nemzet Itthon

Milliárdos különbség: újraértékelték a Hunvald idején eladott házakat

Csaknem másfél milliárd forintra rúg a Hunvald-perben szereplő, az MSZP-SZDSZ-es többség idején eladott erzsébetvárosi ingatlanok ára és az önkormányzat által ősszel megrendelt értékbecslés eredményének különbsége - írta a Magyar Nemzet keddi számában, a laphoz eljuttatott dokumentumokra hivatkozva.

MTI Itthon

Értékbecslési problémák miatt késik a gépjárműkárok megtérítése

Az értékbecslés során felmerült problémák miatt késik a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófában megsérült gépjárművek kárrendezése, csak az új szakértői állásfoglalást követően térítik meg készpénzben az autótulajdonosok kárát - mondta az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ munkatársa a kolontári lakossági fórumon szerdán.

MTI Itthon

Iszapömlés: már több mint 120 család kért új értékbecslést

A legfrissebb összesítés alapján több mint 120 család kéri a vörösiszap-katasztrófában megsérült ingatlanjának új értékbecslését; várhatóan száznál több új lakás épül majd a devecseri lakóparkban - tájékoztatott az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnokhelyettese.

MTI Itthon

Igazságügyi szakértők végzik a kolontári házak értékbecslését

Igazságügyi szakértők végzik annak a 23 kolontári lakóháznak az értékbecslését, amelyek lebontásáról múlt vasárnap döntött a védelmi bizottság. A szakértők csütörtök estig valamennyi épületről elkészítik szakértői jelentésüket – tudta meg az MTI tudósítója a Veszprém megyei településen járva a kármentési munka irányításában dolgozóktól.

hvg.hu Gazdaság

Új trükk az ingatlancsalásokban

Magukat befektetőnek kiadó cégek jelentkeznek a lakásukat vagy házukat eladásra kínálóknál, de az adásvétel feltételeként kikötik, hogy kizárólag az általuk küldött értékbecslő véleményét fogadják el. Ennek borsos költségét természetesen előre kérik el – számolt be az InfoRádió.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Lecsapott a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2010. június 15-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott az A.N.Z.S.Ó.

hvg.hu Vállalkozás

Vagyonadó: hogyan úszhatjuk meg a bírságot?

Az adóhatósági értémegállapításnak a vagyonadó bevezetése után lesz különös jelentősége. Az ingatlan értékének meghatározásához az APEH egy online adatlap le-, illetve kitöltését követeli meg, ezen kell feltüntetni az ingatlan fontosabb jellemzőit. Az adóhivatal a rendelet szerint ésszerű határidőn belül elektronikus levélben válaszol.

hvg.hu Vállalkozás

Csődbe viheti a cégeket az ingatlanadó?

Eltökéltnek látszik a kormány az ingatlanadó bevezetésével kapcsolatban. Az ingatlanadó alapja – a legtöbb európai országhoz igazodóan – az ingatlan értéke lesz, ám a végeredményt vélhetően vitathatjuk majd saját értékbecslő szakvéleményével alátámasztva. Nyitott kérdés, hogy egy értékbecslés meddig lesz felhasználható: öt-tíz évre szól, vagy minden évben költséget jelent majd a tulajdonos számára.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával