MTI Világ

Európa másik végéből kapott támogatást a görög Sziriza

A görög baloldali Sziriza párt választási győzelme bátorítást jelent a hasonló mozgalmak számára egész Európában és elősegítheti a baloldali pártok és kormányok felemelkedését - közölte az ír katolikus nacionalista Sinn Fein párt.

hvg.hu Itthon

Budapesten fogták el az Írországból megszökött magyar madámot

A múlt hét végén fogták el Budapesten azt a harmincas éveiben járó magyar nőt, aki a gyanú szerint prostitúciós hálózat működtetésében vett részt Írországban. A nő 2012-ben menekült el Írországból, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

MTI Shake

Megmenekült a vágóhídtól Írország meleg bikája

Jótékony felajánlásoknak köszönhetően megmenekült a mészárszéktől Írország meleg bikája. Benjy idén egyetlen üszőt sem volt képes megtermékenyíteni gazdája nyugat-írországi farmján. Az állatorvosok szerint az állat termékeny, de nem a nőstényekhez, hanem saját neméhez vonzódik, különösen az őt felváltó bika iránt érdeklődik.

MTI Világ

Ebola-gyanús esetre bukkantak Írországban

Olyan Ebola-gyanús férfi holttestét vizsgálják Írországban, az északnyugati Donegal megyében, aki nemrégiben tért haza a járvány sújtotta afrikai térségből - közölték az ír egészségügyi hatóságok.

MTI Gazdaság

Íriország újra "A" besorolást kapott a Fitchtől

Visszaemelte az elsőrendű befektetői minősítésnek számító "A" kategóriába Írország államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban a javuló ír államháztartási helyzettel indokolva a lépést.

-sz- Gasztro

Az amcsik a szőkét szeretik

Úgy tűnik, ír bevándorló ősök ide vagy oda, a tengerentúlon egyre kevésbé értékelik a fekete, krémes Guiness sört. Észak-Amerikában 6 százaléknyit esett az eladások száma az elmúlt 12 hónapban – jelentette a Guiness forgalmazója, a Diageo (DEO). Az esés az egy évvel korábbi 2 százalékos eladási csökkenést követte. Menteni kell, ami menthető. Jön a szőke Guinness.

MTI Instant tudomány

Hatalmas viking temető lehet Dublin alatt

Dublinban lehet Nyugat-Európa legnagyobb viking temetkezési helye, Skandináviát nem számítva – derült ki az ír főváros Kilmainham-Islandbridge nevű részén fekvő viking sírokat katalogizáló régészeti projekt eredményeiből.

hvg.hu Gazdaság

Odacsapnak az adóelkerülő multiknak?

Az Európai Bizottság szerdán vizsgálatot fog indítani több uniós tagállam ellen is, mégpedig azért, mivel az uniós szervezet szerint az országok társasági adórendszere uniós szabályokat sérthet. Egyes uniós országok alacsony adókulcsait több nagy nemzetközi multi is kihasználja, így a 28 tagú blokknak történő működésük után alig fizetnek adót.

hvg.hu Világ

Gyerekekkel teli tömegsírt találtak Írországban

Több száz gyerek holttestét rejtette az a tömegsír, amit az írországi Tuamben tártak fel ezen a héten. A The Huffington Post a BBC tudósítását idézi, amely szerint egy korábbi anyaotthontól nem messze találták meg a maradványokat.

MTI Gazdaság

Írország jobban teljesít a Moody's szerint

Két fokozattal az elsőrendű befektetői kategória határára javította Írország államkötvény-adósságának besorolását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban az egyre ütemesebb ír gazdasági növekedéssel és az államháztartási konszolidáció ettől várt gyorsulásával indokolva a lépést.

1 2 3 4 5 6 7
18

A címlapról ajánljuk