hvg.hu Gazdaság

Lelépnek a britek Britanniából?

Úgy fest, a britek egy részét annyira megviselte az EU-ból való távozás, hogy le is lépnének Nagy-Britanniából. Írország evidens megoldásnak látszik, de Gibraltár és Skócia is népszerű lehet.

hvg.hu Itthon

Égre-földre keresik az Írországból felszívódott magyar horrorfogorvost

Érzéstelenítés nélkül végzett fájdalmas beavatkozásokat, és több betegét átverte az a magyar fogorvos, akit a Bors szerint károsultak és ügyvédeik serege keres. A férfi zugrendelőjében a fájdalom mellett többmilliós kárt is okozott a pácienseinek – olvasható a lap hétfői számában.

MTI Világ

Az írek kivárnának az egyesüléssel

Írország valamikori egyesítése Észak-Írországgal az ország állampolgárainak elsőrendű érdeke, de amíg Nagy-Britannia a Európai Unióból történő kilépésről tárgyal, egy erről szóló referendum csak megosztottságot váltana ki - jelentette ki szombaton Charlie Flanagan ír külügyminiszter.

Dercsényi Dávid Sport

EURO 2016, 4. nap: besült nagyok, szimpatikus írek

Döcögősen kezdtek a nagy csapatok, a nagy sztárok Ibrától Lukákun át Fabregasig, csak az olaszoknak mindegy minden. Volt cukiság is, a magyarok pedig készülnek - sajnos Lovrencsics nélkül.

hvg.hu Gasztro

Éhes fóka kuncsorog élelemért minden nap egy ír étteremnél – videó

Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél. Sammy-nek már saját Facebook-oldala is van, és sokan csak azért mennek el a vendéglátóhely előtti kikötőbe, hogy találkozhassanak vele. Sammy a helyszínen készített videókon békésnek tűnik, de ha éhes, lehetetlen visszaküldeni a vízbe.

Takács Róbert Kult

Az ír, akit saját kormánya utasított ki az országból

Írország függetlenségének különleges története összefonódik az egyház, a nagybirtok ellenállásával, és a jazz, a tánc elterjedésével. Az Anno Filmklub legutóbb Ken Loach: Tiltott táncok című filmjét vetítette.

Németh András Világ

Írország történelmet írhat: az üldözéstől a teljes elfogadásig

Fénysebességgel változik az ír társadalom: Nyugat-Európában utoljára itt törölték el a homoszexuálisok nemi kapcsolatát bűncselekménynek minősítő törvényt, s 22 évvel később most ez lehet a világon az első olyan ország, ahol népszavazással hagyják jóvá az azonos neműek házasságát. A melegek esélyei jók, a pénteki referendum előtti utolsó közvélemény-kutatások szerint az igenek aránya ötven százalék fölött lesz. A voksolás ugyanakkor nem lefutott, az utóbbi hetekben ugyanis csökken az igen-tábor előnye.

1 2 3 4 5 6 7
19

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával