Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

"Kudarc volt a görög mentőprogram"

"Kudarc volt a görög mentőprogram"

A Görögországnak nyújtott több százmilliárd eurós mentőprogram sikertelen volt. Túl sok bizonytalanság és halasztgatás kísérte, és a politikai megvalósíthatóságot sem vették kellően figyelembe – állítja a brüsszeli Bruegel Intézet egyik friss tanulmánya. A hvg.hu az egyik szerzőt, Guntram B. Wolff megbízott igazgatót kérdezte.

Kossuth tér 1-3. - Az íreket dicséri az EU-val hadakozó kormány

Kossuth tér 1-3. - Az íreket dicséri az EU-val hadakozó kormány

Az EU-s intézményekkel hadban álló magyar kormány Írországban véli megtalálni példaképét, legalábbis egy, a parlament elé kedden kerülő politikai nyilatkozat nagyon megdicséri az ír népet, amiért 2008-ban elsőre leszavazta a lisszaboni szerződést. Az Országgyűlés ezen kívül már mintha a nyári szünetre készülne, legalábbis eddig nincs nyoma annak, hogy június 10. után is ülésezni akarnának. Hétfőn mindenesetre elfogadják a családon belüli erőszak büntethetőségét megteremtő jogszabályt, immár a harmadik változatban.

Etetőszékbe szorult egy részeg férfi egy ír McDonald'sban

Beszorult egy felnőtt férfi Írországban egy gyorsétterem baba-etetőszékébe, amelyből végül rendőrök segítették ki.

MTI

Matolcsy Dublinban járt

Az MNB Növekedési Hitel Programja és a monetáris politika időszerű kérdései szerepeltek a találkozó napirendjén – közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken.

hvg.hu

Vízbe zuhant autóban halt meg egy magyar férfi Írországban

Autóbalesetben meghalt egy magyar férfi Írországban. A The Irish Times online változatának beszámolója szerint a keleti parton fekvő Arklow-ban előző nap a vízbe zuhant a város kikötőjében egy Volkswagen Passat, amelyet egy lengyel nő vezetett.

A kommentelőket is megadóztatnák

A kommentelőket is megadóztatnák

Egy ír képviselő vetette fel a hozzászólások fizetőssé tételének ötletét, de tekintve, hogy a Facebook európai központja is Írországban van, érdemes odafigyelni rá, mert egy ír döntés minket is elérhet.

hvg.hu

Rabszolgaként dolgoztatták nők ezreit az ír katolikusok

1923-tól egészen 1996-ig összesen legalább tízezer nőt és leányt dolgoztattak ingyen, embertelen körülmények között az apácarendek által működtetett mosodákban. Főként megesett nőket és lányokat hurcoltak el.

MTI

Egy bank felszámolásáról döntött az ír parlament

Az ír parlament csütörtök hajnalban megszavazta az Anglo Irish Bank felszámolását. A bank egyike volt annak a kettőnek Írországban, amelyet a leginkább sújtott a pénzügyi válság. Látványos csődbe menetele után 2009-ben államosították, és átnevezték Irish Bank Resolution Corporationnek (IRBC).

MTI

A Burger King is elismerte, hogy lóhús volt a szendvicseiben

A Tesco, a Lidl és az Aldi után a Burger King is elismerte, hogy egyes szendvicseiben volt lóhús - számolt be a Huffington Post.

hvg.hu

Mégsem vezethetnek spiccesen az idősek egy ír megyében

Elvetette az ír igazságügyi miniszter Kerry megye önkormányzatának tervét, amely alapján magányos idős embereknek bizonyos feltételekkel megengedték volna, hogy esténként a kocsmából hazafelé kapatosan is vezethessenek autót.

MTI

A spicces öregek autóba ülhetnének egy ír megyében

Idős emberek kapatosan is vezethessenek autót, de csak nagyon lassan - így döntött Írországban Kerry megye önkormányzata.

MTI

Idén lezárná mentőcsomagját Írország

Még az év vége előtt le akarja zárni a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió pénzügyi mentőprogramját Írország - jelentette be Enda Kenny ír kormányfő, aki az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szólalt fel szerdán Strasbourgban a január 1-jén elkezdődött ír uniós elnökség programjáról, tervezett tevékenységéről tartott vita elején.

MTI

Lóhús volt a hamburgerben egy ír Tescóban

A lóhússal és sertéshússal kevert marhahúshamburgereket a Tesco, a Lidl, az Aldi és a fagyasztott élelmiszerek forgalmazására szakosodott Iceland hálózatok nagy-britanniai és írországi üzleteiben találták egy rutinellenőrzésen.

MTI

Az euróválság öt éve - megkapó fotók

Az ötödik évébe lépett az euróválság, a krízis által leginkább sújtott országokban 2008 óta nemhogy javult, hanem rosszabbodott a helyzet. A New York Times átfogó fotóösszeállítást közölt az eurókrízis társadalmi hatásairól.

hvg.hu

Írország veszi át az Unió soros elnökségét

Éjfélkor Írország veszi át Ciprustól az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, és életbe lép a márciusi uniós csúcson elfogadott fiskális paktum is.

MTI

Még karácsonykor is az abortusz ellen kampányoltak az ír katolikusok

Az abortuszt lehetővé tévő kormányzati tervekkel szembeni lobbizásra mozgósított karácsonyi üzenetében az ír katolikus egyház feje.

MTI

Holtan találták az ír kormány egyik tagját

Otthona mellett holtan találták szombaton az ír kormány egyik tagját; feltételezések szerint öngyilkos lett.

MTI

Abortusztilalom: fordult a kocka Írországban egy botrány után

Az ír kormány kedden bejelentette, hogy módosít az abortusztörvényen, lehetővé téve a művi terhesség-megszakítást, amennyiben az anya vagy a magzat élete veszélyben forog.

MTI

Az IMF rábólintott az újabb ír hitelrészletre

Jóváhagyta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa hétfő este az Írországnak nyújtott mentőhitel újabb részletének folyósítását - közölte a szervezet kedd hajnalban.

MTI

Az EU-t szidta az írországi magyar nagykövet

Az EU-t szidta az írországi magyar nagykövet

Kettős mérce, az Orbán-kormányzat negatív diszkriminációja, direkt minket büntetnek - az RTÉ ír közszolgáltató riportjában Magyarics Tamás nagykövet az összes ismert kormányzati kommunikációs panelt felvonultatva kritizálta az EU-t, viszont bajnak tartaná, ha kevesebb uniós pénzt kapnánk a következő EU-büdzséből.

hvg.hu
1234515

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X