Megdicsérte az eurócsoport az íreket és a spanyolokat

Üdvözölte az eurót használó országok pénzügyminisztereinek testülete azt a csütörtöki bejelentést, hogy Írország és Spanyolország hamarosan kikerül a nemzetközi pénzügyi védőháló alól.

MTI

A melegházasságok engedélyezése ellen tiltakozik egy ír püspök

A melegházasságok ellen emelte fel szavát egy ír püspök azután, hogy a dublini kormány úgy határozott: 2015-ben népszavazást írnak ki a melegházasságok engedélyezéséről – írta a Zenit katolikus hírügynökség.

MTI

Kinevezték Trapattoni utódját

A várakozásoknak megfelelően a Celtic Glasgow korábbi sikeredzőjét, Martin O'Neillt nevezték ki az ír labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányává. A segítője az ország történetének egyik legjobb futballistája, Roy Keane lesz.

MTI

Kiderült, milyen válogatott meccset mondhatott le az MLSZ

A magyar labdarúgó-válogatott novemberben Írországgal mérkőzhetett volna meg - írta a SamsungSport az Evening Herald értesüléseit idézve.

hvg.hu

DNS-vizsgálat igazolta az ír romáktól elvett szőke gyerekek családjait

Visszakerült szüleihez Írországban mind a két szőke és kék szemű kisgyermek, akit korábban a hatóságok ideiglenesen elvettek szüleiktől, mert a DNS-vizsgálat mindkettőjük esetében igazolta a vérségi kapcsolatot.

MTI

Ilyen katasztrófa csak 25 évente ismétlődhet meg

Ilyen katasztrófa csak 25 évente ismétlődhet meg

A korábban kelta tigrisnek is becézett Írország decemberben kiléphet az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap nyújtott pénzügyi mentőháló védőszárnyai alól, és újra a piacokról finanszírozhatja magát. Az ország súlyos áldozatokat hozott pénzügyei rendbetételéért, de az apróbb lépésekben végigvitt konszolidáció kifizetődőnek bizonyult: újra növekszik a gazdaság és csökken a munkanélküliség.

Megint elvettek egy szőke kislányt egy roma pártól

Újabb szőke kislányt vettek el egy roma házaspártól, ezúttal Dublinban. A gyereket nevelő pár által bemutatott dokumentumok nem győzték meg az illetékes hatóságokat, ezért a kislány állami gondozásba került.

hvg.hu

Eurócsoport: még idén fellélegezhet Írország és Spanyolország

Írország és Spanyolország még év vége előtt kiléphet az uniós mentőprogramból – közölte az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport tanácskozása után Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, a csoport elnöke hétfő este Luxembourgban.

MTI

Írország decemberben lezárja a mentőcsomagot

Írország december 15-én lezárja a 2010-ben kapott 85 milliárd eurós nemzetközi mentőhitelt - jelentette be szombat késő este Enda Kenny ír miniszterelnök.

MTI

Az írek megtartják a felsőházat a parlamentjükben

Meglepetésre nem támogatták az ír választók a parlament felsőházának megszüntetését az erre vonatkozó alkotmánymódosításról szombaton rendezett népszavazáson.

MTI

Eltüntetnék a dohányzó íreket

A dohánymentes ország tervét terjesztette elő az ír egészségügyi miniszter, aki 2025-re öt százalék alá kívánja csökkenteni a dohányzók arányát az írek körében.

MTI

Pénteken eldőlhet, eltörlik-e az ír felsőházat

Az ír kormány vezetői csütörtökön arra kérték a választókat, hogy a pénteki népszavazáson támogassák a parlament felsőházának megszüntetését.

MTI

Vége a recessziónak Írországban

Már nincs recesszióban az ír gazdaság: a második negyedévben 0,4 százalékkal nőtt a szigetország hazai összterméke (GDP) az év első három hónapjához képest. Éves összehasonlításban ugyanakkor 1,2 százalékkal csökkent a GDP az ír statisztikai hivatal csütörtöki közlése szerint.

MTI

Orbán az ír szenátus elnökével találkozott

A magyar és az ír nép kölcsönös történelmi szimpátiájáról, Európa és az eurózóna gazdasági helyzetéről, valamint a magyarországi rezsicsökkentésről is eszmét cserélt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Paddy Burke, az ír szenátus elnöke Budapesten, az Országházban - tájékoztatta a megbeszélés után Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-t.

MTI

Kiestek az írek, távozik Trapattoni

Távozik posztjáról Giovanni Trapattoni, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután kedden eldőlt, csapata nem juthat ki a jövő évi, brazíliai világbajnokságra.

MTI

Meghalt az írek Nobel-díjas költője

Hetvennégy évesen elhunyt pénteken Seamus Heaney Nobel-díjas ír költő, a kortárs angol-ír líra legjelentősebb alakja.

MTI

Megvette, majd 2 óra múlva rommá törte a Ferrarit – fotó

Megvette, majd 2 óra múlva rommá törte a Ferrarit – fotó

Mindössze két órával az átvétel után rommá tört egy Ferrari 458 Italiát egy férfi Írországban.

hvg.hu

Köveket és Molotov-koktélokat dobáltak a rendfenntartókra Belfastban

Folytatódtak a zavargások vasárnapra virradóra az észak-írországi fővárosban, Belfastban, ahol kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg a hagyományos nyári protestáns felvonulások útvonalát biztosító rendfenntartó alakulatokat.

MTI

Ha életveszély van, szabad az abortusz Írországban

Hónapokig tartó heves viták után az ír parlament alsóháza elfogadta péntekre virradóra az abortuszt korlátozott mértékben legalizáló törvényt.

MTI

Tökéletes burgonya - az írek tudják, milyen

Tökéletes burgonya - az írek tudják, milyen

Vajon lehet még újat mondani a krumpliról? Mi is azt hittük, hogy már nem, aztán eszünkbe jutottak az írek, akik a legtöbb krumplit eszik a világon.

1234516

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X