hvg.hu Gasztro

Éhes fóka kuncsorog élelemért minden nap egy ír étteremnél – videó

Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél. Sammy-nek már saját Facebook-oldala is van, és sokan csak azért mennek el a vendéglátóhely előtti kikötőbe, hogy találkozhassanak vele. Sammy a helyszínen készített videókon békésnek tűnik, de ha éhes, lehetetlen visszaküldeni a vízbe.

Takács Róbert Kult

Az ír, akit saját kormánya utasított ki az országból

Írország függetlenségének különleges története összefonódik az egyház, a nagybirtok ellenállásával, és a jazz, a tánc elterjedésével. Az Anno Filmklub legutóbb Ken Loach: Tiltott táncok című filmjét vetítette.

Németh András Világ

Írország történelmet írhat: az üldözéstől a teljes elfogadásig

Fénysebességgel változik az ír társadalom: Nyugat-Európában utoljára itt törölték el a homoszexuálisok nemi kapcsolatát bűncselekménynek minősítő törvényt, s 22 évvel később most ez lehet a világon az első olyan ország, ahol népszavazással hagyják jóvá az azonos neműek házasságát. A melegek esélyei jók, a pénteki referendum előtti utolsó közvélemény-kutatások szerint az igenek aránya ötven százalék fölött lesz. A voksolás ugyanakkor nem lefutott, az utóbbi hetekben ugyanis csökken az igen-tábor előnye.

MTI Világ

Európa másik végéből kapott támogatást a görög Sziriza

A görög baloldali Sziriza párt választási győzelme bátorítást jelent a hasonló mozgalmak számára egész Európában és elősegítheti a baloldali pártok és kormányok felemelkedését - közölte az ír katolikus nacionalista Sinn Fein párt.

hvg.hu Itthon

Budapesten fogták el az Írországból megszökött magyar madámot

A múlt hét végén fogták el Budapesten azt a harmincas éveiben járó magyar nőt, aki a gyanú szerint prostitúciós hálózat működtetésében vett részt Írországban. A nő 2012-ben menekült el Írországból, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

1 2 3 4 5 6 7
19

A címlapról ajánljuk