Megint elvettek egy szőke kislányt egy roma pártól

Újabb szőke kislányt vettek el egy roma házaspártól, ezúttal Dublinban. A gyereket nevelő pár által bemutatott dokumentumok nem győzték meg az illetékes hatóságokat, ezért a kislány állami gondozásba került.

hvg.hu

Eurócsoport: még idén fellélegezhet Írország és Spanyolország

Írország és Spanyolország még év vége előtt kiléphet az uniós mentőprogramból – közölte az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport tanácskozása után Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, a csoport elnöke hétfő este Luxembourgban.

MTI

Írország decemberben lezárja a mentőcsomagot

Írország december 15-én lezárja a 2010-ben kapott 85 milliárd eurós nemzetközi mentőhitelt - jelentette be szombat késő este Enda Kenny ír miniszterelnök.

MTI

Az írek megtartják a felsőházat a parlamentjükben

Meglepetésre nem támogatták az ír választók a parlament felsőházának megszüntetését az erre vonatkozó alkotmánymódosításról szombaton rendezett népszavazáson.

MTI

Eltüntetnék a dohányzó íreket

A dohánymentes ország tervét terjesztette elő az ír egészségügyi miniszter, aki 2025-re öt százalék alá kívánja csökkenteni a dohányzók arányát az írek körében.

MTI

Pénteken eldőlhet, eltörlik-e az ír felsőházat

Az ír kormány vezetői csütörtökön arra kérték a választókat, hogy a pénteki népszavazáson támogassák a parlament felsőházának megszüntetését.

MTI

Vége a recessziónak Írországban

Már nincs recesszióban az ír gazdaság: a második negyedévben 0,4 százalékkal nőtt a szigetország hazai összterméke (GDP) az év első három hónapjához képest. Éves összehasonlításban ugyanakkor 1,2 százalékkal csökkent a GDP az ír statisztikai hivatal csütörtöki közlése szerint.

MTI

Orbán az ír szenátus elnökével találkozott

A magyar és az ír nép kölcsönös történelmi szimpátiájáról, Európa és az eurózóna gazdasági helyzetéről, valamint a magyarországi rezsicsökkentésről is eszmét cserélt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Paddy Burke, az ír szenátus elnöke Budapesten, az Országházban - tájékoztatta a megbeszélés után Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-t.

MTI

Kiestek az írek, távozik Trapattoni

Távozik posztjáról Giovanni Trapattoni, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután kedden eldőlt, csapata nem juthat ki a jövő évi, brazíliai világbajnokságra.

MTI

Meghalt az írek Nobel-díjas költője

Hetvennégy évesen elhunyt pénteken Seamus Heaney Nobel-díjas ír költő, a kortárs angol-ír líra legjelentősebb alakja.

MTI

Megvette, majd 2 óra múlva rommá törte a Ferrarit – fotó

Megvette, majd 2 óra múlva rommá törte a Ferrarit – fotó

Mindössze két órával az átvétel után rommá tört egy Ferrari 458 Italiát egy férfi Írországban.

hvg.hu
Hirdetés

Köveket és Molotov-koktélokat dobáltak a rendfenntartókra Belfastban

Folytatódtak a zavargások vasárnapra virradóra az észak-írországi fővárosban, Belfastban, ahol kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg a hagyományos nyári protestáns felvonulások útvonalát biztosító rendfenntartó alakulatokat.

MTI

Ha életveszély van, szabad az abortusz Írországban

Hónapokig tartó heves viták után az ír parlament alsóháza elfogadta péntekre virradóra az abortuszt korlátozott mértékben legalizáló törvényt.

MTI

Tökéletes burgonya - az írek tudják, milyen

Tökéletes burgonya - az írek tudják, milyen

Vajon lehet még újat mondani a krumpliról? Mi is azt hittük, hogy már nem, aztán eszünkbe jutottak az írek, akik a legtöbb krumplit eszik a világon.

Hirdetés

Termeljünk áramot a dagályból

A szélkerekek működési elvén alapul, ugyanakkor teljesen kiszámítható módon termel energiát az árapályerőmű. A Siemens 2008 óta üzemeltetett erőműve az ír partoknál mintegy 1500 háztartást lát el árammal. Az alacsony fenntartási költségű gépek rotorjai folyamatos, egyenletes mozgást végeznek a tengerben, az őket hajtó vízáramlás akár napi 20 órán át lehetővé teszi a energiatermelést.

hvg.hu

Az ír nép lett a magyar kormány hőse

Az ír nép lett a magyar kormány hőse

Politikai nyilatkozatot fogadott el az Országgyűlés, amelyben elismerését és megbecsülését fejezte ki azért, mert az írek 2008-ban népszavazáson utasították el a lisszaboni szerződést. Az áthallás egyértelmű, hiszen a magyar kormány is vitában áll az EU-s intézményekkel, amelyek bele kívánnak szólni a magyar belügyekbe.

hvg.hu

Menni fog a pénz az íreknek, az IMF rábólintott

Jóváhagyta hétfő este az ír mentőhitel újabb, 950 millió eurós részletének folyósítását a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa.

MTI

"Kudarc volt a görög mentőprogram"

"Kudarc volt a görög mentőprogram"

A Görögországnak nyújtott több százmilliárd eurós mentőprogram sikertelen volt. Túl sok bizonytalanság és halasztgatás kísérte, és a politikai megvalósíthatóságot sem vették kellően figyelembe – állítja a brüsszeli Bruegel Intézet egyik friss tanulmánya. A hvg.hu az egyik szerzőt, Guntram B. Wolff megbízott igazgatót kérdezte.

Kossuth tér 1-3. - Az íreket dicséri az EU-val hadakozó kormány

Kossuth tér 1-3. - Az íreket dicséri az EU-val hadakozó kormány

Az EU-s intézményekkel hadban álló magyar kormány Írországban véli megtalálni példaképét, legalábbis egy, a parlament elé kedden kerülő politikai nyilatkozat nagyon megdicséri az ír népet, amiért 2008-ban elsőre leszavazta a lisszaboni szerződést. Az Országgyűlés ezen kívül már mintha a nyári szünetre készülne, legalábbis eddig nincs nyoma annak, hogy június 10. után is ülésezni akarnának. Hétfőn mindenesetre elfogadják a családon belüli erőszak büntethetőségét megteremtő jogszabályt, immár a harmadik változatban.

Etetőszékbe szorult egy részeg férfi egy ír McDonald'sban

Beszorult egy felnőtt férfi Írországban egy gyorsétterem baba-etetőszékébe, amelyből végül rendőrök segítették ki.

MTI
Hirdetés
1234516

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X