MTI Gazdaság

Leveszi a pórázt Írországról vasárnap a trojka

Írország vasárnap hivatalosan is kikerül a trojka, vagyis az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap felügyelete alól. Az eseményt "jelentős mérföldkőnek" nevezte az ír pénzügyminiszter, de elismerte: Írországban még legalább 2015-ig folytatják a megszorításokat.

MTI Gazdaság

Ír kilábalás: meglepték a cégek a dublini kormányt

Növekedtek az ír adóbevételek az év első 11 hónapjában. A pénzügyi tárca keddi bejelentése szerint 2013-ban november végéig 35,18 milliárd eurónyi adót szedtek be, 4,2 százalékkal többet, mint 2012 azonos időszakában.

MTI Sport

Kinevezték Trapattoni utódját

A várakozásoknak megfelelően a Celtic Glasgow korábbi sikeredzőjét, Martin O'Neillt nevezték ki az ír labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányává. A segítője az ország történetének egyik legjobb futballistája, Roy Keane lesz.

Nagy Gergő Gazdaság

Ilyen katasztrófa csak 25 évente ismétlődhet meg

A korábban kelta tigrisnek is becézett Írország decemberben kiléphet az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap nyújtott pénzügyi mentőháló védőszárnyai alól, és újra a piacokról finanszírozhatja magát. Az ország súlyos áldozatokat hozott pénzügyei rendbetételéért, de az apróbb lépésekben végigvitt konszolidáció kifizetődőnek bizonyult: újra növekszik a gazdaság és csökken a munkanélküliség.

hvg.hu Világ

Megint elvettek egy szőke kislányt egy roma pártól

Újabb szőke kislányt vettek el egy roma házaspártól, ezúttal Dublinban. A gyereket nevelő pár által bemutatott dokumentumok nem győzték meg az illetékes hatóságokat, ezért a kislány állami gondozásba került.

MTI Világ

Eltüntetnék a dohányzó íreket

A dohánymentes ország tervét terjesztette elő az ír egészségügyi miniszter, aki 2025-re öt százalék alá kívánja csökkenteni a dohányzók arányát az írek körében.

MTI Gazdaság

Vége a recessziónak Írországban

Már nincs recesszióban az ír gazdaság: a második negyedévben 0,4 százalékkal nőtt a szigetország hazai összterméke (GDP) az év első három hónapjához képest. Éves összehasonlításban ugyanakkor 1,2 százalékkal csökkent a GDP az ír statisztikai hivatal csütörtöki közlése szerint.

MTI Itthon

Orbán az ír szenátus elnökével találkozott

A magyar és az ír nép kölcsönös történelmi szimpátiájáról, Európa és az eurózóna gazdasági helyzetéről, valamint a magyarországi rezsicsökkentésről is eszmét cserélt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Paddy Burke, az ír szenátus elnöke Budapesten, az Országházban - tájékoztatta a megbeszélés után Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-t.

MTI Sport

Kiestek az írek, távozik Trapattoni

Távozik posztjáról Giovanni Trapattoni, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután kedden eldőlt, csapata nem juthat ki a jövő évi, brazíliai világbajnokságra.

1 2 3 4 5 6 7
17
A címlapról ajánljuk
Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit

Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit

Először mászta meg oxigénpalack nélkül az Everestet, majd először mászta meg egyedül is, és még mindig csak 40 éves volt. Aztán átszelte a Déli-sarkot, átkelt homoksivatagon, megfejtette a jeti titkát, és miután 72 évesen még fiatal, új kihívásokat keres. A világhírű hegymászó, Reinhold Messner Magyarországon tartott előadást.