Németh András Világ

Írország történelmet írhat: az üldözéstől a teljes elfogadásig

Fénysebességgel változik az ír társadalom: Nyugat-Európában utoljára itt törölték el a homoszexuálisok nemi kapcsolatát bűncselekménynek minősítő törvényt, s 22 évvel később most ez lehet a világon az első olyan ország, ahol népszavazással hagyják jóvá az azonos neműek házasságát. A melegek esélyei jók, a pénteki referendum előtti utolsó közvélemény-kutatások szerint az igenek aránya ötven százalék fölött lesz. A voksolás ugyanakkor nem lefutott, az utóbbi hetekben ugyanis csökken az igen-tábor előnye.

MTI Világ

Európa másik végéből kapott támogatást a görög Sziriza

A görög baloldali Sziriza párt választási győzelme bátorítást jelent a hasonló mozgalmak számára egész Európában és elősegítheti a baloldali pártok és kormányok felemelkedését - közölte az ír katolikus nacionalista Sinn Fein párt.

hvg.hu Itthon

Budapesten fogták el az Írországból megszökött magyar madámot

A múlt hét végén fogták el Budapesten azt a harmincas éveiben járó magyar nőt, aki a gyanú szerint prostitúciós hálózat működtetésében vett részt Írországban. A nő 2012-ben menekült el Írországból, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

MTI Shake

Megmenekült a vágóhídtól Írország meleg bikája

Jótékony felajánlásoknak köszönhetően megmenekült a mészárszéktől Írország meleg bikája. Benjy idén egyetlen üszőt sem volt képes megtermékenyíteni gazdája nyugat-írországi farmján. Az állatorvosok szerint az állat termékeny, de nem a nőstényekhez, hanem saját neméhez vonzódik, különösen az őt felváltó bika iránt érdeklődik.

MTI Világ

Ebola-gyanús esetre bukkantak Írországban

Olyan Ebola-gyanús férfi holttestét vizsgálják Írországban, az északnyugati Donegal megyében, aki nemrégiben tért haza a járvány sújtotta afrikai térségből - közölték az ír egészségügyi hatóságok.

MTI Gazdaság

Íriország újra "A" besorolást kapott a Fitchtől

Visszaemelte az elsőrendű befektetői minősítésnek számító "A" kategóriába Írország államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban a javuló ír államháztartási helyzettel indokolva a lépést.

-sz- Gasztro

Az amcsik a szőkét szeretik

Úgy tűnik, ír bevándorló ősök ide vagy oda, a tengerentúlon egyre kevésbé értékelik a fekete, krémes Guiness sört. Észak-Amerikában 6 százaléknyit esett az eladások száma az elmúlt 12 hónapban – jelentette a Guiness forgalmazója, a Diageo (DEO). Az esés az egy évvel korábbi 2 százalékos eladási csökkenést követte. Menteni kell, ami menthető. Jön a szőke Guinness.

1 2 3 4 5 6 7
18

A címlapról ajánljuk