MTI Gazdaság

Íriország újra "A" besorolást kapott a Fitchtől

Visszaemelte az elsőrendű befektetői minősítésnek számító "A" kategóriába Írország államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban a javuló ír államháztartási helyzettel indokolva a lépést.

-sz- Gasztro

Az amcsik a szőkét szeretik

Úgy tűnik, ír bevándorló ősök ide vagy oda, a tengerentúlon egyre kevésbé értékelik a fekete, krémes Guiness sört. Észak-Amerikában 6 százaléknyit esett az eladások száma az elmúlt 12 hónapban – jelentette a Guiness forgalmazója, a Diageo (DEO). Az esés az egy évvel korábbi 2 százalékos eladási csökkenést követte. Menteni kell, ami menthető. Jön a szőke Guinness.

MTI Instant tudomány

Hatalmas viking temető lehet Dublin alatt

Dublinban lehet Nyugat-Európa legnagyobb viking temetkezési helye, Skandináviát nem számítva – derült ki az ír főváros Kilmainham-Islandbridge nevű részén fekvő viking sírokat katalogizáló régészeti projekt eredményeiből.

hvg.hu Gazdaság

Odacsapnak az adóelkerülő multiknak?

Az Európai Bizottság szerdán vizsgálatot fog indítani több uniós tagállam ellen is, mégpedig azért, mivel az uniós szervezet szerint az országok társasági adórendszere uniós szabályokat sérthet. Egyes uniós országok alacsony adókulcsait több nagy nemzetközi multi is kihasználja, így a 28 tagú blokknak történő működésük után alig fizetnek adót.

hvg.hu Világ

Gyerekekkel teli tömegsírt találtak Írországban

Több száz gyerek holttestét rejtette az a tömegsír, amit az írországi Tuamben tártak fel ezen a héten. A The Huffington Post a BBC tudósítását idézi, amely szerint egy korábbi anyaotthontól nem messze találták meg a maradványokat.

MTI Gazdaság

Írország jobban teljesít a Moody's szerint

Két fokozattal az elsőrendű befektetői kategória határára javította Írország államkötvény-adósságának besorolását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban az egyre ütemesebb ír gazdasági növekedéssel és az államháztartási konszolidáció ettől várt gyorsulásával indokolva a lépést.

MTI Világ

Nem emelnek vádat a Sinn Féin elnöke ellen

Nem emelnek vádat a legnagyobb észak-írországi katolikus párt, a Sinn Féin elnöke ellen, akit szerdán vettek őrizetbe egy több mint négy évtizeddel ezelőtti gyilkossági ügyben.

MTI Itthon

Mehet haza holnap az ír gázoló

Az ír igazságügyi minisztérium csütörtökön továbbította a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak az ír legfelsőbb bíróság határozatát, amelyben engedélyezik a Francis Ciarán Tobin ellen kiszabott büntetés végrehajtásának átvételét – közölte csütörtök este a magyar igazságügyi tárca.

MTI Gazdaság

Leveszi a pórázt Írországról vasárnap a trojka

Írország vasárnap hivatalosan is kikerül a trojka, vagyis az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap felügyelete alól. Az eseményt "jelentős mérföldkőnek" nevezte az ír pénzügyminiszter, de elismerte: Írországban még legalább 2015-ig folytatják a megszorításokat.

MTI Gazdaság

Ír kilábalás: meglepték a cégek a dublini kormányt

Növekedtek az ír adóbevételek az év első 11 hónapjában. A pénzügyi tárca keddi bejelentése szerint 2013-ban november végéig 35,18 milliárd eurónyi adót szedtek be, 4,2 százalékkal többet, mint 2012 azonos időszakában.

1 2 3 4 5 6 7
17
A címlapról ajánljuk