Bejelentkezés  

Egy bank felszámolásáról döntött az ír parlament

Az ír parlament csütörtök hajnalban megszavazta az Anglo Irish Bank felszámolását. A bank egyike volt annak a kettőnek Írországban, amelyet a leginkább sújtott a pénzügyi válság. Látványos csődbe menetele után 2009-ben államosították, és átnevezték Irish Bank Resolution Corporationnek (IRBC).

MTI

A Burger King is elismerte, hogy lóhús volt a szendvicseiben

A Tesco, a Lidl és az Aldi után a Burger King is elismerte, hogy egyes szendvicseiben volt lóhús - számolt be a Huffington Post.

hvg.hu

Mégsem vezethetnek spiccesen az idősek egy ír megyében

Elvetette az ír igazságügyi miniszter Kerry megye önkormányzatának tervét, amely alapján magányos idős embereknek bizonyos feltételekkel megengedték volna, hogy esténként a kocsmából hazafelé kapatosan is vezethessenek autót.

MTI

A spicces öregek autóba ülhetnének egy ír megyében

Idős emberek kapatosan is vezethessenek autót, de csak nagyon lassan - így döntött Írországban Kerry megye önkormányzata.

MTI

Idén lezárná mentőcsomagját Írország

Még az év vége előtt le akarja zárni a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió pénzügyi mentőprogramját Írország - jelentette be Enda Kenny ír kormányfő, aki az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szólalt fel szerdán Strasbourgban a január 1-jén elkezdődött ír uniós elnökség programjáról, tervezett tevékenységéről tartott vita elején.

MTI

Lóhús volt a hamburgerben egy ír Tescóban

A lóhússal és sertéshússal kevert marhahúshamburgereket a Tesco, a Lidl, az Aldi és a fagyasztott élelmiszerek forgalmazására szakosodott Iceland hálózatok nagy-britanniai és írországi üzleteiben találták egy rutinellenőrzésen.

MTI

Az euróválság öt éve - megkapó fotók

Az ötödik évébe lépett az euróválság, a krízis által leginkább sújtott országokban 2008 óta nemhogy javult, hanem rosszabbodott a helyzet. A New York Times átfogó fotóösszeállítást közölt az eurókrízis társadalmi hatásairól.

hvg.hu

Írország veszi át az Unió soros elnökségét

Éjfélkor Írország veszi át Ciprustól az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, és életbe lép a márciusi uniós csúcson elfogadott fiskális paktum is.

MTI

Még karácsonykor is az abortusz ellen kampányoltak az ír katolikusok

Az abortuszt lehetővé tévő kormányzati tervekkel szembeni lobbizásra mozgósított karácsonyi üzenetében az ír katolikus egyház feje.

MTI

Holtan találták az ír kormány egyik tagját

Otthona mellett holtan találták szombaton az ír kormány egyik tagját; feltételezések szerint öngyilkos lett.

MTI

Abortusztilalom: fordult a kocka Írországban egy botrány után

Az ír kormány kedden bejelentette, hogy módosít az abortusztörvényen, lehetővé téve a művi terhesség-megszakítást, amennyiben az anya vagy a magzat élete veszélyben forog.

MTI

Az IMF rábólintott az újabb ír hitelrészletre

Jóváhagyta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa hétfő este az Írországnak nyújtott mentőhitel újabb részletének folyósítását - közölte a szervezet kedd hajnalban.

MTI

Az EU-t szidta az írországi magyar nagykövet

Az EU-t szidta az írországi magyar nagykövet

Kettős mérce, az Orbán-kormányzat negatív diszkriminációja, direkt minket büntetnek - az RTÉ ír közszolgáltató riportjában Magyarics Tamás nagykövet az összes ismert kormányzati kommunikációs panelt felvonultatva kritizálta az EU-t, viszont bajnak tartaná, ha kevesebb uniós pénzt kapnánk a következő EU-büdzséből.

hvg.hu

EU-s diákok perlik be a Facebookot

EU-s diákok perlik be a Facebookot

Az európai adatkezelési törvénnyel vádolja a Facebookot az az ír diákcsoport, amely korábban már elérte a közösségi oldal arcfelismerő funkciójának európai tiltását.

hvg.hu

Ír vendégségben erőszakolt egy magyar

Tizenegy évre ítélt egy ír bíróság egy magyar férfit, miután a vád szerint egy házi összejövetelen megerőszakolt egy nőt.

hvg.hu

Navracsics belemenne, hogy otthon menjen börtönbe az ír gázoló

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint ha Írország visszavonja a 2008-as uniós kiadatási kerethatározat elfogadásakor tett nyilatkozatát, Írországban is letöltheti a büntetését Francis Ciarán Tobin, akit távollétében Magyarországon jogerősen börtönbüntetésre ítéltek.

MTI

Az abortuszért tüntettek Írországban

Mintegy tízezren tüntettek szombaton az ír fővárosban amiatt, hogy egy indiai nő meghalt egy galwayi kórházban, rendellenes terhességben. Elképzelhető, hogy ha korábban végzik el a művi terhességmegszakítást, akkor meg lehetett volna menteni.

MTI

Abortuszbotrány Írországban: meghalt egy 17. hetes terhes nő

"Független" és "minden részletre kiterjedő" vizsgálatot ígért az ír kormány csütörtökön azután, hogy egy indiai nő meghalt Írországban terhessége 17. hetében, mert az orvosok nem voltak hajlandóak művi terhesség-megszakítást végezni rajta.

MTI

Levette a napirendről Írország leminősítését a Fitch

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Írország államadós-besorolásának kilátását szerdán a Fitch Ratings, az ír közfinanszírozás javuló helyzetével indokolva a lépést.

MTI

Előre féltik az ír kormányfőt Orbán retorikájától

A Fidesz 2010-ben aratott földcsuszamlásszerű választási győzelme az erkölcsi megújulás felé tett első nagy lépés volt - mondta az Irish Times című ír lapnak Orbán Viktor. A szerző szerint Orbán Brüsszelt ostorozó kijelentései ízelítőt adhatnak az ír kormányfőnek abból a retorikából, amelyet Budapest részéről várhat a jövő évi soros ír EU-elnökség idején.

MTI
1234515

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X