hvg.hu Itthon

Halálra gyötörte és verte idős anyját

Emberöléssel vádolják a nőt, aki együtt élt 80 éves anyjával, de nem támogatta, hanem verte, gyötörte a betegségei miatt elesett idős asszonyt. Egy évvel ezelőtt a vád szerint agyonverte idős anyját, amiért az csak nagy nehezen tudott aláírni egy átvételi elismervényt.

Balla István Kult

Nem vagyok képes erőszakszervezetként működtetni az iskolát

A piros és fekete pontokra, jegyekre építő lehangoló értékelési rendszert váltotta fel egy különleges módszerrel az örkényi iskola tanítója: egyfajta pénzt vezetett be a mindennapos iskolai munkába. Aki jól tanul, segít, dolgozik, garast érdemel, aki rosszat tesz, verekszik, nem dolgozik, garast fizet. Murinai Angela nem gondolja, hogy ezzel anyagiasságra nevelné a diákjait, viszont a tavaly még kezelhetetlen, hátrányos helyzetű gyerekekkel teli osztály hihetetlenül megváltozott. Megszűntek a fegyelmezési problémák, a gyerekek szabadidejükben is feladatokat kérnek. A központi előírások, a kötelező osztályzatok viszont erősen az – egyébként számos személyközpontú pedagógiai elemmel megtámogatott – "garasos rendszer" ellen hatnak.

Bárdi Bálint - Csikász Brigitta Itthon

Volt nála balta? – Embert ölt egy dabasi rendőr

Kedden este kilenc után Örkény Bikahegy nevű külterületén rendőrök lőtték le az előlük menekülő L. Pált. A kérdés az, hogy az elhunyt baltával támadt-e a rendőrökre, vagy menekülés közben, fegyvertelenül lőtték-e meg őt. A hvg.hu-nak rendőrök és hozzátartozók szólaltak meg: a történtek leírása alapvető pontokban tér el.

hvg.hu Itthon

Ügyészség: Jogosan lőtt a rendőr az örkényi férfire

Helyszíni szemlét tartott az ügyészség múlt éjjel az örkényi incidens helyszínén. Mint arról beszámoltunk, egy rendőr lelőtt egy férfit, aki baltával támadt rá. Az ügyészség szerint a rendőr, aki eredetileg a férfi kajrára célzott, jogszerűen használta fegyverét. A lelőtt férfi ügyében hivatalos személy elleni emberölés kísérlete miatt nyomoznak.

Hercsel Adél Kult

„Vendéglősök vagyunk, bohócok és kurvák”

Büszke arra, hogy negyvenévesen megél az írói tevékenységéből, egyáltalán nem zavarja, ha felkérésre kell írnia, írt már reklámszöveget chipsnek és kesudiónak is. Visszataszítónak és nevetségesnek tartja azokat az írókat, akik véresen komolyan veszik magukat. Cserna-Szabó Andrással új novelláskötete, a Veszett paradicsom megjelenése apropóján beszélgettünk.

1 2

A címlapról ajánljuk