Windisch Judit Itthon

A „töketlen ellenzék” esélyei számokban

Megnéztük, hogy a győzelemről áradozó, Horváth Csaba MSZP-s politikus szerint "töketlen" ellenzék milyen esélyekkel vág neki a választásnak. Elemeztük az eddig emlegetett forgatókönyvek előnyeit és hátrányait.

hvg.hu Itthon

Így lehet négyötöde a Fidesznek

Ha nincs összefogás a kisebb baloldali pártok között, senki nem jut be a Parlamentbe – hozta ki az Együtt mandátumkalkulátora. Ebben az esetben újra kétharmada lesz a Fidesznek.

Mizsur András Itthon

Senki nem akar Juhász Péterékkel tüntetni Putyin ellen

A Momentum kamu indokokkal mondott nemet a közös tüntetésre, az LMP pedig válaszra sem méltatta a megkeresést, állítja a Juhász Péter, az Együtt elnöke. A hvg.hu egyik párttól sem kapott egyértelmű választ, miért nem kér a Putyin-ellenes tiltakozásból.

Windisch Judit Itthon

"Kicsinyeset húzott az MSZP"

Botka főtanácsadója lefoglalta az Új pólus domain nevet, amit az Együtt elnöke emlegetett arra az összefogásra, amiből kihagynák az MSZP-t és a DK-t is. Juhász szerint ez kicsinyes húzás.

M. László Ferenc Itthon

Sólyommal és Tölgyessyvel építene új ellenzéki pólust az LMP

Még mindig a tavaszi válásból adódó poszttraumás tünetekkel küzd az ellenzéki térben helyét kereső LMP. A legkisebb ellenzéki párt a szakadárok távozása után elővette azok ötletét az „új pólus” megteremtésére, így olyan neveket igazolnának le, mint Sólyom László, Ángyán József vagy Tölgyessy Péter. Miként azt is firtatják, hogy a plebejus Orbánnal szemben miként lehet plebejus politikát folytatni.

hvg.hu Itthon

Az SZDSZ-esekből lett Új Pólus is készül az őszi választásokra

Az SZDSZ-ből kilépett, ma független fővárosi politikusok, Bőhm András és Lakos Imre, továbbá Geberle Erzsébet volt szabad demokrata országgyűlési képviselő nevével fémjelzett budapesti közéleti és kulturális egyesület, az Új Pólus is indulna az önkormányzati választásokon - írta a Népszava.


A címlapról ajánljuk