hvg.hu Itthon

Már öt éve feltalálta Rogán vívmányát egy magyar cég

A 2011-ben kidolgozott érintőképernyős, elektronikus aláírási módszer továbbfejlesztéséhez az AppSol Zrt. nevű magyar cég állami támogatást is nyert, de nem 256, hanem 8 millió forintot. Újításukat számos ügyfélnek el is adták. Állításuk szerint az ő megoldásukkal teljesen azonos a Rogán nevéhez társított MobilSign rendszer.

Kovács István Vállalkozás

Csak a csúszás: Tönkreteszi a szezont a fürdő bővítése

Közel hatszázmilliós beruházás zajlik Magyarország egyik legpatinásabb termál- és gyógyfürdőjében, Berekfürdőn. A közbeszerzési eljáráson – mások mellett a Közgépet is megelőzve – egy olyan cég győzött, amely alaposan aláígért a versenytársak ajánlatainak, megpróbálta kiegészítő munkákkal feljebb srófolni az ellenértéket, ami végül elbukott. Az új létesítmények átadásával viszont hosszú hónapok óta késik.

hvg.hu Vállalkozás

444: Szuperzongorára is adott pénzt az MNB

Járai Zsigmond volt MNB-elnök családtagján és üzlettársán keresztül is kapcsolódik egy egyelőre termék nélküli találmánycéghez, ami negyedmilliárd forintos támogatást nyert el az államtól, annak negyedét az MNB adta vissza nekik nem térítendő támogatásként - írja a 444.hu.

MTI Vállalkozás

Új üzemcsarnok épül a nyíregyházi Sematic gyárban

A vissza nem térítendő támogatással 650 millió forint értékű üzemcsarnokot létesítenek az olasz Sematic nyíregyházi gyárában, amelyben helyet kapnak közel 949 millió forint értékben beszerzett modern fémmegmunkáló gépek és raktárberendezések. A fejlesztéssel az év végéig 25 új munkahely jön létre, így mintegy kétszázan dolgoznak majd a nyírségi üzemben, ahol most 170 az alkalmazottak létszáma.

MTI Gazdaság

Nekiállnak felújítani a Szolnok–Szajol-vasútvonalat

A munkálatok során teljesen átépítik a 6,4 kilométer hosszú pályát a hozzá tartozó felsővezetékkel, biztosítóberendezéssel, valamint útátjárókkal együtt, építenek egy új Tisza-hidat, öt ártéri hidat felújítanak, és korszerűsítik a Zagyva-hidat. A kivitelezést a Közgép, a STRABAG és a Swietelsky alkotta Tisza-2013 Konzorcium végzi.

Egri Gergely Vállalkozás

Orbán: Magyarország még nem jár a saját lábán

Átadták a mezőtúri RAFI Hungaria Kft. harmadik gyártócsarnokát, amelynek megnyitóján Orbán Viktor hangsúlyozta a Németországgal való virágzó gazdasági kapcsolatunk fontosságát, ugyanakkor kijelentette: „Magyarország már a saját lábán áll”.

hvg.hu Gazdaság

238 milliót kap a KSH az e-közigazgatáshoz

Mintegy negyedmilliárd forintot kap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) informatikai fejlesztésre vissza nem térítendő támogatásként az Új Széchenyi Terv pályázati keretéből.

MTI Gazdaság

Hárommilliárdos fejlesztésbe kezdett a Magyar Közút

Hárommilliárd forintból jelentős technológiai fejlesztéseket hajt végre az eszközparkján és az üzemmérnökségi ingatlanjain az Új Széchenyi Terv keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A program első beruházása Veszprémben valósul meg, ahol egy új, nagy kapacitású sótárolót építenek – közölte a közútkezelő.

hvg.hu Kult

"Mindenki imádni fogja" – így épül az új Várkert Bazár

Fröccsterasz, koncerthelyszín és múzeum is lesz az uniós milliárdokból restaurált Várkert Bazárban, ha elkészül. A projekt sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy nincs az a világháborús bomba vagy gombainvázió, mely megakadályozhatná, hogy Buda a 2014-es választásokra egy régi-új kulturális központtal legyen gazdagabb.

hvg.hu Itthon

Így tették ki a szűrünket a leendő Orbán-vő "tanyájáról"

Szíve szerint szűk családi körben ünnepelne Orbán Ráhel leendő anyósa, de a miniszterelnök szerint a fiatalok esküvője társadalmi esemény, rengeteg vendéget várnak szeptember 7-re a Tiborcz-család „tanyájára”. A „tanya” voltaképpen egy hatalmas birtok, szökőkúttal, parkkal, kertésszel. Ha már Orbán Viktor ennyire részletekben gazdagon írta le az esküvő helyszínét, úgy döntöttünk, mi is megnézzük, hol lesz a lagzi, ám beleütköztünk a leendő vőbe.

hvg.hu Gazdaság

1,3 milliárdból újítottak fel 15,3 kilométer utat

Újabb útfelújítás fejeződött be az Új Széchenyi Terv forrásaiból, mintegy 1,3 milliárd forintból. A Tata-Győr összekötő út Komárom-Esztergom megyei, Nagyigmánd és a megyehatár közötti 15,3 kilométeres szakaszát hétfőn adták át.

hvg.hu Vállalkozás

Még több pénz a kisvállalkozásoknak

Új finanszírozási konstrukciókat kínál a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA), miután egyedi engedélyt kapott az EU-tól a kockázati tőkeprogram kiterjesztésére. Nő a befektetések egyedi értékhatára és magántőkével közösen is beszállhat vállalkozásokba

M. László Ferenc Itthon

Káoszba fulladt a bürokrácia elleni küzdelem

Másfél milliárd forintot költött a kormány tavaly az ügyintézés megkönnyítésére, az építési engedélyeztetés egyszerűsítésére. Az új rendszer bevezetésével és mellette a közigazgatás átszervezésével felforgatta az építkezni, felújítani akaró állampolgárok és a velük foglalkozó hivatalnokok életét. A Belügyminisztérium szerint ezek csak átmeneti nehézségek, a hivatalnokok állítják, a digitalizálás visszájára fordult: több a papír, mint a hagyományos rendszerben.

MTI Közlekedés

2015 végére kész lehet a kecskeméti elkerülő út

Az Új Széchenyi terv keretében, európai uniós forrás segítségével 2015 végére készül el a Kecskemét északi elkerülő út, amelynek építéséhez kiírták a közbeszerzési eljárását - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken az MTI-vel.

MTI Plázs

Rá sem lehet majd ismerni a legmagasabban fekvő magyar tóra

Az Új Széchenyi Terv keretében 300 millió forintot nyert Gyöngyös önkormányzata az ország legmagasabban fekvő tava, a mátrai Sástó rehabilitációjára, illetve ökoturisztikai fejlesztésére - közölte hétfőn a település alpolgármestere.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk