hvg.hu Vállalkozás

Éjfél után már olcsóbb a vacsora – elvileg

Január elsejétől, vagyis szombat éjféltől 27 helyett már csak 18 százalékos áfa terheli a meleg ételeket, és a helyben készített alkoholmentes italokat. Vagyis újévtől kevesebbet kell fizetni a vacsoráért, már ha a különbözetet nem nyelik le az éttermek, erre a Nógrád Megyei Kereskedelmi Kamara elnöke szerint ugyanis van esély. A kormány bízik abban, hogy érdemben csökkennek az árak – hangzott el a szombati RTL Híradóban.

MTI Gazdaság

Hozzányúlhat a kormány a pelenkához és bébiételhez

Folyamatosan vizsgálják a családokat segítő további javaslatokat, így a gyermekételek és a pelenka áfájának csökkentését is, a kormány azonban még nem döntött a részletekről – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Rogán felhelikopterezett Matolcsyhoz a Várba

A cilikopterezést elvileg alaposan meg kellene vizsgálnia az adóhatóságnak, az pedig az összeférhetetlenség gyanúját veti fel, hogy a jegybankelnök az egykori bankszövetségi elnök lakásában lakik. Eközben plebejus fronton leginkább Angliában zajlik az élet, a britek csak minőségi munkaerőt engednének be az országba, ám ezt a magyarok szerint nagyon megszívhatják. A sertéshúsból úgy párolgott el az áfacsökkentés, mint Horváth Péter az állami rezsicég éléről. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Élet+Stílus

Igazságot a tejnek! – A 6 leggyakoribb tévhit a tejről

A tejnek kitüntetett szerepe van az életünkben, hiszen ez az első táplálék, amit születésünk után fogyasztunk. Mégis, mintha megfeledkeznénk az érdemeiről, mert felnőttként egyre kevesebbet iszunk belőle, sőt vannak, akik kifejezetten tartózkodnak tőle. A tej nemzetközi világnapja alkalmából a szakértők most megcáfolják a leggyakoribb tejjel kapcsolatos tévhiteket.

hvg.hu Gazdaság

Videó: Ezer tehenet engednének szabadon a gazdák Budapesten

Ismét tüntettek a tejtermelők Budapesten. Most több mint 50 tehénnel vonultak a Margit hídtól a Miniszterelnökség elé, hogy átadjanak egy petíciót Lázár Jánosnak. Követeléseiket a miniszter helyett a hivatal egyik munkatársa vette át, akit – mivel nem mondott semmit a demonstrálóknak – kifütyültek. A tejtermelők azt mondják, nem bírják tovább, hogy a termelői árnak csupán hatvan százalékáért veszik át tőlük a tejet. Ígéretük szerint ha a helyzet nem változik, végül ezer tehenet hajtanak majd a fővárosba és szabadon is engedik őket. Ezzel jelezve, hogy az ágazatnak vége.

MTI Itthon

Újra tehenek bukkantak fel a pesti belvárosban – fotók

Újra demonstrálnak tejtermelők Budapesten a tovább csökkenő felvásárlási árak és a feldolgozott tejtermékek áfacsökkentésének elmaradása miatt. A tüntetők mintegy 50 tehénnel a Margit híd pesti hídfőjénél gyülekeztek hétfőn délelőtt.

Windisch Judit Itthon

Joggal fél-e Lázár János az UHT-tejtől?

Arra a hírre, hogy a kormány csökkentené a friss tej áfáját, több szakember is a fejét vakarta, mert nem minden, hűtőpultban álló tejre igaz ez a definíció. Ráadásul az sem igaz, hogy a tartós tejek eleve egészségtelenebbek lennének. De akkor mire gondolhat Lázár miniszter, amikor ezt bizonygatja?

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk