MTI Gazdaság

Így előzné meg a kormány a tejpiaci összeomlást

Nem a feldolgozott tejek, hanem a nyers tej áfáját csökkentené a kormány a Magyar Idők szerint. Lázár szerint a sertésáfa-csökkentés példája azt mutatja, hogy a kereskedők a beszerzési árakat is lejjebb viszik, s így végső soron a termelők járnak pórul. Állítólag ezt a tejágazatban meg akarja előzni a kormány.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Áfacsökkentés: sokkal azért nem lesz olcsóbb a csirkehús

Miután az alapvető élelmiszerek áfája várhatóan 22 százalékkal csökken, józan paraszti ésszel első blikkre ez azt jelentené, hogy a boltban is közel ennyivel olcsóbb lesz a tej, a tojás vagy a baromfivirsli. A valóság azonban más, a magyar valóság pedig különösen. A feketepiac, az import, az alacsony vásárlóerő és a kereskedelmi szokások mind árnyalják a képet. Ne számítson arra, hogy ami ma 100 forintba kerül, az majd 83 lesz.

MTI Itthon

Rogán elmesélte, milyen jó lesz nekünk jövőre

Radikálisan csökken a legfontosabb élelmiszerek általános forgalmi adója és tovább nő a kétgyerekes családok adókedvezménye 2017-ben a jövő évi költségvetési javaslat szerint - mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

hvg.hu Itthon

7 nap - 7 kérdés: Mivel lopná be magát most a kormány a nép szívébe?

Élt... napot -tényleg, mennyit is élt a vasárnapi boltzár? Készül már a jövő évre beígért áfacsökkentésre? Tudja, mi kerülhet kevesebbe, mint ma? Felkapta a fejét, amikor meghallotta a pénteki pedagógussztrájk szlogenjét? És Kobe Bryant utolsó meccsét látta-e? Idézze fel kvízünkkel az elmúlt hét eseményeit, de előbb tesztelje, mire emlékszik a hírcunamiból?

hvg.hu Itthon

A nap, amikor már Gyárfás elnöksége is téma lett

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: olcsóbb lesz jövőre a tej, a tojás és a csirkehús; a boltokban fogalmuk sincs, ki fog dolgozni vasárnap; sztrájkra készülnek a bölcsődékben is; a Fidesz népszerűsége még nincs veszélyben, de a politikusaié igen; fokozódik a feszültség az úszószövetségben.

MTI Gazdaság

Internetadó helyett valami egészen mást akarnak Orbánék

Jövő januártól a kormány 27-ről 18 százalékra csökkentené az internet áfáját. Ehhez vagy kivételt kérnek az EU-tól, vagy a V4-ekkel közösen kezdeményezik az internetáfára vonatkozó uniós irányelv módosítását – mondta Deutsch Tamás, az internetes nemzeti konzultáció lebonyolítója.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Százmilliókat dobott a kormány az építési vállalkozók ölébe

Az új lakások áfájának idei csökkentése azt célozta, hogy olcsóbbak legyenek az ingatlanok, a jogalkotó azonban a folyamatban lévő eseteknél nem tudta, vagy talán nem is akarta elérni ezt a célt. Egy átlagosnak mondható budapesti ingatlanfejlesztőnél így most projektenként százmillió forintok landolnak, az igazi nagyhalakat pedig akár milliárdos plusz is összejöhet.

hvg.hu Vállalkozás

Mit hozott a sertéshús áfájának csökkentése? Például trükközést

Az élelmiszerláncok az év eleji leárazásokban több termék esetében részben vagy egészben továbbadták a fogyasztóknak a sertéshús áfacsökkentését, volt, amikor többet is vágtak az adócsökkentésnél. De nem árt résen lenni, sok esetben az új, alacsonyabbként hirdetett ár ugyanannyi, esetleg még magasabb is, mint a tavalyi. Hogy is van ez? Egy biztos: az eddig az "áfacsalt" árut befogadó boltok közül heteken belül sokan megreccsenhetnek.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Stiklik garmadáját kínálja az új lakásáfa

Szitával meri a vizet a kormány az 5 százalékosra csökkentett lakásáfával. A cél az volt, hogy szociális álruhába rejtve, vagyis Brüsszelt kicselezve hozzák helyzetbe az építőipart, de olyan sok lyukat hagytak a rendszerben, hogy a kreatívan gondolkodó kis- és nagybefektetők, magánszemélyek és a rózsadombi villák építői, voltaképpen boldog-boldogtalan is rámozdulhat a tálcán kínált lehetőségekre. Vágyik egy nyaralóra? Papíron házat vegyen vagy építsen, másnap pedig átminősíttetheti a kéglit azzá, ami valójában, nyaraló. Ja, és saját vagy ismerőse cége építse a lakást, azt adja el magának, így milliókat nyer. Tovább is van, mondjuk még.

hvg.hu Gazdaság

Januártól jön az olcsóbb sertéshús

A sertéshúsra kivetett adó csökkentése alapján jelentős változást kellene érzékelnünk, de a kereskedők könnyen játszhatnak az árréssel. A kevésbé egészséges, zsíros, sózott és füstölt termékek ára nem változik.

hvg.hu Gazdaság

Varga adott egy magyarázatot a Simicska–Orbán-konfliktusra

A nemzetgazdasági miniszter szerint Simicska Lajosnak nem volt beleszólása a politikába, de akarta, hogy legyen – ezért támadt konfliktusa Orbán Viktorral. A Népszabadságnak adott interjúban Varga Mihály azt mondta, leépítés jöhet a NAV-nál, és lesz áfacsökkentés az építőiparban. Varga szerint a TV2 eladása egy sima gazdasági ügy.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk