MTI Gazdaság

Megirigyelték a sertéshúsosok áfacsökkentését a baromfisok

Az alapvető élelmiszerek, köztük a baromfihús és az étkezési tojás áfacsökkentése segítheti leginkább a legális ágazati szereplők hosszú távú működését a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint. A szakmai szervezet a sertésszektorban bejelentett csökkentéssel arányos baromfiágazati intézkedésekben bízik.

MTI Gazdaság

Nem terjesztené ki az áfacsökkentést a szakbizottság

Elutasította az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága hétfői ülésén azt a javaslatot, hogy az 5 százalékos általános forgalmi adót (áfa) terjesszék ki több alapvető élelmiszerre, és tegyék lehetővé a rövidebb időközönkénti áfa-visszaigénylést a sertéságazat termelői számára.

MTI Vállalkozás

"Létfontosságú az áfacsökkentés a baromfiágazatban"

Létfontosságú az áfacsökkentés a baromfiágazatban a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint, mivel visszaszorulna a feketegazdaság, csökkenne az import, a hazai termelés versenyképessége pedig javulna, ha a kormány a mostani 27 százalékról drasztikusan, 5 százalékra mérsékelné az alapvető élelmiszernek számító baromfihús és étkezési tojás áfakulcsát.

MTI/Népszabadság Itthon

A vonatokon és buszokon folytathatják a rezsicsökkentést

Vonaton és autóbuszon "düböröghet tovább a rezsicsökkentés": a választásokra készülő kormány a jegyárak áfatartalmának mérséklésével kedvezne a választóknak – írja saját forrásaira hivatkozva a pénteki Népszabadság. A részletek még tisztázatlanok, de a lap szerint az ötlet megvalósítása több tízmilliárd forint költségvetési bevételkieséssel járhat.

MTI Gazdaság

Csökkentenék a tojás áfáját a termelők

A tojáspiaci szereplők szerint a baromfi- és a sertéshúsok mellett az étkezési tojás áfáját is csökkenteni kell, egy 10 százalék alá csökkenő áfa ugyanis véleményük szerint megállíthatná az ágazat leépülését, a várható fogyasztásnövekedés pedig újra lendületbe hozhatná a termelési kedvet.

MTI Itthon

Áfacsökkentésért kezd aláírásgyűjtésbe az MSZP

Az MSZP aláírásgyűjtést indít az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében - jelentette be Mesterházy Attila pártelnök, az MSZP országos elnökségének szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Orbán: amit Dúró mond, az cigányellenesség

Orbán Viktor volt a mai parlamenti ülés főszereplője, több képviselő kérdésére is válaszolnia kellett. Dúró Dóra "bentlakásos cigányiskolákról" beszélt, a miniszterelnök a jobbikos felszólalásra úgy reagált, amiről a képviselő beszél, az cigányellenesség. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az Alaptörvény újabb módosításával szerinte szélesedik az Alkotmánybíróság jogköre, a bankokkal pedig egy újabb devizahiteles mentőcsomagról tárgyalnak.

MTI Gazdaság

Tíz százalékos áfacsökkentést kérnek az élelmiszerekre a szakmai szervezetek

A Fórum az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért nevű szerveződés - amely több mint 20 szakmai szervezetet és vállalatot tömörít - az alapvető élelmiszerek áfájának 10 százalék alá csökkentését javasolja, úgy, hogy az a költségvetésre nézve semleges hatással legyen - tájékoztatta a fórum szerdán az MTI-t.

MTI Gazdaság

Áfacsökkentést szeretnének a zöldségtermelők

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) az általános forgalmi adó (áfa) csökkentését szorgalmazza, amennyiben erre nincs lehetőség, a fordított áfa alkalmazására tesz javaslatot - mondta Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke az MTI-nek.

MTI/Világgazdaság Gazdaság

Az IMF-nél kopogtatnának az alapélelmiszerek áfacsökkentéséért

A Fórum az Alapvető Élelmiszerek Áfájának Csökkentéséért nevű csoport egy tanulmánnyal fordul az IMF-delegációhoz, hogy bizonyítsa: az alapvető élelmiszerekre kivetett egyszámjegyű áfakulcstól nem borul a költségvetés – számolt be a Világgazdaság.

MTI Gazdaság

Mezőgazdasági áfacsökkentést kérnek a hús- és tejtermelők

Az alapvető élelmiszerek differenciált áfacsökkentésének mielőbbi meghirdetését kéri a kormányzattól három - a baromfi, a vágóállat és hús, valamint a tej - terméktanács; a javaslat az előterjesztők szerint társadalmi igényeket szolgál, megfelel a gazdasági szereplők elvárásainak és összeegyeztethető az állami költségvetés szempontjaival.

MTI Gazdaság

Fél a román áfától az MSZP

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy még nyáron kezdjen tárgyalásokat az érintett szakmai szervezetekkel az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről, és bővítsék ki azoknak a termékeknek a körét, amelyek az 5 százalékos áfa-kulcsba tartoznak - mondta Mesterházy Attila, a párt elnöke. Az MSZP szerint a romániai áfacsökkentés miatt sokan a szomszédos országból fogják visszaimportálni Magyarországra az árujukat feketén.

hvg.hu Gazdaság

Csányi áfacsökkentést javasol a kormánynak

A magyar kormány csökkenthetné az alapvető élelmiszerek után fizetendő áfát és fordított adózást vezethetne be az egész szektorban az eurómilliárdos veszteséget okozó adócsalás elleni küzdelem érdekében - javasolta a Portfolio szerint Csányi Sándor, a Bonafarm tulajdonosaként a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk