MTI Gazdaság

A sertéságazat odavan Varga bejelentéséért

Örömmel fogadták a szakmai szervezetek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter keddi bejelentését a sertéstőkehús általános forgalmi adójának 5 százalékra történő csökkentéséről jövőre. A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT), valamint a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) is úgy vélte, hogy a lépéssel fehéredhet az ágazat.

hvg.hu Gazdaság

15 százalék lesz jövőre az egykulcsos szja

Két adó is csökken jövőre, ez egyelőre még csak a Nemzetgazdasági Minisztérium terve, de alighanem a kormány akaratát is tükrözi. Az szja 16-ról 15 százalékra, az áfa pedig a sertéshús esetében 27-ről 5 százalékra mérséklődik. A bankadó is nagymértékben apad, a családi adókedvezmény a kétgyerekeseknél nő. Formálódnak a jövő évi adótervek és a költségvetés. A közszolgák bére (a tanároké és a rendőröké már nőtt, illetve nő hamarosan) jövő ősszel emelkedhet.

MTI Gazdaság

Máris magyarázkodik az NGM az áfacsökkentés belengetése miatt

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vizsgálja az általános forgalmi adó mérséklésének költségvetési és reálgazdasági hatását, de az elsődleges cél a személyi jövedelemadó egyszámjegyűvé tétele - közölte a tárca. Az NGM szerint Varga Mihály tárcavezető legutóbbi beszédében semmiféle ígéretet nem tett az adóváltozásokról, csak "feltételezésekbe bocsátkozott".

hvg.hu Gazdaság

Hatalmas áfacsökkentés készülődik a szomszédban

A román kormány tervei szerint 2016 elejétől áfát csökkentenének. Victor Ponta kormányfő közlése szerint elképzelhető az, hogy az áfa általános kulcsát csökkentik 3 százalékot nem meghaladó mértékben, vagy bizonyos termékeknél – különösen az élelmiszereknél – csökkentik a forgalmi adókulcsokat.

MTI Gazdaság

Jócskán lefaragtatnák a kormánnyal a tej áfáját

Az általános forgalmi adó egy számjegyűre való, 27 százalékról 10 százalék alá csökkentését javasolta a tejágazatról tartott legutóbbi egyeztetésen is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Tej Terméktanács).

MTI Gazdaság

Nagyon csökkentené az áfát az MSZP

A hazai áfacsökkentésre vonatkozó javaslat mellett az MSZP európai parlamenti képviselői azon dolgoznának, hogy egész Európában legyen egyszámjegyű az élelmiszeráfa.

Szabó M. István Gazdaság

Az e-könyv ára miért nem nulla forint?

Mocorog a könyvpiac: miközben ma már az internetes könyváruházakban megvásárolható könyvcímek hat-nyolcszorosa kering illegális tartalomként a weben, a kiadók (kényszerből vagy józan belátásból) kezdik elfogadni, hogy az e-book mégsem a végüket jelenti, és főleg nem a legfőbb ellenség. Sőt, az ingyenes tartalmakon is lehet keresni, ha megtanulják rendesen becsomagolni. Árcsökkentést azonban érdemben legfeljebb Brüsszelben lehetne kilobbizni.

MTI Gazdaság

Éjfél után jön a sertésáfa-zuhanás

Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken 2014. január 1-jén a jelenlegi 27 százalékról; a döntés a jövő évi adótörvényekkel együtt lép hatályba, a szakértők szerint a mérséklés ellenére a területről származó adóbevételek várhatóan szinten maradnak a szektor fehéredésének köszönhetően.

MTI Gazdaság

Megirigyelték a sertéshúsosok áfacsökkentését a baromfisok

Az alapvető élelmiszerek, köztük a baromfihús és az étkezési tojás áfacsökkentése segítheti leginkább a legális ágazati szereplők hosszú távú működését a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint. A szakmai szervezet a sertésszektorban bejelentett csökkentéssel arányos baromfiágazati intézkedésekben bízik.

MTI Gazdaság

Nem terjesztené ki az áfacsökkentést a szakbizottság

Elutasította az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága hétfői ülésén azt a javaslatot, hogy az 5 százalékos általános forgalmi adót (áfa) terjesszék ki több alapvető élelmiszerre, és tegyék lehetővé a rövidebb időközönkénti áfa-visszaigénylést a sertéságazat termelői számára.

MTI Vállalkozás

"Létfontosságú az áfacsökkentés a baromfiágazatban"

Létfontosságú az áfacsökkentés a baromfiágazatban a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint, mivel visszaszorulna a feketegazdaság, csökkenne az import, a hazai termelés versenyképessége pedig javulna, ha a kormány a mostani 27 százalékról drasztikusan, 5 százalékra mérsékelné az alapvető élelmiszernek számító baromfihús és étkezési tojás áfakulcsát.

MTI/Népszabadság Itthon

A vonatokon és buszokon folytathatják a rezsicsökkentést

Vonaton és autóbuszon "düböröghet tovább a rezsicsökkentés": a választásokra készülő kormány a jegyárak áfatartalmának mérséklésével kedvezne a választóknak – írja saját forrásaira hivatkozva a pénteki Népszabadság. A részletek még tisztázatlanok, de a lap szerint az ötlet megvalósítása több tízmilliárd forint költségvetési bevételkieséssel járhat.

MTI Gazdaság

Csökkentenék a tojás áfáját a termelők

A tojáspiaci szereplők szerint a baromfi- és a sertéshúsok mellett az étkezési tojás áfáját is csökkenteni kell, egy 10 százalék alá csökkenő áfa ugyanis véleményük szerint megállíthatná az ágazat leépülését, a várható fogyasztásnövekedés pedig újra lendületbe hozhatná a termelési kedvet.

MTI Itthon

Áfacsökkentésért kezd aláírásgyűjtésbe az MSZP

Az MSZP aláírásgyűjtést indít az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében - jelentette be Mesterházy Attila pártelnök, az MSZP országos elnökségének szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Orbán: amit Dúró mond, az cigányellenesség

Orbán Viktor volt a mai parlamenti ülés főszereplője, több képviselő kérdésére is válaszolnia kellett. Dúró Dóra "bentlakásos cigányiskolákról" beszélt, a miniszterelnök a jobbikos felszólalásra úgy reagált, amiről a képviselő beszél, az cigányellenesség. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az Alaptörvény újabb módosításával szerinte szélesedik az Alkotmánybíróság jogköre, a bankokkal pedig egy újabb devizahiteles mentőcsomagról tárgyalnak.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk