MTI Gazdaság

Tíz százalékos áfacsökkentést kérnek az élelmiszerekre a szakmai szervezetek

A Fórum az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért nevű szerveződés - amely több mint 20 szakmai szervezetet és vállalatot tömörít - az alapvető élelmiszerek áfájának 10 százalék alá csökkentését javasolja, úgy, hogy az a költségvetésre nézve semleges hatással legyen - tájékoztatta a fórum szerdán az MTI-t.

MTI Gazdaság

Áfacsökkentést szeretnének a zöldségtermelők

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) az általános forgalmi adó (áfa) csökkentését szorgalmazza, amennyiben erre nincs lehetőség, a fordított áfa alkalmazására tesz javaslatot - mondta Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke az MTI-nek.

MTI/Világgazdaság Gazdaság

Az IMF-nél kopogtatnának az alapélelmiszerek áfacsökkentéséért

A Fórum az Alapvető Élelmiszerek Áfájának Csökkentéséért nevű csoport egy tanulmánnyal fordul az IMF-delegációhoz, hogy bizonyítsa: az alapvető élelmiszerekre kivetett egyszámjegyű áfakulcstól nem borul a költségvetés – számolt be a Világgazdaság.

MTI Gazdaság

Mezőgazdasági áfacsökkentést kérnek a hús- és tejtermelők

Az alapvető élelmiszerek differenciált áfacsökkentésének mielőbbi meghirdetését kéri a kormányzattól három - a baromfi, a vágóállat és hús, valamint a tej - terméktanács; a javaslat az előterjesztők szerint társadalmi igényeket szolgál, megfelel a gazdasági szereplők elvárásainak és összeegyeztethető az állami költségvetés szempontjaival.

MTI Gazdaság

Fél a román áfától az MSZP

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy még nyáron kezdjen tárgyalásokat az érintett szakmai szervezetekkel az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről, és bővítsék ki azoknak a termékeknek a körét, amelyek az 5 százalékos áfa-kulcsba tartoznak - mondta Mesterházy Attila, a párt elnöke. Az MSZP szerint a romániai áfacsökkentés miatt sokan a szomszédos országból fogják visszaimportálni Magyarországra az árujukat feketén.

hvg.hu Gazdaság

Csányi áfacsökkentést javasol a kormánynak

A magyar kormány csökkenthetné az alapvető élelmiszerek után fizetendő áfát és fordított adózást vezethetne be az egész szektorban az eurómilliárdos veszteséget okozó adócsalás elleni küzdelem érdekében - javasolta a Portfolio szerint Csányi Sándor, a Bonafarm tulajdonosaként a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

MTI Gazdaság

A távhő áfája hét százalék lehet jövőre

Jövőre ötről hét százalékra nőhet az általános forgalmi adó legalsó kulcsa, amelybe a gyógyszerek és a könyvek mellett a távhő is beletartozna - tudta meg az MTI szerdán szocialista forrásból.

MTI Itthon

Kovács Lászlóval egyeztetne a Fidesz az áfacsökkentésről

A Fidesz a lakásfelújítás és a szociális lakásépítés áfájának csökkentése ügyében egyeztetést javasol európai parlamenti képviselői és Kovács László, az Európai Bizottság adóügyi biztosa között - közölte Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk