MTI / hvg.hu Gazdaság

Államadósság: még sosem nyúlt ilyen eszközhöz a kormány

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) az adósságszerkezet javítása érdekében dollárkötvényeket vásárol, amit alacsonyabb kamatozású eurókötvénnyel tervez helyettesíteni. Ilyen cserét eddig még nem hajtott végre az ÁKK.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a gumigyári munkásoknak (m)elegük lett

A magyar hulladékgyűjtés fejlettsége olyan messze van a normálistól, mint a makói gumigyár munkásai a svájci minimálbértől. Durvát ugorhat az államadósság, de az Otthon Melege Programtól is mindenkit kivert a hideg veríték. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Egy hajszálba kapaszkodik a kormány az államadósság ügyében

Egy vokson múlt, de az európai statisztikusok úgy döntöttek: a magyar államadósságba bele kell számolni az Eximbank adósságát. Nem kis tételről van szó az elmúlt pár évben több kormányközeli vállalkozónak felkínált hitelek miatt sem. De mi ezzel a baj?

Dobszay János Gazdaság

HVG: Orvosi esetek

A települések egyharmadán semmilyen egészségügyi ellátás nincs, a kormánynak meg ötlete sincs a helyzet megoldásához - derül ki a HVG hetilapból, ahogyan az is, hogy ha a kormány nem szórná a pénz két kézzel, már valóban leszoríthatná az általa vállalt szintre az államadósságot. Lapunk bemutatja a Trump elnök tanácsadójává vált Gorka Sebestyén pályáját, többek között azt, amikor még majdnem ő lett Piliscsaba polgármestere. Dobszay János vezető szerkesztő szubjektív lapajánlója.

MTI Gazdaság

Államadósság: 44 éves rekord dőlhet meg itthon

Az államadósságon belül 25 százalék alá csökkenhet a deviza részaránya, amire 1973 óta nem volt példa - mondta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója. 2011-ben az arány még 50 százalék volt

Farkas Zoltán Gazdaság

Aki kapja, marja: Orbán nagy pénzosztása

Az államadósság csökkentése helyett a brutális méretű költekezést választotta a kormány, hogy élénkítse a gazdaságot. Milliárdokat adott a kormányfő hóbortjaira és barátainak, de jutott pénz a tervezési hibák korrigálására is.

MTI Gazdaság

Tovább esett az államadósság az erős forint miatt

A bruttó hazai termék (GDP) 74,3 százalékára csökkent az államadósság szeptember végére a második negyedév végén regisztrált 75,0 százalékról – derült ki a pénzügyi számlák harmadik negyedévi adatairól pénteken kiadott MNB-jelentésből.

1 2 3 4 5 6 7
28

A címlapról ajánljuk