hvg.hu Gazdaság

És akkor a gumigyári munkásoknak (m)elegük lett

A magyar hulladékgyűjtés fejlettsége olyan messze van a normálistól, mint a makói gumigyár munkásai a svájci minimálbértől. Durvát ugorhat az államadósság, de az Otthon Melege Programtól is mindenkit kivert a hideg veríték. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Egy hajszálba kapaszkodik a kormány az államadósság ügyében

Egy vokson múlt, de az európai statisztikusok úgy döntöttek: a magyar államadósságba bele kell számolni az Eximbank adósságát. Nem kis tételről van szó az elmúlt pár évben több kormányközeli vállalkozónak felkínált hitelek miatt sem. De mi ezzel a baj?

Dobszay János Gazdaság

HVG: Orvosi esetek

A települések egyharmadán semmilyen egészségügyi ellátás nincs, a kormánynak meg ötlete sincs a helyzet megoldásához - derül ki a HVG hetilapból, ahogyan az is, hogy ha a kormány nem szórná a pénz két kézzel, már valóban leszoríthatná az általa vállalt szintre az államadósságot. Lapunk bemutatja a Trump elnök tanácsadójává vált Gorka Sebestyén pályáját, többek között azt, amikor még majdnem ő lett Piliscsaba polgármestere. Dobszay János vezető szerkesztő szubjektív lapajánlója.

MTI Gazdaság

Államadósság: 44 éves rekord dőlhet meg itthon

Az államadósságon belül 25 százalék alá csökkenhet a deviza részaránya, amire 1973 óta nem volt példa - mondta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója. 2011-ben az arány még 50 százalék volt

Farkas Zoltán Gazdaság

Aki kapja, marja: Orbán nagy pénzosztása

Az államadósság csökkentése helyett a brutális méretű költekezést választotta a kormány, hogy élénkítse a gazdaságot. Milliárdokat adott a kormányfő hóbortjaira és barátainak, de jutott pénz a tervezési hibák korrigálására is.

MTI Gazdaság

Tovább esett az államadósság az erős forint miatt

A bruttó hazai termék (GDP) 74,3 százalékára csökkent az államadósság szeptember végére a második negyedév végén regisztrált 75,0 százalékról – derült ki a pénzügyi számlák harmadik negyedévi adatairól pénteken kiadott MNB-jelentésből.

MTI Gazdaság

Nagyot esett a devizaadósság, részben az erős forint miatt

Október végére 1448,9 milliárd forinttal 6286,9 milliárd forintra csökkent a tavalyi év vége óta a központi költségvetés devizaadóssága, ami a teljes államadósság 24,88 százalékának felel meg - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn közzétett részletes adataiból.

1 2 3 4 5 6 7
27
A címlapról ajánljuk