Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Államfőt próbálnak választani szerdán a görög parlamentben

Antonisz Szamarasz konzervatív görög kormányfő arra kérte kedden a független parlamenti képviselőket, hogy támogassák jelöltjét a belpolitikai válsággal fenyegető államfőválasztáson, mert ha jelöltje és kormánya megbukna, értelmüket vesztenék azokat az áldozatok, amelyeket a görögök az utóbbi évek megszorításai során hoztak meg.

Teszt: Felismeri a világ vezetőit?

Teszt: Felismeri a világ vezetőit?

Angela Merkelt vagy Vlagyimir Putyin még csak-csak, de vajon felismeri-e képről Irán, Kína, Kanada és sok más ország első emberét? Tesztelje le arcmemóriáját és világpolitikai tudását!

Megvan Izrael új államfője

Az izraeli parlament a kormányzó Likud párt jelöltjét, Reuven Rivlint választotta meg kedden az ország új államfőjének. A 74 éves politikus a zsidó állam 10. elnöke lesz, és a 90 éves Simon Pereszt követi a poszton.

MTI

Litván elnökválasztás: a mostani államfő biztos befutónak tűnik

Elnökválasztást tartanak vasárnap Litvániában, az egyértelmű esélyes Dalia Grybauskaite mostani államfő, már csak az a kérdés, hogy az első fordulóban győz-e, vagy még egyszer szavazni kell a két legerősebb jelöltre.

MTI

Csak nehogy Ukrajna szétessen

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy Ukrajna ne essen szét. Éppen ezért a helyzet megoldásának nem szabad Oroszország ellen irányulnia - mondta a cseh külügyminiszter a közszolgálati hírtelevízióban (CT24) vasárnap.

MTI

Alkotmánymódosítással betonozhatja be hatamát a nicaraguai elnök

Korlátlanul újraválasztható a nicaraguai államfő, miután a törvényhozás megszavazta az erről szóló alkotmánymódosítást helyi idő szerint kedden. A döntés bírálói szerint ez azt szolgálja, hogy Daniel Ortega, az ország jelenlegi sandinista vezetője élete végéig hatalmon maradhasson.

MTI

Befutott Fico nagy bejelentése

Robert Fico indul a 2014-es államfőválasztáson - közölte az Új Szó.

hvg.hu

Megérkezett Mandela koporsója Qunu faluba

Megérkezett Nelson Mandela koporsója szombaton Qunu faluba, ahol a dél-afrikai politikus nevelkedett, élete vége felé visszavonultan élt, és ahol vasárnap eltemetik.

MTI

Nincs kiért kiosztani a dollármilliókkal járó afrikai díjat

Idén sem osztják ki az ötmillió dollárral járó Mo Ibrahim-díjat, amellyel évente egy afrikai államfőt jutalmaznak jó kormányzási eredményeiért.

MTI

Akár Áder vétóját is kérhetik a Normafa-törvény miatt

Államfői vétót kér az LMP, ha az Országgyűlés elfogadja hétfőn a Normafára tervezett sportcentrum építését lehetővé tevő törvényt.

MTI

Nem kapott amerikai vízumot a szudáni államfő

A szudáni külügyminisztériumba kérették az Egyesült Államok kartúmi ügyvivőjét, mert Washington nem adott beutazási engedélyt az ország államfőjének - jelentette szombaton a helyi sajtó.

MTI

Putyin negyedszer is elnök lenne

Vlagyimir Putyin nem zárja ki, hogy újra ringbe száll majd az államfői posztért. A 60 éves orosz elnök erről a Valdai Klub nevű ismert nemzetközi politikai találkozó tízéves évfordulóján beszélt a novgorodi régióban található üdülőövezetben. Ha a következő választáson is győzne, negyedik elnöki ciklusát kezdhetné meg.

hvg.hu

Államfők után kémkedett az USA

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) megfigyelte Dilma Rousseff brazil elnök és Enrique Pena Nieto mexikói államfő kommunikációját, utóbbiét akkor, amikor még elnökjelölt volt - ez derül ki amerikai titkosszolgálati dokumentumokból, amelyeket helyi idő szerint vasárnap közölt a Globo brazil televízió.

MTI

Megvan Mali új államfője

Az egykori kormányfő, Ibrahim Boubacar Keita lett Mali új államfője.

MTI

Orbánék mielőbb újra napirendre vétetnék a visszadobott takaréktörvényt

A kormányszóvivő azt mondta: mérlegeik Áder János érveit. Az államfő több ponton nem ért egyet a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényt.

MTI

Visszadobta Áder a takarékszövetkezeti törvényt

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényt. Az államfő több ponton sem ért egyet a jogszabályban foglaltakkal.

Áderhez fordultak a takarékszövetkezetek

Áderhez fordultak a takarékszövetkezetek

A köztársasági elnökhöz fordult jogorvoslatért a múlt héten elfogadott integrációs törvény miatt a 105 tagot tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetség – közölték hétfőn. A szövetség szerint az integrációs törvény több ponton súlyosan sérti az Alaptörvény egyes rendelkezéseit, valamint a takarékszövetkezeti közösség érdekeit.

hvg.hu

Korrupciós botrány robbanhat ki Csehországban

Milos Zeman cseh köztársasági elnök egyelőre nem kívánta kommentálni a korrupcióellenes rendőrség csütörtöki akcióját, amelyben állítólag ismert politikusokat, állami tisztviselőket és lobbistákat vettek őrizetbe.

MTI

PM: "Áder kvázi vétót emelt"

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség arra szólítja fel a Fideszt és a kormányt, hogy fejezze be a politikai szabadságjogok korlátozását és ne rombolja tovább az alkotmányos rendszert - mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.

MTI

Triplázna az államfői poszton Evo Morales

Harmadszor is indulhat elnökválasztáson Evo Morales bolíviai államfő az alkotmánybíróság döntése értelmében.

MTI
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X