Lázárnak bejött 2015, Orbán és Áder pénzt gyűjtött

Lázárnak bejött 2015, Orbán és Áder pénzt gyűjtött

Vasárnap éjszaka ismét kiderült, az ország vezető politikusai közül kinek hozta a legtöbbet anyagilag 2015 – legalábbis papíron. Úgy tűnik, Lázár Jánosnak igencsak rendben alakultak a dolgai, Varga Mihály szintén elégedett lehet, de több pénze lett Áder Jánosnak és Orbán Viktornak is. Vannak aztán olyanok – lásd Kövér Lászlót – akikre leginkább a puritán szó igaz. A legnagyobb vesztesnek első ránézésre az MSZP elnöke tűnik. Összeállítás az életünket leginkább befolyásoló politikusok vagyoni helyzetéről.

Áder: A szeretet legyen a mi iránytűnk

Áder: A szeretet legyen a mi iránytűnk

Bizonytalan év előtt állunk Áder János szerint. Újévi köszöntőjében a szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet.

Női elnöke lett Nepálnak

A nők jogaiért régóta harcoló kommunista vezetőt választottak meg szerdán Nepál első női elnökévé.

MTI

17 embernek kegyelmezett meg Áder János idén

17 embernek kegyelmezett meg Áder János idén

Az államfő a kérelmezők számához és az előző évekhez viszonyítva is magasabb arányban adott elnöki kegyelmet idén.

MTI

Búcsúznak a pártok Göncz Árpádtól

Búcsúznak a pártok Göncz Árpádtól

A Jobbik kivételével valamennyi parlamenti párt méltatta Göncz Árpád munkásságát az egykori államfő halálhíre után közölt részvétnyilvánításukban.

hvg.hu

Ha kíváncsi Áder első három évére, bőven olvashat róla

Ha kíváncsi Áder első három évére, bőven olvashat róla

Áder János államfői megbízatásának első három évéről készült elektronikus kiadvány, az 524 oldalas dokumentum a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható.

MTI

Elnököt választanak a lengyelek

Most először levélben is lehet szavazni a lengyelországi elnökválasztáson. Az ellenzéki jelölt hajszálnyival több szavazatot kapott az első fordulóban, mint a jelenlegi államfő.

Sokan meglepődtek a Sziriza államfőjelöltjén

Az új baloldali görög kormányfő, Alexisz Ciprasz egy korábbi konzervatív minisztert jelölt az államfői posztra. "Olyan elnökre van szükségünk, akinek a lehető legnagyobb az elfogadottsága a parlamentben" - indokolt a Sziriza vezetője.

MTI

Tavaly kaptak a legkevesebben államfői kegyelmet Magyarországon

Tavaly kaptak a legkevesebben államfői kegyelmet Magyarországon

753-an folyamodtak államfői kegyelemért tavaly, de csak négy kérelem részesült az államfő pozitív elbírálásában az Igazságügyi Minisztérium által szerdán közzétett összesítés szerint.

MTI

Letette az esküt az új olasz elnök

Sergio Mattarella 74 éves alkotmánybíró hét évre vette át az államfői hivatalt a 89 évesen leköszönt Giorgio Napolitanótól.

MTI

Sergio Mattarella az új olasz államfő

Két hét után lett új köztársasági elnök: Giorgio Napolitano az előrehaladott kora miatt mondott le.

Sok volt az üres cetli, egyelőre nincs új államfője Olaszországnak

Az olasz képviselők többsége üres szavazólapot dobott az urnába az új államfőről csütörtökön kezdődött szavazás első fordulóján, amely eredménytelen lett. Az államfő megválasztásához szükséges kétharmadot egyetlen jelölt sem szerezte meg.

MTI

Áder tavaly csak háromszor kegyelmezett meg

Áder tavaly csak háromszor kegyelmezett meg

Két éve tizenkét esetben, míg tavaly mindössze háromszor élt az egyéni kegyelem megadásának lehetőségével Áder János köztársasági elnök – írja a Magyar Hírlap keddi számában az Igazságügyi Minisztérium összesítése alapján.

MTI

Valamit bejelenthet hétfőn Áder János

Valamit bejelenthet hétfőn Áder János

Sajtónyilatkozatot tesz hétfő délelőtt Áder János köztársasági elnök, de egyelőre nem tudni, pontosan mivel kapcsolatban.

hvg.hu

Áder: Ne csak azt nézzük, ki menne balra vagy jobbra, hanem hogy merre van az előre

A magunknak tett szilveszteri fogadalmainkat kiegészíthetnénk néhány közös vállalással, mondta az államfő újévi beszédében. Nagyobb tisztelettel legyünk mások iránt, becsüljük meg egymás teljesítményét, és a környezet védelmét is mindennapi életünk részévé tehetnénk, javasolta Áder János.

Nem sikerült elnököt választani Görögországban, lavina indulhat el

Az elnökválasztás hétfőn megtartott harmadik fordulójában sem sikerült államfőt választaniuk a görög képviselőknek. Az alkotmány értelmében ezért fel kell oszlatni a parlamentet, és előrehozott választásokat kell kiírni a gazdasági válság sújtotta dél-európai országban.

MTI

Államfőt választanak Horvátországban

December 28-án elnökválasztást tartanak Horvátországban.

MTI

Államfőt próbálnak választani szerdán a görög parlamentben

Antonisz Szamarasz konzervatív görög kormányfő arra kérte kedden a független parlamenti képviselőket, hogy támogassák jelöltjét a belpolitikai válsággal fenyegető államfőválasztáson, mert ha jelöltje és kormánya megbukna, értelmüket vesztenék azokat az áldozatok, amelyeket a görögök az utóbbi évek megszorításai során hoztak meg.

MTI

Teszt: Felismeri a világ vezetőit?

Teszt: Felismeri a világ vezetőit?

Angela Merkelt vagy Vlagyimir Putyin még csak-csak, de vajon felismeri-e képről Irán, Kína, Kanada és sok más ország első emberét? Tesztelje le arcmemóriáját és világpolitikai tudását!

Megvan Izrael új államfője

Az izraeli parlament a kormányzó Likud párt jelöltjét, Reuven Rivlint választotta meg kedden az ország új államfőjének. A 74 éves politikus a zsidó állam 10. elnöke lesz, és a 90 éves Simon Pereszt követi a poszton.

MTI
12310

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X