Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Sokan meglepődtek a Sziriza államfőjelöltjén

Az új baloldali görög kormányfő, Alexisz Ciprasz egy korábbi konzervatív minisztert jelölt az államfői posztra. "Olyan elnökre van szükségünk, akinek a lehető legnagyobb az elfogadottsága a parlamentben" - indokolt a Sziriza vezetője.

MTI

Tavaly kaptak a legkevesebben államfői kegyelmet Magyarországon

Tavaly kaptak a legkevesebben államfői kegyelmet Magyarországon

753-an folyamodtak államfői kegyelemért tavaly, de csak négy kérelem részesült az államfő pozitív elbírálásában az Igazságügyi Minisztérium által szerdán közzétett összesítés szerint.

MTI

Letette az esküt az új olasz elnök

Sergio Mattarella 74 éves alkotmánybíró hét évre vette át az államfői hivatalt a 89 évesen leköszönt Giorgio Napolitanótól.

MTI

Sergio Mattarella az új olasz államfő

Két hét után lett új köztársasági elnök: Giorgio Napolitano az előrehaladott kora miatt mondott le.

Sok volt az üres cetli, egyelőre nincs új államfője Olaszországnak

Az olasz képviselők többsége üres szavazólapot dobott az urnába az új államfőről csütörtökön kezdődött szavazás első fordulóján, amely eredménytelen lett. Az államfő megválasztásához szükséges kétharmadot egyetlen jelölt sem szerezte meg.

MTI

Áder tavaly csak háromszor kegyelmezett meg

Áder tavaly csak háromszor kegyelmezett meg

Két éve tizenkét esetben, míg tavaly mindössze háromszor élt az egyéni kegyelem megadásának lehetőségével Áder János köztársasági elnök – írja a Magyar Hírlap keddi számában az Igazságügyi Minisztérium összesítése alapján.

MTI

Valamit bejelenthet hétfőn Áder János

Valamit bejelenthet hétfőn Áder János

Sajtónyilatkozatot tesz hétfő délelőtt Áder János köztársasági elnök, de egyelőre nem tudni, pontosan mivel kapcsolatban.

hvg.hu

Áder: Ne csak azt nézzük, ki menne balra vagy jobbra, hanem hogy merre van az előre

A magunknak tett szilveszteri fogadalmainkat kiegészíthetnénk néhány közös vállalással, mondta az államfő újévi beszédében. Nagyobb tisztelettel legyünk mások iránt, becsüljük meg egymás teljesítményét, és a környezet védelmét is mindennapi életünk részévé tehetnénk, javasolta Áder János.

Nem sikerült elnököt választani Görögországban, lavina indulhat el

Az elnökválasztás hétfőn megtartott harmadik fordulójában sem sikerült államfőt választaniuk a görög képviselőknek. Az alkotmány értelmében ezért fel kell oszlatni a parlamentet, és előrehozott választásokat kell kiírni a gazdasági válság sújtotta dél-európai országban.

MTI

Államfőt választanak Horvátországban

December 28-án elnökválasztást tartanak Horvátországban.

MTI

Államfőt próbálnak választani szerdán a görög parlamentben

Antonisz Szamarasz konzervatív görög kormányfő arra kérte kedden a független parlamenti képviselőket, hogy támogassák jelöltjét a belpolitikai válsággal fenyegető államfőválasztáson, mert ha jelöltje és kormánya megbukna, értelmüket vesztenék azokat az áldozatok, amelyeket a görögök az utóbbi évek megszorításai során hoztak meg.

MTI
Hirdetés

Teszt: Felismeri a világ vezetőit?

Teszt: Felismeri a világ vezetőit?

Angela Merkelt vagy Vlagyimir Putyin még csak-csak, de vajon felismeri-e képről Irán, Kína, Kanada és sok más ország első emberét? Tesztelje le arcmemóriáját és világpolitikai tudását!

Megvan Izrael új államfője

Az izraeli parlament a kormányzó Likud párt jelöltjét, Reuven Rivlint választotta meg kedden az ország új államfőjének. A 74 éves politikus a zsidó állam 10. elnöke lesz, és a 90 éves Simon Pereszt követi a poszton.

MTI

Litván elnökválasztás: a mostani államfő biztos befutónak tűnik

Elnökválasztást tartanak vasárnap Litvániában, az egyértelmű esélyes Dalia Grybauskaite mostani államfő, már csak az a kérdés, hogy az első fordulóban győz-e, vagy még egyszer szavazni kell a két legerősebb jelöltre.

MTI
Hirdetés

Csak nehogy Ukrajna szétessen

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy Ukrajna ne essen szét. Éppen ezért a helyzet megoldásának nem szabad Oroszország ellen irányulnia - mondta a cseh külügyminiszter a közszolgálati hírtelevízióban (CT24) vasárnap.

MTI

Alkotmánymódosítással betonozhatja be hatamát a nicaraguai elnök

Korlátlanul újraválasztható a nicaraguai államfő, miután a törvényhozás megszavazta az erről szóló alkotmánymódosítást helyi idő szerint kedden. A döntés bírálói szerint ez azt szolgálja, hogy Daniel Ortega, az ország jelenlegi sandinista vezetője élete végéig hatalmon maradhasson.

MTI

Befutott Fico nagy bejelentése

Robert Fico indul a 2014-es államfőválasztáson - közölte az Új Szó.

hvg.hu

Megérkezett Mandela koporsója Qunu faluba

Megérkezett Nelson Mandela koporsója szombaton Qunu faluba, ahol a dél-afrikai politikus nevelkedett, élete vége felé visszavonultan élt, és ahol vasárnap eltemetik.

MTI

Nincs kiért kiosztani a dollármilliókkal járó afrikai díjat

Idén sem osztják ki az ötmillió dollárral járó Mo Ibrahim-díjat, amellyel évente egy afrikai államfőt jutalmaznak jó kormányzási eredményeiért.

MTI

Akár Áder vétóját is kérhetik a Normafa-törvény miatt

Államfői vétót kér az LMP, ha az Országgyűlés elfogadja hétfőn a Normafára tervezett sportcentrum építését lehetővé tevő törvényt.

MTI
Hirdetés
12310

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X