hvg.hu Világ

Samsung, Sámánasszony, elnök: Megkezdődött az évszázad pere Dél-Koreában

Nagy tülekedés alakult ki Szöulban, ahol sokan akarták megnézni a 48 éves Li Dzse Jong perének nyitányát. A 150 szerencsésen bejutott néző előtt a különleges korrupciós ügyész kijelentette: az évszázad pere kezdődött meg, hiszen nemcsak Dél-Korea leghíresebb cége, a 240 milliárd dolláros Samsung érintett az ügyben, hanem maga az ország elnöke is.

hvg.hu Itthon

Atv.hu: Áder jövőre leköszön, utódját nem fúrnák meg a katolikusok

Könnyen lehet, hogy 2017-től Magyarország mindhárom legfőbb közjogi méltósága református lesz. Balog Zoltán kinevezésével kapcsolatban a hírek szerint Orbán Viktort is aggasztotta a református dömping, a katolikusok azonban informálisan sem támadnák meg a jelölését - értesült az Atv.hu.

MTI Világ

Óriási balhé lett Burundiban az államfő képének összefirkálásából

Őrizetbe vett a burundi rendőrség öt diákot, mert elcsúfították Pierre Nkurunziza államfő képét egy tankönyvükben. A diákok társai emiatti tiltakozásul utcai tüntetést rendeztek pénteken, erre rendőrök rájuk lőttek, és megsebesítettek egyet közülük, valamint egy taxisofőrt is – közölték diákok és helyiek.

MTI Világ

Áder zöld kérdésekről egyeztetett Cameronnal

Elsősorban környezetvédelmi kérdésekről tárgyalt David Cameron brit miniszterelnökkel kedden Londonban Áder János köztársasági elnök. Cameron a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban fogadta a magyar államfőt – jelenti az MTI.

hvg.hu Itthon

Nok: a Fidesz az államfő kifogásainak csak egy részét veszi figyelembe

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kedd esti indítványából kiderül: kevés változtatással akarják szerdán újra elfogadni a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt, amelyet Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött.

hvg.hu Itthon

Lázárnak bejött 2015, Orbán és Áder pénzt gyűjtött

Vasárnap éjszaka ismét kiderült, az ország vezető politikusai közül kinek hozta a legtöbbet anyagilag 2015 – legalábbis papíron. Úgy tűnik, Lázár Jánosnak igencsak rendben alakultak a dolgai, Varga Mihály szintén elégedett lehet, de több pénze lett Áder Jánosnak és Orbán Viktornak is. Vannak aztán olyanok – lásd Kövér Lászlót – akikre leginkább a puritán szó igaz. A legnagyobb vesztesnek első ránézésre az MSZP elnöke tűnik. Összeállítás az életünket leginkább befolyásoló politikusok vagyoni helyzetéről.

hvg.hu Itthon

Áder: A szeretet legyen a mi iránytűnk

Bizonytalan év előtt állunk Áder János szerint. Újévi köszöntőjében a szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet.

1 2 3 4 5 6 7
11
A címlapról ajánljuk