MTI Világ

Áder zöld kérdésekről egyeztetett Cameronnal

Elsősorban környezetvédelmi kérdésekről tárgyalt David Cameron brit miniszterelnökkel kedden Londonban Áder János köztársasági elnök. Cameron a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban fogadta a magyar államfőt – jelenti az MTI.

hvg.hu Itthon

Nok: a Fidesz az államfő kifogásainak csak egy részét veszi figyelembe

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kedd esti indítványából kiderül: kevés változtatással akarják szerdán újra elfogadni a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt, amelyet Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött.

hvg.hu Itthon

Lázárnak bejött 2015, Orbán és Áder pénzt gyűjtött

Vasárnap éjszaka ismét kiderült, az ország vezető politikusai közül kinek hozta a legtöbbet anyagilag 2015 – legalábbis papíron. Úgy tűnik, Lázár Jánosnak igencsak rendben alakultak a dolgai, Varga Mihály szintén elégedett lehet, de több pénze lett Áder Jánosnak és Orbán Viktornak is. Vannak aztán olyanok – lásd Kövér Lászlót – akikre leginkább a puritán szó igaz. A legnagyobb vesztesnek első ránézésre az MSZP elnöke tűnik. Összeállítás az életünket leginkább befolyásoló politikusok vagyoni helyzetéről.

hvg.hu Itthon

Áder: A szeretet legyen a mi iránytűnk

Bizonytalan év előtt állunk Áder János szerint. Újévi köszöntőjében a szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet.

MTI Világ

Női elnöke lett Nepálnak

A nők jogaiért régóta harcoló kommunista vezetőt választottak meg szerdán Nepál első női elnökévé.

hvg.hu Itthon

Búcsúznak a pártok Göncz Árpádtól

A Jobbik kivételével valamennyi parlamenti párt méltatta Göncz Árpád munkásságát az egykori államfő halálhíre után közölt részvétnyilvánításukban.

MTI/hvg.hu Világ

Elnököt választanak a lengyelek

Most először levélben is lehet szavazni a lengyelországi elnökválasztáson. Az ellenzéki jelölt hajszálnyival több szavazatot kapott az első fordulóban, mint a jelenlegi államfő.

MTI Világ

Sokan meglepődtek a Sziriza államfőjelöltjén

Az új baloldali görög kormányfő, Alexisz Ciprasz egy korábbi konzervatív minisztert jelölt az államfői posztra. "Olyan elnökre van szükségünk, akinek a lehető legnagyobb az elfogadottsága a parlamentben" - indokolt a Sziriza vezetője.

MTI Itthon

Áder tavaly csak háromszor kegyelmezett meg

Két éve tizenkét esetben, míg tavaly mindössze háromszor élt az egyéni kegyelem megadásának lehetőségével Áder János köztársasági elnök – írja a Magyar Hírlap keddi számában az Igazságügyi Minisztérium összesítése alapján.

1 2 3 4 5 6 7
10
A címlapról ajánljuk