Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Az MNB 2,5 százalékos hiánnyal számol

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett inflációs jelentése szerint idén 2,5 százalék, jövőre 2,4 százalék lesz az államháztartás hiánya a GDP-hez képest az uniós módszertan szerint számítva. A folyó fizetési mérleg többlete idén a GDP-hez mérten 4,2 százalék, jövőre 5,1 százalék lesz, majd 2016-ban 6 százalékra emelkedik az MNB szakértői szerint.

MTI

Többletet termelt az államháztartás, így a terv 85,5 százalékán áll a hiány

Az államháztartás központi alrendszerének első kilenc havi hiánya 844,6 milliárd forint, az éves előirányzat 85,8 százaléka, a szeptemberi többlet 14,2 milliárd forint volt, ami az elmúlt évek legkedvezőbb értéke - közölte az előzetes adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

MTI

Idén is elszalad kissé a portugál államháztartási hiány

A portugál kormány megemelte kedden az idei államháztartási hiány mértékére vonatkozó előrejelzését: a 4 százalékos célszámot 0,8 százalékponttal 4,8 százalékra javították.

MTI

Több mint 10 éve most volt a legalacsonyabb havi deficit

Az államháztartás központi alrendszerének 2014. első nyolc havi hiánya 858,8 milliárd forint, augusztusban a hiány mindössze 7,4 milliárd forint.

MTI

Az éves terv 87,2 százalékánál jár a hiány, az NGM nem aggódik

Az államháztartás központi alrendszerének első nyolc havi hiánya 858,8 milliárd forint volt – közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn. Az augusztus havi egyenleg a tárca szerint az elmúlt tíz év legalacsonyabb deficitjét mutatja, a havi hiány mindössze 7,4 milliárd forint volt.

Elszaladhat idén a bolgár államháztartás hiánya

A bolgár államháztartás idei hiánya jóval meghaladja a tervezettet, és az EU által felső határként engedélyezett 3 százalék lesz.

MTI

Nincs tévedés, az éves cél 83 százalékán áll a hiány

Az államháztartás központi alrendszerének első hat havi hiánya 813,7 milliárd forint volt, az éves előirányzat 82,6 százaléka – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

MTI

Elérte a hiány az egész évre tervezett cél 82,6 százalékát

Az államháztartás központi alrendszerének első hat havi hiánya 813,7 milliárd forint volt, amely az éves előirányzat 82,6 százaléka – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

MTI

MNB: az államháztartás 3,9 százalékos GDP-arányos hiányt mutatott

A jegybank szerint az államháztartás első negyedévi hiánya 269 milliárd forint, az időszakra eső bruttó hazai termék (GDP) 3,9 százaléka volt.

MTI

681,7 milliárd forint az államháztartási hiány

269,4 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere májusban, az idei első öthavi hiány 681,7 milliárd forint volt.

MTI

Ma kiderül, jól számolták-e ki az államháztartási hiányt

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma hozza nyilvánosságra az államháztartás első öt havi végleges adatait.

MTI

Már az egész évi terv 96,9 százalékán áll a hiány

Az államháztartás központi alrendszerének idei első négyhavi hiánya 951,1 milliárd forint volt, ez az idei évre tervezett összeg 96,9 százaléka – közölte az előzetessel megegyező végleges adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormányportálon.

Ma kiderül, mennyivel nőtt az államháztartási hiány

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma teszi közzé az államháztartás központi alrendszerének áprilisi előzetes adatait.

MTI

Csaba László: Szélsőséges vélemény a gazdasági összeomlás

Csaba László: Szélsőséges vélemény a gazdasági összeomlás

A magyar gazdaságról optimista képet festett a Magyar Nemzetnek Csaba László közgazdász, aki egy nullára leszorított államháztartási hiányt sem tart elérhetetlennek a jövőben. Szerinte a jegybanki kamatcsökkentésben elértük azt a pontot, ahol érdemes megállni.

hvg.hu

A kétharmadon is túllőtt a kormány a hiánnyal

Az államháztartás központi alrendszerének első három havi hiánya 701,2 milliárd forint, ami az egész évre tervezett hiány több mint kétharmada.

Varga: jobb lett a tavalyi hiány, mint ahogyan a kormány várta

A magyar kormány elküldte a tavalyi államháztartási adatokat az Európai Uniónak: a GDP 2,2 százaléka volt az államháztartás hiánya. Varga Mihály szerint ezzel Magyarország az Európai Unió "élmezőnyében szerepel", a kormány kedvezőtlenebb számokat prognosztizált.

MTI

A kormány ezt várta: 483,3 milliárd forint az államháztartási hiány

Az államháztartás központi alrendszerének január-februári hiánya 483,3 milliárd forintra teljesült, ami 49,1 százaléka az éves előirányzatnak.

MTI

Megközelítette a hiány az 500 milliárdot február végére

Az államháztartás központi alrendszerének első kéthavi hiánya 483,3 milliárd forint volt, ami a kormány várakozásainak megfelelően alakult - írta közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

hvg.hu

Fontos adatokat közöl ma az NGM

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma teszi közzé az államháztartás központi alrendszerének ez év januári végleges adatait.

MTI

75 milliárd felett az államháztartás központi alrendszerének hiánya

A kormány várakozásainak megfelelően alakult az első havi költségvetési egyenleg, az államháztartás központi alrendszerének hiánya 75,4 milliárd forint volt januárban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

MTI
12314

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X