Varga elárulta, hogy is áll most a magyar gazdaság

Varga elárulta, hogy is áll most a magyar gazdaság

Az államháztartás tavalyi hiánya várhatóan a GDP 2 százaléka lesz, a gazdaság tavaly 2,8-2,9 százalékkal bővült a nemzetgazdasági miniszter bejelentése szerint.

Óriási összeghez jutott Magyarország, jókora pluszba billent a mérleg

Októberben 138,4 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere, ami a korábban felfüggesztett több százmilliárdos uniós transzfer részbeni megérkezésének és a megnövekedett adóbevételeknek köszönhető - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

MTI

Már a megemelt hiánycélt is jócskán túlléptük

Az eredetileg tervezett államháztartási hiányt már jócskán túllépte az első kilenchavi deficit.

MTI

Jóval az éves terv felett jár a magyar hiány

Az államháztartás központi alrendszerének első nyolchavi hiánya 914,9 milliárd forint volt, az augusztusi deficit 20,8 milliárd forintot ért el - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az előzetesen közöltekkel megegyező végleges adatokat.

MTI

GKI: Magasabb lesz az államháztartási hiány

A GKI továbbra is a bruttó hazai termék (GDP) 2,7 százalékos növekedését várja, de előző prognózisához képest magasabb, 900 milliárd forintos államháztartási hiánnyal számol.

MTI

GKI: magasabb lesz az államháztartási hiány

Nem változtatott korábbi növekedési előrejelzésén a GKI, így továbbra is a bruttó hazai termék (GDP) 2,7 százalékos növekedését várja, de előző prognózisához képest magasabb, 900 milliárd forintos államháztartási hiánnyal számol - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

MTI

823 milliárd az államháztartási hiány

Az államháztartás június végi hiánya 823,3 milliárd forint – közölte a nemzetgazdasági minisztérium.

MTI

Az éves terv 58 százalékán áll a hiány, nőttek az adóbevételek

A központi költségvetés május végi halmozott bevételei közel 53 milliárd forinttal haladták meg az előző év azonos időszakit, a növekedés főként a magasabb adóbevételeknek köszönhető - tette közzé az előzetes számokkal megegyező részletes adatokat honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

MTI

Hiába a májusi többlet, az éves cél 58 százalékán áll a hiány

Az államháztartás központi alrendszerének májusi többlete 98,7 milliárd forint volt, az első öt havi deficit pedig 511,1 milliárd forintot ért el - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az előzetes adatok alapján.

MTI

Nőtt a magyar államadósság december végéhez képest

A bruttó hazai termék (GDP) 1,9 százaléka volt és 610 milliárd forintot tett ki az államháztartás hiánya a március végén zárult egy évben, amiből az idei első negyedév finanszírozási oldalról számított deficitje 61 milliárd forintot, a negyedéves GDP arányában 0,8 százalékot tett ki – ez derül ki a pénzügyi számlák előzetes adataiból, amelyeket hétfőn tett közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI

536,7 milliárd az államháztartás központi alrendszerének első háromhavi hiánya

Az államháztartás központi alrendszerének első negyedéves hiánya 536,7 milliárd forint volt, ami kedvezőbb a tavalyi 701,2 milliárd forintos deficitnél - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.

MTI

Baj van a finn államadóssággal és az államháztartási hiánnyal

Finnország államháztartási hiánya meghaladta a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékát tavaly, így 1996 óta először a skandináv ország megsértette az egyik maastrichti konvergenciakritériumot.

MTI

256,9 milliárd volt az államháztartás februári hiánya

Az államháztartás központi alrendszerének februári hiánya 256,9 milliárd forint volt, ez jóval kevesebb a tavaly februári 407,9 milliárd forint összegű deficitnél - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormány.hu oldalon.

MTI

53,8 milliárd forint lett a januári hiány

Az államháztartás részletes adatai megegyeznek a február elején közölt előzetes számokkal, az államháztartás központi alrendszerének januári hiánya 53,8 milliárd forint lett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormány.hu portálon.

MTI

53,8 milliárd az államháztartás januári hiánya

Az államháztartás központi alrendszerének januári hiánya 53,8 milliárd forint volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormány.hu oldalon. A januári deficit az egész évre előirányzott államháztartási hiány 6,13 százaléka.

MTI

KT-elnök: a jó gazdasági teljesítmény miatt lett kisebb a hiány

KT-elnök: a jó gazdasági teljesítmény miatt lett kisebb a hiány

Kovács Árpád szerint a kedvező adat elérését segítette a sokat vitatott online pénztárgépek bekötése, az autóipar kiváló teljesítménye, a mezőgazdaság rekordtermése, mindezek "a bevételi oldalról hozták a szükséges számokat".

MTI

Ma kiderül, bejött-e Varga jóslata az államháztartási hiányról

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma adja ki gyorstájékoztatóját az államháztartás központi alrendszerének 2014-es alakulásáról.

MTI

Varga: Ismét hinni kezdtek az NGM-nek Brüsszelben

Varga: Ismét hinni kezdtek az NGM-nek Brüsszelben

A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek ismertette a gazdasági eredményeket és a jövő évi várakozásokat. Arról is beszélt, hogy az alacsony olajár jót, az orosz mélyrepülés viszont rosszat tehet a magyar gazdaságnak, valamint hogy az NGM prognózisainak ismét hinni kezdtek az uniós hatóságoknál. Varga Mihály szerint a hitelesek, a bankok és az ország is jól járhat a devizahitelek kivezetésével.

MTI

"Nem várt, kiváló teljesítményről" beszél a Költségvetési Tanács elnöke

"Nem várt, kiváló teljesítményről" beszél a Költségvetési Tanács elnöke

A Költségvetési Tanács elnöke szerint az államháztartás GDP-arányos hiánycélja 2014-ben várhatóan a korábban jelzett 2,9 százaléknál kedvezőbben alakult, ami bizonyos lehetőséget teremtett a korábban jövő évre tervezett kifizetések előrehozására. 2014-ben a magyar gazdaság növekedési pályára állt, a gazdaság bővülése meghaladta még a korábbi, derűlátónak tartott várakozásokat is – összegzett Kovács Árpád.

MTI

"A párt támogatja a kormányt a teljes foglalkoztatottság elérésében" - mikor mondták ezt?

December 29-én, hétfőn, a Fidesz gazdaságértékelő sajtótájékoztatóján. Kiderült: az unortodox modell sikeresnek bizonyult, az életszínvonal nőtt, az államadósságot jövőre 75 százalékra csökkentik, és a foglalkoztatottság is rekordokat dönt.

MTI
12315

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X