Bejelentkezés  

Varga: jobb lett a tavalyi hiány, mint ahogyan a kormány várta

A magyar kormány elküldte a tavalyi államháztartási adatokat az Európai Uniónak: a GDP 2,2 százaléka volt az államháztartás hiánya. Varga Mihály szerint ezzel Magyarország az Európai Unió "élmezőnyében szerepel", a kormány kedvezőtlenebb számokat prognosztizált.

MTI

A kormány ezt várta: 483,3 milliárd forint az államháztartási hiány

Az államháztartás központi alrendszerének január-februári hiánya 483,3 milliárd forintra teljesült, ami 49,1 százaléka az éves előirányzatnak.

MTI

Megközelítette a hiány az 500 milliárdot február végére

Az államháztartás központi alrendszerének első kéthavi hiánya 483,3 milliárd forint volt, ami a kormány várakozásainak megfelelően alakult - írta közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

hvg.hu

Fontos adatokat közöl ma az NGM

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma teszi közzé az államháztartás központi alrendszerének ez év januári végleges adatait.

MTI

75 milliárd felett az államháztartás központi alrendszerének hiánya

A kormány várakozásainak megfelelően alakult az első havi költségvetési egyenleg, az államháztartás központi alrendszerének hiánya 75,4 milliárd forint volt januárban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Teljesítette a tavalyra ígért hiánycélját Románia

Románia államháztartási hiánya tavaly a bruttó hazai termék 2,5 százalékát tette ki és ezzel megfelelt a nemzetközi hitelezőkkel szemben vállalt célértéknek. A román pénzügyminisztérium szerdán közölte, hogy a bevételek és a kiadások egyaránt a GDP 0,9 százalékának megfelelő értékkel csökkentek tavaly – írta szerdán a Mediafax román hírügynökség.

MTI

Megjöttek a hiányadatok, Varga szerint bejön a jóslat

Az államháztartás központi alrendszerének 2013. évi hiánya 929,2 milliárd forint volt, az adat megegyezik az előzetesen közölttel.

MTI

Ma közlik a végleges adatokat az államháztartási hiányról

A nemzetgazdasági tárca január eleji közlése szerint az államháztartás központi alrendszerének 2013. évi előzetes hiánya 929,2 milliárd forint.

MTI

NGM: teljesülni fog a 2013-as hiánycél

Az államháztartás központi alrendszerének 2013. évi előzetes hiánya 929,2 milliárd forint. A központi költségvetés december végi pénzforgalmi adatai a kormány várakozásainál is kedvezőbben alakultak, így az előzetes pénzforgalmi bevételi és kiadási adatok alátámasztják, hogy teljesül a GDP 3 százaléka alatti, uniós módszertan szerinti hiánycél - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

hvg.hu

Ma kiderül, tényleg meglepően kicsi lesz-e a magyar hiány

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma teszi közzé az államháztartás decemberi, és ezzel együtt tavalyi előzetes számait a kormányzati portálon.

MTI

Az éves terv 77,9 százalékán áll a hiány

Az államháztartás központi alrendszerének novemberi többlete 11,3 milliárd forint lett, így a központi alrendszer első tizenegy havi hiánya 876,3 milliárd forintot tett ki. Az adatok megfelelnek a kormány várakozásainak, a mostani és a következő hónapra várt bevételek és kiadások alátámasztják, hogy teljesülni fog az idei, a GDP 3 százaléka alatti hiánycél - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormány.hu portálon.

MTI

Módosítják ma az idei költségvetést, vitatkoznak a jövő évriről

A szerdai módosítással az államháztartás központi alrendszerének hiánya 74,35 milliárd forinttal nőhet. A mai ülés utolsó napirendi pontja a 2014-es költségvetés újra megnyitott, összesen nyolc órás időkerettel kiírt részletes vitája.

MTI

Elérte a hiány a terv 84,5 százalékát, de nagy bevétel érkezik

Az államháztartás központi alrendszerének ez év október havi többlete 61,4 milliárd forint volt, az első tízhavi hiány 887,7 milliárd forintra teljesült, ez a módosított idei egész éves terv 84,5 százaléka – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormany.hu portálon.

NGM: teljesülni fog az idei hiánycél

Az államháztartás központi alrendszere októberben 61,4 milliárd forint többlettel zárt, így az első tízhavi hiány 887,7 milliárd forint lett, a következő hónapokra várt bevételek és kiadások alátámasztják, hogy teljesülni fog az idei, GDP-arányosan 3 százalék alatti hiánycél - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön.

MTI

Csökkent a költségvetési deficit az EU-ban

Az Európai Unió tagállamainak GDP-arányos államháztartási deficitje tavaly év végén 3,9 százalékra csökkent ez egy évvel korábbi 4,4 százalékról, az államadósság azonban 82,3 százalékról 85,1 százalékra emelkedett - közölte hétfőn az Eurostat.

MTI

Ma kiderül, mennyi volt az idei hiány

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma közli az államháztartás idei első kilenc havi részletes adatait.

MTI

A Gyurcsány-korszakot idézi Vargáék jelentése

Többletes lett a szeptemberi büdzsé, de még elég magas az idén összegyűlt hiány. Ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium a Gyurcsány-korszakra tett utalással segíti az államháztartási gyorsjelentés adatainak helyes értelmezését.

hvg.hu

Ma kiderül, hogyan áll az államháztartás

Az NGM ma közli az államháztartás első kilenc havi előzetes adatait.

MTI

Meglepetés: 165 milliárddal több bevételt lát a jegybank

Meglepetés: 165 milliárddal több bevételt lát a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank 0,1 százalékponttal mérsékelte idei hiányprognózisát, a jövő évit pedig 0,4 százalékponttal rontotta. Így az idei kormányzati várakozáshoz képest 2,7 helyett 2,6 százalékos hiánnyal számol, míg jövőre a hiány megegyezhet a jövő évi költségvetési tervezetben is várhatóan szereplő 2,9 százalékkal.

Varga: 3 százalék alatti hiány idén és jövőre is

Varga: 3 százalék alatti hiány idén és jövőre is

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a bruttó hazai termék (GDP) 3 százaléka alatt lesz az államháztartás hiánya az idén és jövőre is.

MTI
12313

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X