536,7 milliárd az államháztartás központi alrendszerének első háromhavi hiánya

Az államháztartás központi alrendszerének első negyedéves hiánya 536,7 milliárd forint volt, ami kedvezőbb a tavalyi 701,2 milliárd forintos deficitnél - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.

MTI

Baj van a finn államadóssággal és az államháztartási hiánnyal

Finnország államháztartási hiánya meghaladta a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékát tavaly, így 1996 óta először a skandináv ország megsértette az egyik maastrichti konvergenciakritériumot.

MTI

256,9 milliárd volt az államháztartás februári hiánya

Az államháztartás központi alrendszerének februári hiánya 256,9 milliárd forint volt, ez jóval kevesebb a tavaly februári 407,9 milliárd forint összegű deficitnél - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormány.hu oldalon.

MTI

53,8 milliárd forint lett a januári hiány

Az államháztartás részletes adatai megegyeznek a február elején közölt előzetes számokkal, az államháztartás központi alrendszerének januári hiánya 53,8 milliárd forint lett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormány.hu portálon.

MTI

53,8 milliárd az államháztartás januári hiánya

Az államháztartás központi alrendszerének januári hiánya 53,8 milliárd forint volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormány.hu oldalon. A januári deficit az egész évre előirányzott államháztartási hiány 6,13 százaléka.

MTI

KT-elnök: a jó gazdasági teljesítmény miatt lett kisebb a hiány

KT-elnök: a jó gazdasági teljesítmény miatt lett kisebb a hiány

Kovács Árpád szerint a kedvező adat elérését segítette a sokat vitatott online pénztárgépek bekötése, az autóipar kiváló teljesítménye, a mezőgazdaság rekordtermése, mindezek "a bevételi oldalról hozták a szükséges számokat".

MTI

Ma kiderül, bejött-e Varga jóslata az államháztartási hiányról

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma adja ki gyorstájékoztatóját az államháztartás központi alrendszerének 2014-es alakulásáról.

MTI

Varga: Ismét hinni kezdtek az NGM-nek Brüsszelben

Varga: Ismét hinni kezdtek az NGM-nek Brüsszelben

A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek ismertette a gazdasági eredményeket és a jövő évi várakozásokat. Arról is beszélt, hogy az alacsony olajár jót, az orosz mélyrepülés viszont rosszat tehet a magyar gazdaságnak, valamint hogy az NGM prognózisainak ismét hinni kezdtek az uniós hatóságoknál. Varga Mihály szerint a hitelesek, a bankok és az ország is jól járhat a devizahitelek kivezetésével.

MTI

"Nem várt, kiváló teljesítményről" beszél a Költségvetési Tanács elnöke

"Nem várt, kiváló teljesítményről" beszél a Költségvetési Tanács elnöke

A Költségvetési Tanács elnöke szerint az államháztartás GDP-arányos hiánycélja 2014-ben várhatóan a korábban jelzett 2,9 százaléknál kedvezőbben alakult, ami bizonyos lehetőséget teremtett a korábban jövő évre tervezett kifizetések előrehozására. 2014-ben a magyar gazdaság növekedési pályára állt, a gazdaság bővülése meghaladta még a korábbi, derűlátónak tartott várakozásokat is – összegzett Kovács Árpád.

MTI

"A párt támogatja a kormányt a teljes foglalkoztatottság elérésében" - mikor mondták ezt?

December 29-én, hétfőn, a Fidesz gazdaságértékelő sajtótájékoztatóján. Kiderült: az unortodox modell sikeresnek bizonyult, az életszínvonal nőtt, az államadósságot jövőre 75 százalékra csökkentik, és a foglalkoztatottság is rekordokat dönt.

MTI

Az MNB 2,5 százalékos hiánnyal számol

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett inflációs jelentése szerint idén 2,5 százalék, jövőre 2,4 százalék lesz az államháztartás hiánya a GDP-hez képest az uniós módszertan szerint számítva. A folyó fizetési mérleg többlete idén a GDP-hez mérten 4,2 százalék, jövőre 5,1 százalék lesz, majd 2016-ban 6 százalékra emelkedik az MNB szakértői szerint.

MTI
Hirdetés

Többletet termelt az államháztartás, így a terv 85,5 százalékán áll a hiány

Az államháztartás központi alrendszerének első kilenc havi hiánya 844,6 milliárd forint, az éves előirányzat 85,8 százaléka, a szeptemberi többlet 14,2 milliárd forint volt, ami az elmúlt évek legkedvezőbb értéke - közölte az előzetes adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

MTI

Idén is elszalad kissé a portugál államháztartási hiány

A portugál kormány megemelte kedden az idei államháztartási hiány mértékére vonatkozó előrejelzését: a 4 százalékos célszámot 0,8 százalékponttal 4,8 százalékra javították.

MTI

Több mint 10 éve most volt a legalacsonyabb havi deficit

Az államháztartás központi alrendszerének 2014. első nyolc havi hiánya 858,8 milliárd forint, augusztusban a hiány mindössze 7,4 milliárd forint.

MTI
Hirdetés

Az éves terv 87,2 százalékánál jár a hiány, az NGM nem aggódik

Az államháztartás központi alrendszerének első nyolc havi hiánya 858,8 milliárd forint volt – közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn. Az augusztus havi egyenleg a tárca szerint az elmúlt tíz év legalacsonyabb deficitjét mutatja, a havi hiány mindössze 7,4 milliárd forint volt.

Elszaladhat idén a bolgár államháztartás hiánya

A bolgár államháztartás idei hiánya jóval meghaladja a tervezettet, és az EU által felső határként engedélyezett 3 százalék lesz.

MTI

Nincs tévedés, az éves cél 83 százalékán áll a hiány

Az államháztartás központi alrendszerének első hat havi hiánya 813,7 milliárd forint volt, az éves előirányzat 82,6 százaléka – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

MTI

Elérte a hiány az egész évre tervezett cél 82,6 százalékát

Az államháztartás központi alrendszerének első hat havi hiánya 813,7 milliárd forint volt, amely az éves előirányzat 82,6 százaléka – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

MTI

MNB: az államháztartás 3,9 százalékos GDP-arányos hiányt mutatott

A jegybank szerint az államháztartás első negyedévi hiánya 269 milliárd forint, az időszakra eső bruttó hazai termék (GDP) 3,9 százaléka volt.

MTI

681,7 milliárd forint az államháztartási hiány

269,4 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere májusban, az idei első öthavi hiány 681,7 milliárd forint volt.

MTI
Hirdetés
12314

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X