Népszabadság: Jöhet az állami mobilszolgáltató

Népszabadság: Jöhet az állami mobilszolgáltató

Már zajlik a 450 Mhz-es frekvencián szolgáltató állami mobilszolgáltató cég beszállítójának kiválasztása – írja a Népszabadság.

hvg.hu

Ma megszűnik az állami mobilcég

A keddi napon beolvad a Magyar Postába az állami mobilszolgáltatásra alapított cég, az MPVI Mobil Zrt.

MTI

Mégis lesz állami mobilcég?

Az állami kézben lévő MVM lehet a befutó a 450 megaherzes frekvenciasáv szabad blokkjára vonatkozó pályázaton – írta a Világgazdaság, amely szerint így könnyen előfordulhat, hogy mégis lesz állami mobilszolgáltató.

hvg.hu

Megszüntetik az állami mobilcéget

A cég beolvad az intézményi hátteret eredetileg biztosítani hivatott postába, míg az MFB és az MVM visszakapja az eredetileg rendelkezésre bocsátott, összesen félmilliárd forintos alaptőkét – írja kormányzati értesülésre hivatkozva a Magyar Nemzet.

MTI

Offshore cég és volt fideszes az állami mobilcég alvállalkozói között

Bár az állami mobilcég indulását tavaly szeptemberben elkaszálták, ezt a döntést idén februárban a Kúria is jóváhagyta, a cég 2012-ben 316,4 millió forintot, 2013-ban pedig 51,6 milliót fizetett ki szerződéses partnereinek. Ezek között egy offshore cég és egy volt fideszes ORTT-elnök vállalkozása is megtalálható.

hvg.hu

VG: A dolgozók több mint felét kirúghatják az állami mobilcégből

A Világgazdaság pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a dolgozók több mint felét érintő leépítésre kerülhet sor a közeljövőben az MPVI Mobil Zrt.-nél.

HVG: a kormány 200 millió eurót szán a Vodafone-vételre

HVG: a kormány 200 millió eurót szán a Vodafone-vételre

Újabb kétszázmillió eurót volna kész bedobni a magyar kormány, hogy részt szerezzen a hírközlési piacból. Legalábbis a HVG kormányközeli forrása ennyire becsülte azt az összeget, amennyiért a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. állami kézbe kerülhetne.

HVG

Origo: Lecsapna a kormány a Vodafone-ra? – A mobilcég cáfolja a hírt

Az állam a Vodafone magyarországi üzletének megvételén dolgozik – értesült az Origo. A társaság szerint semmiféle valóságalapja nincs a hírnek.

hvg.hu

VV: kivéreztetett piacra akart a Fidesz-kormány betörni

VV: kivéreztetett piacra akart a Fidesz-kormány betörni

Miután a telekommunikációs büntetőadókkal jó előre legyengítették a konkurenciát, egy kivéreztetett piacra akart a Fidesz-kormány a negyedik szolgáltatóval betörni. A vállalat vezetőinek lemondásával azonban megfenekleni látszik a projekt - írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu

Napi: teljes fejetlenség az állami mobilcégnél

A Napi Gazdaság információi szerint február végén tárgyalja a Kúria a negyedik mobiltelefon-társasággal kapcsolatos beadványt. A közelmúltban a cég elnöke és vezérigazgatója is lemondott.

MTI

A jövő év közepéig húzódhat az állami mobilcég ügye

A Kúria valószínűleg csak 2013 első negyedévében tűzi ki a negyedik mobilcéget érintő tárgyalási napot, így az sem kizárt, hogy a jelenleg piacon lévő cégek sem jutnak majd hozzá elnyert frekvenciáikhoz - írja a Napi Gazdaság.

Hirdetés

Mégsem lesz állami mobilcég?

A negyedik mobilszolgáltatót birtokló három állami cég már nem szívesen finanszírozná a több százmilliárdos beruházást - írta a Népszabadság egy meg nem nevezett piaci forrásra hivatkozva.

hvg.hu

VV: így tett magának keresztbe az Orbán-kormány

VV: így tett magának keresztbe az Orbán-kormány

Sokba kerül a magyar adófizetőknek a kormány kapkodó, előkészítetlen jogalkotása. Most ráadásul saját dédelgetett projektjüknek, az állami mobilszolgáltatónak is ezzel tettek keresztbe – írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu

Piros lapot kapott az állami mobilcég

Piros lapot kapott az állami mobilcég

A Fővárosi Törvényszék ítéletben mondta ki, hogy egyelőre nem lesz negyedik mobilszolgáltató Magyarországon. Az NMHH frekvenciatender-eredményének megsemmisítése azonban nem csak a MPVI Zrt.-nek, de a Vodafone-nak is fájhat.

hvg.hu
Hirdetés

10 évig nyűglődhet az állami mobilcég

Az Index birtokába került dokumentum szerint a legjobb esetben 2016-től lehet nyereséges az állami mobilcég, a legrosszabb forgatókönyv szerint viszont 2023-ig bukdácsolni fog. A 34 oldalas, angol nyelvű dokumentum jelentőségét az adja, hogy ez alapján készült el az állami mobilcég üzleti terve, stratégiája.

Finn cég dolgozta ki az állami mobilcég stratégiáját

A Magyar Villamos Művek (MVM) közel 70 millió forintot fizetett a Rewheel nevű finn vállalatnak az állami mobilcég, az MPVI Zrt. stratégiájának kidolgozásáért - közölte az Index egy birtokába került dokumentumra hivatkozva.

Korábban a Magyar Hírlapnál is dolgozott az állami mobilcég kommunikációs vezetője

Intődy Gábor lett az állami mobilcég kommunikációs igazgatója. A szakember közvetlenül a Vodafone-tól jött át, de pályáját a Magyar Hírlap újságírójaként kezdte - számolt be a Napi Gazdaság.

hvg.hu

2027-ig reklámozhat postakocsikon az állami mobilcég

Jelentősen növelte a negyedik mobilszolgáltató, az MPVI alaptőkéjét a cég három tulajdonosa a közelmúltban - írja a Világgazdaság pénteki száma. A Magyar Posta apportként saját gépjárműparkja reklámfelületeit hozta a cégbe.

hvg.hu

Napi: az Invitellel paktálhat le az állami mobilcég

Az Invitellel hozhat létre konzorciumot az MPVI - írja a Napi Gazdaság. Utóbbi szerint csak piaci találgatásról van szó, az Invitel viszont partnerként kíván fellépni.

Kiderült valami az állami mobilcégről

Öt-hat éven belül 20-25 zázalékos piaci részesedésre számít az állami mobilcég, amely az okostelefonok és az internet területén lát terjeszkedési lehetőségeket - derül ki abból a megvalósíthatósági tanulmányból, amelyet az Index kért ki a mobilcég egyik tulajdonosától, az MVM-től.

hvg.hu
Hirdetés
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X