Nemsokára indulhat is az állami mobilszolgáltató?

Nemsokára indulhat is az állami mobilszolgáltató?

Ha nem lesz nagy hideg, decemberre ki is épül az állami MVM Net hálózata, tudta meg a Világgazdaság.

És akkor megint kezdődhetnek a nagymutyik

És akkor megint kezdődhetnek a nagymutyik

Rátermett ember lesz az adóhivatal új ura, ha angolul szólítják, ő is tolmácsot kérhet, mint az elődje. Közben készülődnek az újabb nagy osztogatások, külföldön pedig tombol a Volkswagen-botrány. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója tippekkel.

hvg.hu

Árnyékban épül a negyedik mobilszolgáltató

Árnyékban épül a negyedik mobilszolgáltató

Nem úgy, nem ott, nem akkor és nem is pontosan arra, amire eredetileg szánták, de azért megépül az állami mobilszolgáltató. Az se számít, hogy erre az állami MVM Net eredetileg másfél éves építési határidőt kapott, mert most az ígéret az, hogy 8 hónapon belül be is üzemelik. Meg az se zavar sok mindenkit, hogy az új mobilinformációs rendszerre máris a mutyizás gyanújának árnyéka vetül. Az erre szánt csaknem 13 milliárd forint alapján is úgy tűnik, elég vastag ceruzát használtak az árazásnál.

Népszabadság: Jöhet az állami mobilszolgáltató

Népszabadság: Jöhet az állami mobilszolgáltató

Már zajlik a 450 Mhz-es frekvencián szolgáltató állami mobilszolgáltató cég beszállítójának kiválasztása – írja a Népszabadság.

hvg.hu

Ma megszűnik az állami mobilcég

A keddi napon beolvad a Magyar Postába az állami mobilszolgáltatásra alapított cég, az MPVI Mobil Zrt.

MTI

Mégis lesz állami mobilcég?

Az állami kézben lévő MVM lehet a befutó a 450 megaherzes frekvenciasáv szabad blokkjára vonatkozó pályázaton – írta a Világgazdaság, amely szerint így könnyen előfordulhat, hogy mégis lesz állami mobilszolgáltató.

hvg.hu

Megszüntetik az állami mobilcéget

A cég beolvad az intézményi hátteret eredetileg biztosítani hivatott postába, míg az MFB és az MVM visszakapja az eredetileg rendelkezésre bocsátott, összesen félmilliárd forintos alaptőkét – írja kormányzati értesülésre hivatkozva a Magyar Nemzet.

MTI

Offshore cég és volt fideszes az állami mobilcég alvállalkozói között

Bár az állami mobilcég indulását tavaly szeptemberben elkaszálták, ezt a döntést idén februárban a Kúria is jóváhagyta, a cég 2012-ben 316,4 millió forintot, 2013-ban pedig 51,6 milliót fizetett ki szerződéses partnereinek. Ezek között egy offshore cég és egy volt fideszes ORTT-elnök vállalkozása is megtalálható.

hvg.hu

VG: A dolgozók több mint felét kirúghatják az állami mobilcégből

A Világgazdaság pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a dolgozók több mint felét érintő leépítésre kerülhet sor a közeljövőben az MPVI Mobil Zrt.-nél.

HVG: a kormány 200 millió eurót szán a Vodafone-vételre

HVG: a kormány 200 millió eurót szán a Vodafone-vételre

Újabb kétszázmillió eurót volna kész bedobni a magyar kormány, hogy részt szerezzen a hírközlési piacból. Legalábbis a HVG kormányközeli forrása ennyire becsülte azt az összeget, amennyiért a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. állami kézbe kerülhetne.

HVG

Origo: Lecsapna a kormány a Vodafone-ra? – A mobilcég cáfolja a hírt

Az állam a Vodafone magyarországi üzletének megvételén dolgozik – értesült az Origo. A társaság szerint semmiféle valóságalapja nincs a hírnek.

hvg.hu

VV: kivéreztetett piacra akart a Fidesz-kormány betörni

VV: kivéreztetett piacra akart a Fidesz-kormány betörni

Miután a telekommunikációs büntetőadókkal jó előre legyengítették a konkurenciát, egy kivéreztetett piacra akart a Fidesz-kormány a negyedik szolgáltatóval betörni. A vállalat vezetőinek lemondásával azonban megfenekleni látszik a projekt - írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu

Napi: teljes fejetlenség az állami mobilcégnél

A Napi Gazdaság információi szerint február végén tárgyalja a Kúria a negyedik mobiltelefon-társasággal kapcsolatos beadványt. A közelmúltban a cég elnöke és vezérigazgatója is lemondott.

MTI

A jövő év közepéig húzódhat az állami mobilcég ügye

A Kúria valószínűleg csak 2013 első negyedévében tűzi ki a negyedik mobilcéget érintő tárgyalási napot, így az sem kizárt, hogy a jelenleg piacon lévő cégek sem jutnak majd hozzá elnyert frekvenciáikhoz - írja a Napi Gazdaság.

Mégsem lesz állami mobilcég?

A negyedik mobilszolgáltatót birtokló három állami cég már nem szívesen finanszírozná a több százmilliárdos beruházást - írta a Népszabadság egy meg nem nevezett piaci forrásra hivatkozva.

hvg.hu

VV: így tett magának keresztbe az Orbán-kormány

VV: így tett magának keresztbe az Orbán-kormány

Sokba kerül a magyar adófizetőknek a kormány kapkodó, előkészítetlen jogalkotása. Most ráadásul saját dédelgetett projektjüknek, az állami mobilszolgáltatónak is ezzel tettek keresztbe – írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu

Piros lapot kapott az állami mobilcég

Piros lapot kapott az állami mobilcég

A Fővárosi Törvényszék ítéletben mondta ki, hogy egyelőre nem lesz negyedik mobilszolgáltató Magyarországon. Az NMHH frekvenciatender-eredményének megsemmisítése azonban nem csak a MPVI Zrt.-nek, de a Vodafone-nak is fájhat.

hvg.hu

10 évig nyűglődhet az állami mobilcég

Az Index birtokába került dokumentum szerint a legjobb esetben 2016-től lehet nyereséges az állami mobilcég, a legrosszabb forgatókönyv szerint viszont 2023-ig bukdácsolni fog. A 34 oldalas, angol nyelvű dokumentum jelentőségét az adja, hogy ez alapján készült el az állami mobilcég üzleti terve, stratégiája.

Finn cég dolgozta ki az állami mobilcég stratégiáját

A Magyar Villamos Művek (MVM) közel 70 millió forintot fizetett a Rewheel nevű finn vállalatnak az állami mobilcég, az MPVI Zrt. stratégiájának kidolgozásáért - közölte az Index egy birtokába került dokumentumra hivatkozva.

Korábban a Magyar Hírlapnál is dolgozott az állami mobilcég kommunikációs vezetője

Intődy Gábor lett az állami mobilcég kommunikációs igazgatója. A szakember közvetlenül a Vodafone-tól jött át, de pályáját a Magyar Hírlap újságírójaként kezdte - számolt be a Napi Gazdaság.

hvg.hu
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X