Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Senki nem akar pénzt kölcsönadni Orbánéknak

Senki nem akar pénzt kölcsönadni Orbánéknak

A keddi nap után szerdán is zavar mutatkozott az Államadósság Kezelő Központ állampapír-aukcióján. A tegnapi napon a szervezet a 40 milliárd forint helyett a gyér érdeklődés miatt csak 20 milliárdot tudott bevonni, a mai napon pedig olyan kevés ajánlat érkezett, hogy lefújták az egész forrásbevonást.

Orbánéknak 33 milliárdot adtunk kölcsön egyetlen hónap alatt

Szeptemberben 101,1 milliárd forinttal nőtt a lakosság számára értékesített állampapírok állománya, a havi értékesítés kétharmadát ugyanakkor közhasznú szervezetek vásárolták meg – derül ki az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) hétfőn közzétett összesítéséből.

MTI

Magyarország legnagyobb hitelezője érdekes lépést tett

Magyarország legnagyobb hitelezője érdekes lépést tett

Tovább hizlalta magyar állampapírcsomagját az amerikai Franklin Templeton, az ország legnagyobb magánhitelezője – írta a Napi Gazdaság, amely szerint az alapkezelőnek június végén már közel 13 milliárd dollár volt az állománya. Érdekes viszont, hogy a portfóliójából kiszórta az összes magyar diszkont kincstárjegyet.

hvg.hu

Megint elmaradt az orosz kötvényárverés

Az orosz pénzügyminisztérium törölte az erre a hétre meghirdetett kötvényárveréseket, és ezzel idén már a sokadik aukciót halasztja el.

MTI

Orbánéknak 163 milliárdot adtunk kölcsön egyetlen hónap alatt

Júniusban csaknem 163 milliárd forint értékben fektetett a lakosság állampapírba – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

hvg.hu

Orbánéknak óriási összeget adtunk kölcsön a múlt hónapban

Májusban 67,4 milliárd forinttal nőtt a lakosság számára értékesített állampapírok mennyisége, a növekmény közel harmadát a bónusz államkötvény adta - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) szerdán.

MTI

Huhognak, huhognak, de tényleg jön az összeomlás?

Huhognak, huhognak, de tényleg jön az összeomlás?

Dübörgő gazdaság, bővülő foglalkoztatottság, növekvő keresetek, csökkenő állampapír-hozamok, olcsóbb finanszírozás. És mégis, külföldről és belföldről egyaránt állandó a riogatás. Ha tényleg olyan rossz a helyzet, ahogy az elemzők mondják, miért nem omlottunk már össze több évvel ezelőtt? Elmagyarázzuk.

Így változik mától az életünk

Így változik mától az életünk

Júniustól újabb változásokhoz kell hozzászoknunk.

hvg.hu

A bankokat is bevonják az állampapírok értékesítésébe

A bankokat is bevonja az állam a hosszabb távú lakossági állampapírok értékesítésébe – írja pénteki számában a Világgazdaság.

MTI

Sokan vágják a fát a magyar gazdaság alatt

Sokan vágják a fát a magyar gazdaság alatt

Állampapírba és értékpapírba vándorol a magyarok pénze. No, meg készpénzbe. A bankbetétek állományának csökkenése viszont egyáltalán nem jó hír az egész gazdaság állapota szempontjából, az állampapírok kiszorító hatással bírnak, ráadásul pénzt szívnak el a bankrendszerből, ami így a jelek szerint kevésbé tud a hitelezésre fókuszálni. A jegybank ingyenhitele sem tudta eddig bedurrantani a hitelezést. A bankrendszer így a magyar gazdaság növekedését sem tudja megtámogatni.

Orbán Matolcsyval reggelizett

Kedd reggel egyeztetett egymással a kormányfő és a jegybankelnök a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként. Matolcsy György azt javasolta, a kormány tűzze ki célul, hogy az állam hitelezésében a lakossági megtakarítási formáknak legyen még nagyobb szerepük.

MTI

Sosem látott mélypontra estek az olasz és a spanyol kötvényhozamok

Történelmi mélypontot ért el szerda délután a tízéves lejáratú olasz és spanyol államkötvények hozama. A Bloomberg hírügynökség adatai szerint 2,998 százalékra csökkent a tízéves olasz kötvények hozama először 1993 óta, mióta adatokat gyűjt az ügynökség. A spanyol kötvények hozama 2,944 százalékra esett.

MTI

Vitték a magyar diszkont kincstárjegyet, mint a cukrot

Magas túljegyzésre a meghirdetett összegnek a másfélszeresét értékesítette az előzőnél alacsonyabb hozammal 3 hónapos diszkont kincstárjegyből (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

MTI

Gőzerővel mossa a pénzt az állam

Már több mint 6 milliárd forint adózatlan vagyont menekítettek át állampapírba a kormány segítségével.

hvg.hu

Elkapkodták a magyar állampapírokat, csökkent a hozam

Többszörös túljegyzésre megemelt összegben, nagy hozamcsökkenéssel, a másodpiaci referencia hozam alatt értékesített 3, 5 és 10 éves államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ szerdán, az ünnep miatt egy nappal előrehozott kötvényaukción.

MTI

A bankokkal vetetnének állampapírt Matolcsyék

A bankokhoz fordul segítségért a jegybank, legalábbis olyan intézkedéscsomagot dolgozott ki, amivel az ország adósságát csökkentenék.

hvg.hu

Újra dollárkötvényt bocsátott ki Magyarország

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) összesen hárommilliárd dollár összegben bocsátott ki 5 és 10 éves futamidejű kötvényt kedden - jelentette Dow Jones és a Reuters hírügynökség.

MTI

Törölték a holnapi orosz állampapír-aukciót is

Két százalékot meghaladó mértékben gyengült a moszkvai értéktőzsdék vezető indexe a Krímmel kapcsolatos legújabb hírekre, miközben minimálisan erősödött a rubel más feltörekvő országok devizáival együtt. Moszkva törölte a szerdára meghirdetett kincstárjegy-aukciót.

MTI

Kelendőek az olasz állampírok, mélypontra süllyedt a hozamuk

Sokéves mélypontra süllyedt az olasz államkötvények hozama. Pénteken kora délután 3,62 százalék volt az irányadó tízéves kötvény hozama. Szerdán 3,53 százalékon több mint nyolcéves mélypontot ért el – írta a Bloomberg hírügynökség.

MTI

Ezt teszik a zavargások egy ország pénzügyeivel

A Wall Street Journal egyik blogja elővett két grafikont és megmutatták, hogy mit tesz egy országgal az, ha zavargások robbannak ki. Ukrajnában a helyi fizetőeszköz komolyan begyengült a dollárral szemben, a tízéves állampapírok hozamai pedig emelkedésnek indultak.

hvg.hu
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X