Bejelentkezés  

Újra dollárkötvényt bocsátott ki Magyarország

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) összesen hárommilliárd dollár összegben bocsátott ki 5 és 10 éves futamidejű kötvényt kedden - jelentette Dow Jones és a Reuters hírügynökség.

MTI

Törölték a holnapi orosz állampapír-aukciót is

Két százalékot meghaladó mértékben gyengült a moszkvai értéktőzsdék vezető indexe a Krímmel kapcsolatos legújabb hírekre, miközben minimálisan erősödött a rubel más feltörekvő országok devizáival együtt. Moszkva törölte a szerdára meghirdetett kincstárjegy-aukciót.

MTI

Kelendőek az olasz állampírok, mélypontra süllyedt a hozamuk

Sokéves mélypontra süllyedt az olasz államkötvények hozama. Pénteken kora délután 3,62 százalék volt az irányadó tízéves kötvény hozama. Szerdán 3,53 százalékon több mint nyolcéves mélypontot ért el – írta a Bloomberg hírügynökség.

MTI

Ezt teszik a zavargások egy ország pénzügyeivel

A Wall Street Journal egyik blogja elővett két grafikont és megmutatták, hogy mit tesz egy országgal az, ha zavargások robbannak ki. Ukrajnában a helyi fizetőeszköz komolyan begyengült a dollárral szemben, a tízéves állampapírok hozamai pedig emelkedésnek indultak.

hvg.hu

Bloomberg: rekord mennyiségű pénzt öntöttek a befektetők kötvényalapokba

Rekordmértékű tőkét csoportosítottak át befektetők a részvénypiacokról kötvényalapokba, főleg amerikai állampapírokba – jelentette a Bloomberg hírügynökség pénteken az amerikai Citigroup elemzését alapján.

MTI

Csak hozamemelkedéssel vitték a 12 hónapos diszkont kincstárjegyet

Alacsony jegyzési érdeklődés miatt hozamemelkedéssel értékesített a meghirdetettnél alacsonyabb összegben 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ csütörtökön.

MTI

Újabb jel az ír gazdaság éledezésről

Csökkent az ír államkötvények hozama hétfő délelőtt, miután pénteken a befektetésre ajánlott kategóriába emelte vissza Írország államadósságának besorolását az eddigi spekulatív sávból a Moody's Investors Service.

MTI

"Volt egy kis hiszti", de rendben megy a finanszírozás

Sikeresen évet zártunk 2013-ban, a lefedettség 2,8 szoros volt a kötvényaukciókon, a magyar államkötvény továbbra is népszerű – mondta Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) vezérigazgató-helyettese. Volt egy masszív kereslet, ám a tavalyi év második felében volt pár olyan aukció, amikor a kereslet csak kicsivel haladta meg a kínálatot, ennek azonban mindig nemzetközi okai voltak az ÁKK vezérigazgató-helyettese szerint. Borbélynak tetszene az 1 eurós Raiffeisen-ügylet, de Töröcskei nem utasíthatná erre.

Fél éve nem történt hasonló a hazai állampapír-piacon

A meghirdetett összegben, 50 milliárd forintért értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósságkezelő Központ (ÁKK) csütörtökön, szokásos kéthetes aukcióján.

MTI

Magasabb hozammal keltek el a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek

A meghirdetettnél nagyobb összegben, kissé emelkedő hozammal értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet hétfőn az Államadósság-kezelő Központ.

MTI

Vitték a magyar kincstárjegyet, mint a cukrot

Az Államadósságkezelő Központ (ÁKK) csaknem kétszeres túljegyzés mellett, 2 bázispontos hozamcsökkenéssel, 2,88 százalékos átlaghozamon értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) kedden, a szokásos heti aukcióján.

MTI

Új rekord: 6 ezer milliárdot tartunk értékpapírban

A befektetési alapok vonzották a legtöbb lakossági megtakarítást októberben, a hónap végén már 3 ezer milliárd forintnál is több pénzt tartottak a kisbefektetők a konstrukciókban – ismerteti a szerdai Világgazdaság.

MTI

Varga a legnagyobb hitelezőnkkel egyeztetett

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn délután Budapesten tárgyalt a Tempelton Global Bond Fund képviselőjével. A befektetési alap tulajdonában van a magyar államkötvények több mint 10 százaléka. Magyarország hitelezőjének kezelésében szeptember végén 11,7 milliárd dollárnyi magyar állampapír volt.

hvg.hu

Ímmel-ámmal vitték a magyar kincstárjegyeket

Minimális túljegyzés és csökkentett értékesítés mellett az előző aukciónál alacsonyabb átlaghozammal értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

MTI

London: az MNB-hitelprogram jót tesz az államkötvénypiacnak is

Várhatóan a magyar állampapír-piaci keresletet is fellendíti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) olcsó likviditást kínáló növekedési hitelprogramja - jósolták pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Orbánéknak 30 milliárdot adtunk kölcsön a múlt hónapban

Októberben harmincmilliárd forinttal növekedett a kifejezetten a lakosság számára értékesített állampapírok állománya, így megközelíti az 1600 milliárd forintot – közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) csütörtökön.

MTI

Így arassunk duplán az állampapírokon

Sokan rendelkeznek hitelkártyával, mégsem azzal vásárolják meg befektetésüket. Pedig az állampapírok a webkincstárban is elérhetőek, ahol hitelkártyával is fizethetünk, így a jóváírások révén extra hozamhoz juthatunk.

hvg.hu

Kétmilliárd dolláros devizakötvénnyel rukkolhatunk elő

Kétmilliárd dolláros devizakötvénnyel rukkolhatunk elő

Újabb, nagyobb volumenű devizakötvényt bocsáthat ki a magyar kormány. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Bloombergnek elmondta, hogy valószínűleg 2 milliárd dollár körüli összegben mehetünk ki a piacra, mivel a dolláralapú a leginkább likvid piac, és a februári kibocsátáskor nagyon kedvező visszajelzést kapott Magyarország.

Biztató eredményt hozott a mai görög kincstárjegy-aukció

Görögország 1,625 milliárd euróért értékesített kincstárjegyet kedden az előző, szeptemberihez képest alacsonyabb hozammal.

MTI

Csökkenő hozamok az állampapírok piacán

Élénk kereslet, csökkenő hozamok a 3, 5 és 10 éves állampapírok aukcióján.

MTI
1238

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X