hvg.hu Nagyítás

Állatságok - A majom évétől a kakasig

Hajlamosak voltunk 2016-ot rossz évként elkönyvelni, de szilveszter napján talán megengedhető, hogy a világpolitika vagy a hazai közélet helyett a piti ügyeinkre fittyet hányó állatvilág vidítson fel minket. Galériánkban megdöbbentő vagy épp mókás pillanatokat élhet át, az embert felöklelő bikától a szelfibe tolakodó tevéig. Nagyításunkhoz hasonlóan színes és izgalmas 2017-et kívánunk olvasóinknak is!

hvg.hu Világ

Az állatokból csinálnak hülyét a pokémonok

Pokémonokkal hülyítik házikedvenceiket a japán gazdák, majd kiteszik a Twitterre is a róluk készült képeket. Még azt is pedzegetik, hogy az állatok valószínűleg tényleg látják az egyébként csak a képernyőn létező lényeket.

hvg.hu Instant tudomány

Magyar kutatók rájöttek, miért "idegesítő" a kutyaugatás

A világon elsőként vizsgálták a kutyaugatás zajjá válásának biológiai, akusztikus, kommunikációs oldalát az ELTE Etológiai Tanszék kutatói. A brazil etológusokkal közösen jegyzett tanulmányból többek között az is kiderül, hogy a férfiakat jobban idegesíti az ugatás, mint a nőket.

MTI Itthon

Hőségriadó: az állatoknak is szüksége lesz segítségre

A nagy hőség nem csak az embereket terheli meg: különösen a fészket már elhagyó, még rutintalan fiókákat érinti hátrányosan a nagy meleg, mert még nem ismerik a környék vízlelőhelyeit. Az emberek segítséget nyújthatnak a madaraknak, emlősöknek és hüllőknek.

hvg.hu Plázs

Állati jó szex – így maszturbálnak a természetben

Bizony az állatok sem ódzkodnak attól, hogy néha a saját kezükbe vegyék az irányítást. Aki nem hiszi járjon utána: a YouTube tele van rajtakapott állatokat bemutató videókkal. De azt tudja-e, hogyan szeretik csinálni a sündisznók, és hogy mire gerjed a mókus? Segítünk.

hvg.hu Instant tudomány

Megrázó videók: 50 év fogság után kiszabadították, sírt az elefánt

A Raju névre hallgató elefántot még kiskorában, 50 éve fogták el orvvadászok. A sanyarú sorsú elefánt mostanában már csak műanyagon és papíron, illetve a turisták által neki adott ételen élt. Néhány napja kiszabadították, örömében sírt. Vigyázzon, a cikkben lévő videókon nem az öröm, hanem még a szenvedés látható.

MTI Shake

Ezért érzékeljük egyre gyorsabbnak az idő múlását

A kistestű madarak és a rovarok több információhoz jutnak egy másodperc alatt, mint például az elefántok – derült ki az Animal Behaviour című szaklapban megjelent tanulmányból. Az embernél személyenként változhat ez a képesség. Egy gyakorlott kapus például másoknál gyorsabban veszi észre, milyen irányból érkezik a lövés. Ez a hatás játszhat közre akkor is, amikor idősebb korban az ember úgy érzi, felgyorsult az idő.

MTI Shake

Nyugdíjasotthont hoznának létre a cirkuszi állatoknak

A cirkuszi munkából kiöregedett, "nyugdíjas" állatoknak készülő állatotthon létrehozására fordítja szerdai, a budapesti Pólus Center mellett rendezett előadásának teljes bevételét az Eötvös Cirkusz.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk