MTI Gazdaság

Ezerszeres haszon néz ki a spekulánsoknak a kárpótlási árveréseken

Csak kárpótlási jeggyel lehet licitálni olyan, a közeli jövőben belterületté váló termőföldekre, amelyeket még sohasem hirdettek meg árverésre. Mivel a kárpótlási folyamat már több mint egy évtizede lezárult, a fel nem használt kárpótlási jegyekkel vélhetően ingatlanspekulánsok tudják a piaci ár töredékéért megszerezni a földeket – írta a Népszabadság.

Vélemény

„A kilakoltatók tíz percet adtak, és egy szemeteszsákot”

Rémtörtének elevenednek meg a tévében, kilakoltatott családok rögtönzött sátorban húzzák meg magukat, miután egyik napról a másikra az utcára kerültek. Ha kell, verőlegények „beszélik rá” az adósokat, vegyék a cókmókjukat és tűnjenek el házukból, lakásukból. Lénárd Mariann az immár hat éve működő Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete vezetőjeként igyekszik segíteni a devizahiteleseknek. A „hiénaárverések” azonnali leállítását, a felmerült veszteségek igazságos elosztását szorgalmazza, a lakosság, a kormány és a korábban hatalmas nyereséget besöprő bankok között.

MTI Kult

Egymilliónál is többet ért Radnóti szerelmes levele

Elégedetten nyugtázta a Központi Antikvárium 111. aukciójának eredményeit Bálinger Béla, az antikvárium árveréseinek szervezője: volt is rá oka, a péntek esti árverésen nyolcszor koppant millió forint felett a kalapács. Bár a százharminchárom tételből huszonegy visszamaradt, a kínálat többsége tisztes emelkedéssel kelt el.

MTI Gazdaság

Bedőlt ingatlanhitelek: mi lehet a megoldás?

A tömeges árverések elkerülése érdekében egy 5 éves zárt végű ingatlanalap létrehozását javasolja az államnak és a bankoknak Nagygyörgy Tibor, a Biggeorge's Holding vezérigazgatója.

Itthon

Az SZDSZ szerint ingatlant herdálnak el a XIII. kerületben

A szocialista vezetés alatt lévő XIII. kerületi önkormányzat mélyen a piaci ár alatt akarja dobra verni a Kárpát utca - Ipoly utca sarkán álló ingatlant - vélik a szabaddemokraták. Az április 23-án esedékes árverést megakadályozandó, rendkívüli önkormányzati ülést kezdeményeztek, amelynek 6 napon belül össze kell ülnie.

MTI Shake

Kétmillió dollárt keltek el a Gandhi-ereklyék

Csaknem kétmillió dollárért keltek el egy New York-i árverésen Mahátma Gandhi áruba bocsátott személyes tárgyai, jóllehet az eladó az utolsó pillanatban megkísérelte érvényteleníteni az aukciót.

1
33 34 35 36 37 38 39

A címlapról ajánljuk