hvg.hu Itthon

Pálffy Ilona a választás óta a lemondásán gondolkozik

A Nemzeti Választási Iroda elnöke azt mondta, csalás helyett szerinte inkább tudatlanságról volt szó sok helyen, de az számára is érthetetlen, hogy miért adtak több helyen a nemzetiségi listás szavazólapok mellé pártlistásat is.

hvg.hu Itthon

Megszüntetnék a trükközést az óvodai átjelentkezéssel

Az Emmi rendeletmódosítással igyekszik bezárni az óvodai átjelentkezéssel való trükközést, ezentúl a gyerek bejelentett lakcímének az életvitelszerű tartózkodásra szolgáló lakcímmel azonosnak kell lennie, és ezt ellenőriznék is.

MTI Itthon

Választás: ma négykor lejár az átjelentkezés határideje

Legkésőbb pénteken délután négy óráig lehet átjelentkezniük a választóknak, ha saját körzetükben nem tudnak szavazni. Az átjelentkezők nem "viszik" a jelöltjeiket, hanem annak a településnek a jelöltjeire szavazhatnak, ahová átjelentkeztek.

MTI Itthon

Választás: még egy hétig lehet átjelentkezni

Csaknem tízezren jelezték eddig, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12-ei választásán nem a lakóhelyükön, hanem egy másik magyarországi településen kívánnak szavazni. Az átjelentkezési kérelmeket még egy hétig lehet benyújtani.

MTI Itthon

EP-választás: péntekig lehet másik szavazókörbe átjelentkezni

Még öt napig, vagyis pénteken 16 óráig lehet jelezni a jegyzőnél, ha valaki az európai parlamenti választás napján nem a lakóhelyén, hanem valahol máshol szeretne itthon szavazni. Mivel az EP-választáson az egész ország egy választókerületet alkot, mindenki ugyanolyan szavazólapot kap.

MTI Itthon

Még két hétig lehet átjelentkezni az EP-választásra

Még két hétig, május 23-án 16 óráig lehet jelezni a választópolgár lakóhelye szerinti település jegyzőjénél, ha valaki az európai parlamenti (EP-) választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni.

MTI Itthon

Az EP-választáson is lesznek átjelentkezők

Az európai parlamenti választáson - az országgyűlésihez hasonlóan - lehetőség van az átjelentkezésre, tehát arra, hogy a választópolgárok egy másik magyarországi településen adják le szavazatukat, ha aznap nem tartózkodnak otthon.

hvg.hu Itthon

Bedöglött a Választás.hu, nem lehet átjelentkezni

Sem az átjelentkezéshez, sem a mozgóurna igényléséhez szükséges űrlapot nem lehet elérni a központi választási oldalról. A választási iroda szerint túl sokan próbálják egyszerre használni a rendszert.

MTI-OS Itthon

Feljelentést tesz az Élőlánc a zuglói voksturisták ügyében

Feljelentést tesz az állítólagos zuglói voksturisták miatt az Élőlánc, emellett fellebbez a helyi választási bizottság határozata ellen, és a nemzetközi megfigyelőkhöz is fordul. A bizottság csütörtökön elutasított egy, a lakcímbejelentésekkel kapcsolatos kifogást, amit a parlamenten kívüli párt úgy értékel, hogy nemmel szavaztak az ügy kivizsgálására.

1 2

A címlapról ajánljuk