"Orbán személyes meggazdagodása még nincs feltárva"

"Orbán személyes meggazdagodása még nincs feltárva"

Négy évvel ezelőtt közérdekű adatigénylésről legfeljebb néhány újságíró és civil hallott, és az adatgyűjtés során is magukra voltak hagyatva a zsurnaliszták. Az Átlátszó 2011 óta olyan közösséget épített ki maga köré, amely adatigényléseikkel nyomást gyakorol a hatalomra, információval segíti az ügyek felszínre kerülését, pénzével pedig támogatja a szabadságot, átláthatóságot hirdető szervezet működését. Az új utakat és üzleti modellt kereső vállalkozás két vezetőjével, Bodoky Tamás és Mong Attila újságírókkal beszélgettünk.

A németeknek nagyon bejön az Átlátszó.hu

A németeknek nagyon bejön az Átlátszó.hu

Az első nyugatnémet elnökről elnevezett Theodor Heuss-medállal tüntették ki az Átlátszó.hu magyar tényfeltáró hírportált szombaton Németországban.

MTI

Átlátszó: Kétmilliárdot bukhatott Százhalombatta a brókerügyön

Átlátszó: Kétmilliárdot bukhatott Százhalombatta a brókerügyön

Névértéken 1,9 milliárd forint hiányzik Százhalombatta önkormányzatának a bedőlt Hungária Értékpapír Zrt.-nél tárolt befektetéseiből – ezt maga az önkormányzat árulta el az Átlátszó.hu-nak, amikor az oknyomozó portál arról érdeklődött, megfelel-e valóságnak az az értesülés, amely szerint eltűnt egy jelentős összeg a vagyonukból.

hvg.hu

Korrupció: Polt ígéri, hogy az elutasított feljelentéseket is megvizsgálják

A legfőbb ügyész országos vizsgálatot rendelt el a korrupciós bűncselekmények elleni fellépéssel kapcsolatban, és ennek részei lesz a feljelentések elutasításával valamint az ilyen ügyben elrendelt nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatok is – ígérte Polt Péter abban az írásbeli válaszban, amelyet az MSZP-s Bárándy Gergely kérdésére adott.

hvg.hu

Odaszúrt az Ab az Országgyűlésnek a titkosított adatok miatt

Az Alkotmánybíróság (Ab) a pénteki Magyar Közlönyben kihirdetett határozatában felszólította az Országgyűlést, teremtse meg a lehetőségét annak, hogy az adatminősítéseket tartalmilag, érdemben is kontrollálni lehessen.

MTI

Véget érhet az offshore-lovagok kora

Véget érhet az offshore-lovagok kora

Egy közös térképen visszakereshetővé válnak a korrupcióval, pénzmosással, adócsalással és egyéb bűncselekményekkel összefüggésbe hozható cégek.

hvg.hu

Rosszul jártak, akik nyilatkoztak az Átlátszónak Újszentivánon

Vizsgálatot indítottak az újszentiváni postásnő ellen, aki nyilatkozott az Átlátszó.hu-nak a Csongrád megyei falu állítólagos fantomlakóival kapcsolatban. Több forrás szerint olyan szerbekről van szó, akik csak azért tették le a magyar állampolgársági esküt, hogy ezzel uniós állampolgársághoz jussanak. A helyi polgárőrség vezetője sem járt jól: a nyilatkozat után a polgármester etikai eljárást kezdeményezett ellene az Országos Polgárőr Szövetségénél egy 2007-es sörpad ügyében.

hvg.hu

Már a miniszterelnök barátjának csilingelnek az e-kasszák

Már a miniszterelnök barátjának csilingelnek az e-kasszák

Garancsi István, a miniszterelnök közeli barátja, a Videoton FC egyik tulajdonosa olyannyira beszállt az online pénztárgépek adóhatósági bekötésével nagy üzletet csináló Mobil Adat Kft-be, hogy augusztusban annak többségi tulajdonosává vált. Az Átlátszó-n hétfőn megjelent cikk szerint a cégben azt a Pap Kornélt váltotta, aki a részben állami pénzből kialakított Design Terminál éttermét viheti 15 évig.

hvg.hu

Rálép az Átlátszó a kamujelöltek és kamupártok nyakára

Rálép az Átlátszó a kamujelöltek és kamupártok nyakára

Az országgyűlési választások kamujelölti elszámolásait vette célkeresztjébe az Átlátszó. Mivel az Államkincstár nem adta ki kérésre az adatokat, beperelték az állami szervezetet. Meg is van az elsőfokú ítélet.

hvg.hu

Ha "norvégbűnöző" vagy, így titkosítsd az adataidat!

Ha "norvégbűnöző" vagy, így titkosítsd az adataidat!

Az Átlátszó könnyen érthető kézikönyvet közölt annak érdekében, hogy azok a szervezetek, egyének, akik attól tartanak, hogy a Kehi és a rendőrség az Ökotárshoz hasonló megfélemlítéssel és razziával házkutatást tartana náluk, semmilyen dokumentumhoz ne férjenek hozzá.

hvg.hu

Íme, ilyen komoly háttértanulmány készült a reklámadó igazolására

Íme, ilyen komoly háttértanulmány készült a reklámadó igazolására

Az Átlátszó.hu közérdekű adatigényléssel, két hónapnyi harc árán megszerezte azt a minisztériumi anyagot, ami a reklámadó bevezetését készítette elő.

hvg.hu

Nem tudja elképzelni, mire volna elég Orbánék E.Onnak fizetett pénze

Nem tudja elképzelni, mire volna elég Orbánék E.Onnak fizetett pénze

Az Átlátszó másfél év után végleg megnyerte a pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, melyet azért indított, hogy nyilvánossá váljék az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveknek az E.On földgáz-nagykereskedő és a földgáztározók megvásárlásáról döntő közgyűlésére kiadott mandátum és az azt megalapozó előterjesztések.

hvg.hu

Orbán is tudhatta, hogy az E.On átveri?

A kormány gazdasági felszabadító harcának eredményeként kommunikálta korábban azt a döntését, hogy a hazai földgáz üzletágat lényegében visszavásárolták az E.On-tól. Az Átlátszó hosszadalmas, de eredményes pereskedésének köszönhetően mostantól bárki megbizonyosodhat róla: az ügyben a döntés előkészítése óta tudható volt, hogy a német multinacionális cégtől visszavásárolt pakk nem ér annyit, amennyit a kormány végül kifizetett.

hvg.hu

Pert nyert az Átlátszó.hu, vége az állami cégek körüli ködösítésnek

Az állami cégek is kötelesek elszámolni az Alkotmánybíróság hétfői döntése szerint. A Kúria a Vértesi Erőmű ügyében indokolatlanul szűken értelmezte a közfeladatot ellátó szerv, személy fogalmát és ezzel korlátozta az információszabadságot. Ennek most vége.

hvg.hu

Ajtót se nyit a Kehinek az Átlátszó és az Asimov Alapítvány

Tegnap a Krétakör jelentette be, ma az atlatszo.hu és az Asimov Alapítvány jelezte, hogy a kormányzati hivatalnak a norvég alapos támogatások ügyében nincs keresnivalója náluk.

hvg.hu

A Vastagbőr az Átlátszóra költözik

Elhagyja az ismert Vastagbőr blog az Index.hu blogfelületét, és az Átlátszó.hu-ra költözik - közölték a blog szerzői.

hvg.hu

Kilencmilliárdba is kerülhet a pártok elszaporodása

Sosem volt még ennyi országos lista és jelölt a választásokon: az atlatszo.hu kiszámolta, hogy a "báb- és bizniszpártok" elszaporodása pontosan mennyibe kerül az országnak.

hvg.hu

Átlátszó: a kormányszóvivő volt cége gyártja a közmédia rádiós híreit

Giró-Szász András volt kormányszóvivő cége gyártja januártól az MTVA kereskedelmi rádióknak készített hírblokkjait. A közmédia évi nettó 42 millió forintot fizet a Strategopolis Kft-nek, amely ingyen használhatja az MTI és az MTVA anyagait a hírszerkesztéshez, és saját stúdióra sincs szüksége, mert havi 300 ezer forintos bérleti díjért használhatja a távirati irodáét – derül ki az Átlátszó.hu cikkéből.

hvg.hu

A TEK tiszteli és becsüli az Átlátszó.hu-t

De szerintük most hazudnak, mert nem is annyiért pakolták a homokzsákot.

hvg.hu

Orosz üzletember segíthette a Molt az oroszok ellen

A leggazdagabb magyarországi üzletember bent ülhetett a Mol energiakereskedő cégében akkor, amikor az összes parlamenti párt egyként hirdette, hogy a magyar olajipari céget meg kell védeni az orosz befolyással szemben. Az atlatszo.hu cikksorozatot indított az eddig homályban lévő részletek jobb megismerhetősége érdekében.

hvg.hu
1236

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X