Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Pert nyert az Átlátszó.hu, vége az állami cégek körüli ködösítésnek

Az állami cégek is kötelesek elszámolni az Alkotmánybíróság hétfői döntése szerint. A Kúria a Vértesi Erőmű ügyében indokolatlanul szűken értelmezte a közfeladatot ellátó szerv, személy fogalmát és ezzel korlátozta az információszabadságot. Ennek most vége.

hvg.hu

Ajtót se nyit a Kehinek az Átlátszó és az Asimov Alapítvány

Tegnap a Krétakör jelentette be, ma az atlatszo.hu és az Asimov Alapítvány jelezte, hogy a kormányzati hivatalnak a norvég alapos támogatások ügyében nincs keresnivalója náluk.

hvg.hu

A Vastagbőr az Átlátszóra költözik

Elhagyja az ismert Vastagbőr blog az Index.hu blogfelületét, és az Átlátszó.hu-ra költözik - közölték a blog szerzői.

hvg.hu

Kilencmilliárdba is kerülhet a pártok elszaporodása

Sosem volt még ennyi országos lista és jelölt a választásokon: az atlatszo.hu kiszámolta, hogy a "báb- és bizniszpártok" elszaporodása pontosan mennyibe kerül az országnak.

hvg.hu

Átlátszó: a kormányszóvivő volt cége gyártja a közmédia rádiós híreit

Giró-Szász András volt kormányszóvivő cége gyártja januártól az MTVA kereskedelmi rádióknak készített hírblokkjait. A közmédia évi nettó 42 millió forintot fizet a Strategopolis Kft-nek, amely ingyen használhatja az MTI és az MTVA anyagait a hírszerkesztéshez, és saját stúdióra sincs szüksége, mert havi 300 ezer forintos bérleti díjért használhatja a távirati irodáét – derül ki az Átlátszó.hu cikkéből.

hvg.hu

A TEK tiszteli és becsüli az Átlátszó.hu-t

De szerintük most hazudnak, mert nem is annyiért pakolták a homokzsákot.

hvg.hu

Orosz üzletember segíthette a Molt az oroszok ellen

A leggazdagabb magyarországi üzletember bent ülhetett a Mol energiakereskedő cégében akkor, amikor az összes parlamenti párt egyként hirdette, hogy a magyar olajipari céget meg kell védeni az orosz befolyással szemben. Az atlatszo.hu cikksorozatot indított az eddig homályban lévő részletek jobb megismerhetősége érdekében.

hvg.hu

Újabb NAV-os tálalt ki

Újabb informátor jelentkezett az Átlátszó.hu-nál a hálózatos áfacsalások Horváth András által kirobbantott ügyével kapcsolatban – állítja a tényfeltáró lap. Az idézett forrás a lap szerint volt adóhatósági vezető, aki korábban a minisztériumnak írt levelében is kifogásolta, hogy az adóhatóság legkiválóbb ügyosztályát elsorvasztották.

hvg.hu

Az atlatszo.hu kicsikarta az MTVA-ból a Marslakó-szerződéseket

Az MTVA kiadta az atlatszo.hu-nak a Marslakó című, megbukott tévésorozatra vonatkozó adatokat, miután az oknyomozó portál csütörtökön bejelentette, hogy közérdekű adatok eltitkolásának bűncselekménye miatt feljelentést tesz az MTVA ellen.

Mong: A Facebook bűne a magyarság ellen

Mong: A Facebook bűne a magyarság ellen

A közösségi média, a lázas esti lájkolászás, a trollkodás és a kommentelés, az elgondolkozás utáni posztolás azt az érzetet kelti, hogy valami történt, hogy valamit csináltunk, tehát vissza lehet süppedni a karosszékbe. De nem.

MVM-per: Gyanúsított lett Kocsis István neje

MVM-per: Gyanúsított lett Kocsis István neje

Négy éve ismert, hogy a Kocsis István egykori MVM-vezér felesége állt a 3,5 millió eurós horvátországi szállodabérleti szerződés mögött. A nő most gyanúsítottá vált, az ügyben a nyomozást augusztus 15-ével le is zárhatják. A férj pere április óta tart.

hvg.hu

Átlátszó.hu: 120 millió Kálomista és Vitézy filmjére

Újabb százmilliós állami támogatáshoz jutott a Médiatanácstól Kálomista Gábor filmkészítő cége, a Megafilm Kft., ráadásul a támogatott filmet az a Vitézy László rendezheti, aki maga is oszt támogatásokat a Médiatanácsnál – írja az Átlátszó.hu.

hvg.hu

Tarlós magára vette Bodoky szavait

A főpolgármester szerint többször jelezte az Átlátszó.hu főszerkesztőjének, hogy magánbeszélgetést folytatnak, és egy későbbi interjúról tárgyaltak, így inkorrekt volt a portál főszerkesztőjének eljárása. Az sem igaz, hogy a főváros lemondott a mobilgátról, megvárják az MTA állásfoglalását, azután döntenek. Bodoky Tamás főszerkesztő szerint Tarlós magára vette a neve nélkül idézett mondatot.

Mégsem lesz mobil gát a Római-parton?

Mégsem lesz mobil gát a Római-parton?

Felfüggesztik a mobilgát-projektet – ezt mondta telefonon Tarlós István az Átlátszó.hu főszerkesztőjének csütörtök délután Bodoky Tamás facebookos bejegyzése szerint. Tarlós István a mobilgátról szóló csütörtöki cikkük megjelenése után hívta fel a főszerkesztőt.

hvg.hu

Letelepedési kötvény: nyilvános a kajmán-szigeteki szerződés

Megkapta az Államadósság Kezelő Központtól (ÁKK) az átlátszó.hu oknyomozó portál azt a szerződést, amelyet egy kajmán-szigeteki céggel kötöttek letelepedési államkötvények eladására. A dokumentumból kiderül, hogy Lian Wang és Boros Attila árulhatja a magyar állampolgárságot a Kajmán-szigeteken, illetve a keretszerződésben foglalt kötelezettségek teljesítéséért a felek nem tartoznak egymásnak ellenérték kifizetésével.

hvg.hu

A tényfeltáró újságírást akadályozhatja a kormánypárt javaslata

Lehet közérdekű adatot kérni, de nem lehet ezt túlzásba vinni, mert az már visszaélésszerű adatkérésnek minősül - lényegében ezzel a tartalommal nyújtott be törvénymódosító javaslatot két kormánypárti képviselő, ez pedig az Átlátszó.hu oknyomozó portál szerint annyit tesz, hogy az igénylő - mint amilyen az oknyomozó újság is - nem követelhet teljes körű tájékoztatást a közpénzek felhasználásáról.

hvg.hu

Offshore cég és volt fideszes az állami mobilcég alvállalkozói között

Bár az állami mobilcég indulását tavaly szeptemberben elkaszálták, ezt a döntést idén februárban a Kúria is jóváhagyta, a cég 2012-ben 316,4 millió forintot, 2013-ban pedig 51,6 milliót fizetett ki szerződéses partnereinek. Ezek között egy offshore cég és egy volt fideszes ORTT-elnök vállalkozása is megtalálható.

hvg.hu

Felvágták egy karibi offshore ütőerét

Felvágták egy karibi offshore ütőerét

Szövevényes, de felderíthető, hogyan működnek, és hogyan szivattyúznak ki dollármilliárdokat a gazdaságokból az offshore cégek és hálózatok – leginkább ezt bizonyítja az az amerikai cikksorozat, aminek közlésébe az atlatszo.hu is beszállt. Itt a második rész.

hvg.hu

Kamu-tanulmány is elég a Fradinak?

Kamu-tanulmány is elég a Fradinak?

24 millió forontot ért a kormánynak, az a 49 oldalas szakvélemény, amit az új fradi stadion építéséhez használnak fel. És aminek zömét az internetről összeollózótt, illetve lefordított adatokból, információkból kreálták meg.

hvg.hu
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X