Lengyel Miklós Gazdaság

70 éves nyugdíjkorhatár, döbbenetesen vacak nyugdíj, még minket is irigyelhetnek a britek

Bajban vannak a nyugdíjasok Nagy-Britanniában (is). Elég fölütni a konzervatív bulvárlapot, a Daily Mailt, hogy egy friss összeállításból megtudják: ők az utolsók a fejlett államok között az OECD listáján, még Kelet-Európa és Latin-Amerika országai is jobban állnak náluk. Az állami nyugdíj a szigetországban ugyanis csak az átlagfizetés 29 százaléka.

Nagy Gergő – Trubek Zsuzsa Gazdaság

Ez az út a káoszba vezet

Felgyújtott kormányzati épületek, autók látványa kíséri a boszniai városokban a múlt héten kirobbant tüntetéseket. A demonstrálók az ország pocsék gazdasági helyzete miatt vonultak az utcára, a kilátástalanság hajtja a tüntetők jelentős részét. Majdnem két évtizeddel a boszniai háború lezárulta után az etnikailag megosztott állam a nemzetiségi pártok béklyójában vergődik, s emellett az uniós csatlakozás is a távolba vész. Mi lesz veled, Bosznia?

MTI Gazdaság

"Az adózók 82 százaléka rosszul járt a Fidesszel"

Az MSZP szerint Magyarországon megállítatlanul nő a szegénység és csökken az átlagfizetések vásárlóereje. Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön ezt a Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő által korábban elmondottakra reagálva közölte.

hvg.hu Ingatlan

Teljesen elszakadtak a régiótól a budapesti lakásárak

Régiós összehasonlításban olcsóak a budapesti lakások, a közép-kelet-európai térségben csak Szófiában alacsonyabbak a négyzetméterárak. A nyomott árak okai között megtalálható az alacsony jövedelem és a hitelezés beszűkülése.

MTI Karrier

Átlagbér: nem ilyen számokat vártak az elemzők

A foglalkoztatottak júliusi 7,1 százalékos bruttó átlagkereset növekedése meghaladta a várakozásokat az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik 2012 egészében 4,5-5,5 százalékos bruttó keresetemelkedésre számítanak.

Balogh Csaba Tech

Milyen állásból lesz hamarabb Macbook Pro?

A KSH legfrissebb adatai alapján számolva egy Kovács Statisztika nevű átlagembernek több mint 5 hónap kell ahhoz, hogy be tudjon szerezni egyet az Apple legújabb, legdrágább gépéből. Persze csak akkor, ha másra nem költ fizetéséből.

MTI Gazdaság

Eurostat: az olasz bérek a legalacsonyabbak az eurózónában

Az olaszországi átlagfizetés a legalacsonyabbak között van az eurózóna tagállamai közül - derült ki az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatalának felméréséből, amely szerint az olasz munkavállalók a spanyoloknál és a görögöknél is kevesebbet keresnek.

Hírszerző/FH Gazdaság

Fizetés: Budapest már nincs monopolhelyzetben

Budapesten keresik a legtöbbet az emberek, de egyre több megye zárkózik fel a 200 ezer forintos átlagfizetésekhez - derül ki a Workania állásportál elmúlt három év fizetési adatait összesítő felméréséből.

MTI Karrier

Mennyi az átlagfizetés Budapesten és vidéken?

Korcsoporttól függően 32-66 százalékkal magasabbak a bérek Budapesten, mint a fizetések alapján legelmaradottabb megyékben a merces.hu fizetés-összehasonlító portál legfrissebb adatai szerint.


A címlapról ajánljuk