MTI / hvg.hu Itthon

Tescós rablás: életfogytiglant kapott három vádlott

Három életfogytiglant szabott ki többszörösen minősülő emberölés, rablás és más súlyos bűncselekmények miatt Süveges Péter és társai ügyében a Fővárosi Törvényszék első fokon pénteken.

MTI Itthon

Jogerős: életfogytiglant kapott a debreceni homofób gyilkos

Emberölés miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte hétfőn azt a férfit, aki megölt egy homoszexuális gyógyszerészt Debrecenben. Ezzel helybenhagyták a Debreceni Törvényszék korábbi, elsőfokú ítéletét. A vádlott legkorábban 30 év után bocsátható feltételes szabadságra.

MTI Itthon

Életfogytiglant kaptak hárman az ároktői bandából

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték az ároktői banda három tagját hétfőn a Fővárosi Törvényszéken. Ketten soha többé nem bocsáthatók feltételes szabadságra, egy tettes pedig leghamarabb 30 év múlva – ha ez az ítélet emelkedik majd jogerőre. Az ítélethirdetés közben egy ember elájult a vádlottakhoz tartozó hallgatóságból, ki kellett vinni a tárgyalóteremből, a folyosóról is behallatszott a hozzátartozók sírása.

MTI Világ

1987 óta raboskodik az USA-ban egy izraeli kém

Joanthan Pollardot életfogytiglanra ítélték, Izrael ismét kérte a szabadon engedését. A kneszet 120 képviselője közül 106 írta alá a Barack Obama elnökhöz intézett petíciót.

MTI Világ

Merényletterv az Eurovízión: hárman életfogytiglant kaptak

Három személyt életfogytiglani börtönre, további 26-ot pedig egyenként 9-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítéltek hétfőn Azerbajdzsánban a tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál idejére tervezett merényletekért - közölte hétfőn a francia hírügynökséggel egy bírósági forrás.

hvg.hu Itthon

Életfogytiglant kapott a meleg gyógyszerész gyilkosa

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék Sz. Norbertet előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt - közölte a törvényszék. A bíróság szerint a gyilkosság hátterében vélhetően az elkövető saját szexuális orientációja elleni küzdelme állhatott.

MTI Világ

Életfogytiglant kapott az étolajhamisító

Étolaj hamisításáért kapott életfogytiglani börtönbüntetést egy kelet-kínai vállalkozó, mert hamis, rákkeltő terméket állított elő és értékesített nagy haszonnal – jelentette a kínai média csütörtökön.

hvg.hu Itthon

Életfogytiglan a romák gyilkosainak – összefoglaló a tárgyalásról

Három embert tényleges életfogytiglanra, a sofőrként és segédként a gyilkosságsorozatban részt vevő Csontos Istvánt 13 évre ítélték első fokon a romák ellen elkövetett, hat halálos áldozattal járó bűnügyben. Az ítélethirdetést óriási érdeklődés követte, Csontos ítélete hallatán azonban többen elégedetlenkedtek. A maga módján reagált a politika is.

MTI Világ

Életfogytiglant kapott a volt török vezérkati főnök

Életfogytig tartó börtönre ítélték Törökországban Ilker Basbug volt vezérkari főnököt az Ergenekon nevű állítólagos hálózat tagjai elleni perben – jelentette hétfőn a török média. Basbugot azzal vádolták, hogy részt vett abban az összeesküvésben, amellyel Recep Tayyip Erdogan kormányát akarták megdönteni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk