MTI/hvg.hu Élet+Stílus

Tényleg tudják a kutyák, hogy mit érez gazdájuk

A kutyák képesek felismerni az ember hangjában, testszagában, vagy testtartásában megbúvó érzelmi jeleket, leolvasni az arckifejezéseket, meg tudják különböztetni a pozitív és negatív attitűdöt is, derül ki egy amerikai kutatásból.

HVG Extra Business Business magazin

A márka nem csak az, amit állít magáról

Miközben kutatások szerint a márkázás új korszakába, az „élménymárka” korába léptünk, egy Gartner-előrejelzés szerint 2020-ra a márkák és a fogyasztók közötti interakció a digitális térben fog megtörténni. De vajon felépíthető-e emocionális márkaélmény emberi kapcsolatok nélkül?

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Pókember segít - 5 mindfulness gyakorlat gyerekeknek

A tudatos jelenlét pozitív hatásait számos kutatás igazolta. Csökkenti a szorongás és depresszió tüneteit, a stressz-reakciót, javítja a figyelmi funkciókat és az érzelem-, illetve viselkedésszabályozást. Ráadásul már gyerekkorban is fejleszthető. Szondy Máté pszichológus írása.

MTI Tech

Húszszorosára nő a szívroham kockázata, ha közeli hozzátartozót gyászolunk

Létezik a boldog szív szindróma és az összetört szív szindróma is: a szív az érzelmekre legérzékenyebben reagáló szerv, mert a legszorosabb összeköttetésben áll az aggyal - hangzott el egy kardiológiai kongresszuson. A lottónyeremény és egy közeli hozzátartozónk halála egyaránt növeli a szívinfarktus kockázatát, utóbbi nem is kis mértékben. Az "állandó érzelmi stressz", mint a harag vagy a félelem hatását tekintve ugyanolyan jelentős, mint a "fizikai tényezők", például a magas vérnyomás, a túl magas koleszterin vagy a túlsúly.

hvg.hu Plázs

Kiderült, hogy a lovak felismerik és értik az emberi érzelmeket

Egy frissen publikált tanulmányból kiderült, hogy a lovak valóban rendkívül intelligens lények, akik képesek különbséget tenni a pozitív és a negatív érzelmeket tükröző emberi arcok között. A kísérlet során különböző érzelmeket kifejező emberi arcokról készült fotókon keresztül igazolták, hogy a háziasított lovak negatívan reagálnak a negatív arckifejezésre.

hvg.hu Itthon

Nem lehet érzelmes rendőrt fotózni

Az Alkotmánybíróság határozata értelmében született új ítélet azon rendőrök ügyében, akik személyiségi jogaikat érezték megsértve, mert felismerhető fotó készült róluk a rendvédelmi dolgozók tüntetésén. A jövőben csak olyan rendőrökről lehet arcképes fotót közölni, akiken intézkedés közben nem fejeződik ki érzelem.

hvg.hu Instant tudomány

Ezért emlékeznek jobban a nők az érzelmes pillanatokra

Beszélgetések és vitaták tapasztalatai alapján valószínűleg a férfiak is beismerik: a nők jobban emlékeznek minden olyan pillanatra, amelyek érzelmeket váltottak ki belőlük, legyen az pozitív vagy negatív. Egy svájci kutatás kiderítette a jelenség okát.

MTI Kult

Így értheti meg mások érzéseit

A szépirodalmi művek hozzásegítenek ahhoz, hogy jobban megértsük mások érzéseit - erre a megállapításra jutottak amerikai kutatók.

hvg.hu Tech

Felismerik majd érzelmeinket a hirdetések

Az érzelmek felismerésén alapuló hirdetéskiszolgálót fejleszt a Microsoft. A szoftver az online státuszfrissítéseket, chat-üzeneteket és arcmimikát venné alapul – írja a Kreatív Online.

Medipress Plázs

Érzelmeinket is károsíthatja a cukorbetegség

Sokan tudják, hogy az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség súlyosan károsíthatja a fizikai egészséget. Ezek a vércukor-rendellenességek azonban az érzelmeinket is befolyásolhatják, érzelmeink pedig felboríthatják a diabétesz kontrollját.

1 2

A címlapról ajánljuk