Németh András Autó

Több mint negyven új modellt dob piacra két év alatt a BMW

Megfiatalítja portfólióját BMW, amely rekordösszegű, 94,2 milliárd eurós forgalommal zárta a tavalyi évet. A MINI-ket és Rolls Royce-okat is gyártó német cég jövőre jön ki az X7-essel, és 2021-ben forgalomba állhatnak az első önvezető BMW-k is.

hvg.hu Itthon

Egy éve kezdte a rendőrség vegzálni a "norvégokat"

Kedden volt egy éve, hogy a készenléti rendőrség törvénytelen házkutatást tartott az Ökotárs Alapítvány és partnerei irodájában, munkatársainak lakásán. Az Ökotárs Alapítvány és partnerei "a méltatlan támadássorozat ellenére" is folytatták és folytatják munkájukat, egyebek között a Norvég Civil Támogatási Alap működtetését, írja a szervezet közleményében.

Torontáli Zoltán Vállalkozás

Csak Fradinak éri meg lenni (esetleg Felcsútnak)

Megnéztük, hogy a legjobb magyar focicsapatok, illetve további négy látványcsapatsport bajnokai a most megjelent 2014-es adatok alapján pénzügyileg is a topon voltak-e. Meglepetés nincs, a focisták sokkal több pénzből, de sokkal nagyobb hullámzással gazdálkodnak, mint a többiek – kivéve a veszprémi kézilabdásokat, akik már felnőttek a labdarúgás szintjére. A focibajnok Videoton vaskos mínuszt termel, a nagy szponzorokkal jól ellátott Fradit a tulajdonos 1 milliárdos apanázsa tartotta a felszínen, a kézilabda-Bajnokok Ligája-döntőt játszó Veszprém hiába triplázta meg a bevételét, veszteséges lett.

MTI Vállalkozás

Fekete lyuk felé zuhan a Nintendo

Nőtt a Nintendo japán játékgyártó működési vesztesége a márciusban lezárult pénzügyi évben. A Nintendo éves működési vesztesége 46,43 milliárd japán jen volt, 27,5 százalékkal több a korábbi 36,41 milliárd jenes éves veszteségnél.

Varga Szabolcs Vállalkozás

Így váltott olasz fokozatba az Audi

Az ingolstadti székhelyű cégcsoport az európai piacon a legtöbb autót eladó prémiummárka lett 2012-ben. A márka arculata egyre inkább olaszos vonásokat kölcsönöz.

hvg.hu Gazdaság

Simor: eredményes volt a jegybank tavalyi működése

Benyújtotta a Magyar Nemzeti Bank 2012. évről szóló jelentését az Országgyűlésnek. Simor András távozó jegybankelnök megosztott monetáris tanácsról, tartósan magas inflációról, mérséklődő stabilitási kockázatokról ír elnöki összefoglalójában. A jelentés kiemeli, hogy a jegybank tavaly is csökkentette működési költségeit.

V. Gy. Gasztro

Válságmenedzselés sörrel

Crisis is over! – legalábbis a Magyar Sörgyártók Szövetségének tagvállalatai szerint. Ugyanis 2011-ben 3,8 százalékkal több sört adtak el itthon, mint egy évvel korábban, és ezzel a 2006 óta tartó csökkenést sikerült megállítaniuk.

hvg.hu Itthon

AI: Orbánék intézkedései fokozták a társadalmi elégedetlenséget

Tavaly Magyarországon is érezhető volt a társadalmi elégedetlenség fokozódása, amelyet a kormány sorozatos, az emberi jogok és a jogbiztonság szempontjából aggályos intézkedései váltottak ki - közölte az emberi jogok helyzetéről szóló idei nemzetközi jelentésében az Amnesty International (AI).

Nagy Gergő Gazdaság

Simor: a magyar tranzakciós adó nem passzol a XXI.századhoz

Nyereséges volt tavaly a Magyar Nemzeti Bank (MNB), így a költségvetésnek nem kell a jegybank hiányát kipótolni - mondta Simor András, az MNB elnöke a 2011-es jegybanki gazdálkodásról készített jelentés ismertetésekor. A tranzakciós adó szerinte növelni fogja a készpénzforgalmat, amit épp csökkenteni kellene. Simor beszámolt egy világszabadalomról is: nemzetközi sikernek örvend ugyanis az elhasználódott bankjegyekből készített bankjegybrikett.

hvg.hu Gazdaság

A túlszabályozottság miatt használhatatlanok az éves beszámolók

Az egyre bonyolultabbá váló szabályok és irányelvek miatt jelentős kockázata van, hogy az éves beszámolók használhatósága folyamatosan csökkenjen, figyelmeztet az ACCA, a világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete a Deloitte-tal közösen készített átfogó jelentésében.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával