hvg.hu Nagyítás

Így omlott le a berlini fal - Nagyítás

Az Európa megosztottsága legfőbb jelképének tekintett berlini fal első darabját 1989. november 9-én döntötték le a keletnémet kommunista állampárt ellen tüntetők, amivel megnyitották az utat az NDK-ban élők felszabadulása és Németország újraegyesítése előtt.

hvg.hu Shake

Már tíz éve szex, dráma és erőszak élő adásban - videókkal

A legtöbben amerikai találmánynak tartják, de a Big Brother nevű valóságshow valójában holland találmány, amely már tíz éve bolondítja a tévénézőket világszerte, és hazánkban is komoly sikertörténetnek számított. A nagy jubileum alkalmából John de Mol, a műsor ötletgazdája nyilatkozott, aki büszkén vállalja saját gyermekét, még akkor is, ha az elmúlt években számtalan súlyos botrány történt már a kamerák előtt.

travelline.hu Plázs

Peking újra ünnepi lázban ég

Hu Csin-tao (Hu Jintao) elnök - aki az évforduló tiszteletére a megszokott öltönyt szürke Mao-kabátra cserélte - egy...

MTI Itthon

Húsz éve halt meg Kádár

Húsz évvel ezelőtt, 1989. július 6-án halt meg Budapesten Kádár János, a múlt század legellentmondásosabb megítélésű politikusainak egyike, akinek nevével egy egész korszakot jellemeznek a 20. századi magyar történelemben. Kommunista, pártállami vezetőként 1956-tól az 1989-es rendszerváltozásig állt az ország élén.

MTI Világ

Aranylakodalmát üli a belga királyi pár

Nem volt mindig felhőtlen a viszony az éppen ötven éve egymásnak örök hűséget fogadó II. Albert belga király és olasz felesége, Paola Ruffo di Calabria hercegnő között.

Nagyítás

Nagyítás - Amiről Kína 20 éve hallgat

1989-ben a demokráciát követelő diákok hat héten át tartották megszállva a Tienanmen teret, melyet a diktatúra hadserege a kommunista pártvezetés parancsára több száz tüntető élete árán visszafoglalt. A 20. évfordulón a kínai hatóságok megerősítették a biztonsági intézkedéseket a fővárosban, valamint korlátozták a hozzáférést több népszerű internetes oldalhoz.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk