hvg.hu Nagyítás

67 éve robbant a hirosimai atombomba

Az Enola Gay nevű B-29-es amerikai bombázó 1945. augusztus 6-án dobta le az első atombombát Hirosimára. A felvétel, amin a jellegzetes gombafelhő is látható, a robbanás után egy órával készült a bombázó fedélzetéről.

MTI / Hernádi Levente Nagyítás

Marilyn Monroe ikonikus fotója

A Hét év vágyódás forgatásán készült felvétel talán az egyik legemlékezetesebb az ötven éve elhunyt Marilyn Monroe-ról készült számtalan fotó közül. Sokan Botticelli Vénuszához hasonlítják a jelenetet, ahol Marilyn rálép a metró szellőzőjére. Egyszerre szűzies és csábító, egyszerre tükrözi a sikert és a hírnév árnyoldalát, egyszerre nyűgözi le a kamerák jelenléte a színésznőt, és Monroe is a körülötte álló fotósokat.

MTI Világ

Tízezres tüntetések árnyékolták be a hongkongi évfordulót

Tízezres tüntetések kísérték Hongkong a Kínai Népköztársaságoz való visszatérésének 15. évfordulóját, a városban tízezrek vonultak utcára a közelmúlt korrupciós ügyei és a növekvő jövedelmi egyenlőtlenségek miatti tiltakozásul, a demokratikus jogok kiterjesztéséért követelve.

Gomperz Tamás Vélemény

Túlélni Trianont

Kedves gyerekek, a mai órán megint Trianonnal foglalkozunk. Ne ijedjetek meg, nem a megszokott kesergés következik a minket ért egyedülálló sérelmek taglalásával. Többé már nem. Üljetek lazán, az ünnepélyes arckifejezésre sincs szükség. Végre felszabadítjuk magunkat.

hvg.hu Nagyítás

100 éve süllyedt el a Titanic - Nagyítás-fotógaléria

Új múzeum, nosztalgia túra, 3D-s mozifilm, szuvenírek, csecsebecsék - 100 éve süllyedt el a Titanic. A szomorú évforduló meglepően vidám eseménnyé vált, melyből mindenki kiveheti a neki tetsző részt, átélheti a drámai hangulatot az új belfasti múzeumban, korabeli ruhákban kedélyeskedhet a nosztalgia hajótúrán, könnyeket hullathat a felújított James Cameron film szerelmeseiért vagy kikapcsolhatja a tévét ha elege van már az egész felhajtásból.

Pataky Zsolt Nagyítás

Máig érezhető a feszültség - háború a Falkland-szigetekért - Nagyítás-fotógaléria

Harminc évvel ezelőtt, 1982-ben tört ki Argentína és az Egyesült Királyság között a falklandi háború. Március 19-én az argentin erők elfoglalták a szigetcsoporthoz tartozó lakatlan Déli-Georgiát, majd április 2-án Galtieri elnök utasítására megszállták a Falkland-szigeteket. A mintegy 10 hetes konfliktus végén a brit csapatok több mint 4000 katonát partra dobva visszafoglalták a szigetcsoportot, mely azóta is az Egyesült Királyság fennhatósága alá tartozik. A harcokban 712 argentin, 255 brit katona és 3 helyi lakos esett el. Argentína - bár a háború a katonai diktatúra bukásához vezetett - azóta is követeli az általa Malvin-szigeteknek nevezett szigetcsoportot.

hvg.hu Nagyítás

Ilyen volt, ilyen lett: így néz ki Fukusima az évfordulón - Nagyítás-fotógaléria

Egy éve, hogy Japán északkeleti partvidékét egy Richter-skála szerinti 9,0-es földrengés rázta meg, nyomában szökőár pusztított, a nukleáris katasztrófával is járó események alatt pedig több tízezren vesztették életüket, százezrek váltak hontalanná. Bár az újjáépítés folyamatosan zajlik, a károk elhárítása még hosszú évekig eltarthat. Hármas összeállításunk Japánból a cunami előtti, utáni és napjainkban látható állapotokról.

techline.hu Tech

Mobil platformokra is érkezik a GTA

Idén októberben ünnepelte tizedik születésnapját a Grand Theft Auto III – ezzel a résszel került be a sorozat, és a...

Világ

Jelmezes felvonulás a Vörös Hadsereg díszszemléjének hetvenedik évfordulóján - fotógaléria

Moszkvában a Vörös téren november hetedikén az 1941-ben tartott, történelmi díszszemlére emlékeztek jelmezes felvonulással. A második világháború idején az orosz csapatok a díszszemlét követően a fővárostól néhány kilométerre húzódó frontvonalra vonultak. A díszszemlében a moszkvai helyőrség katonái vettek részt, korabeli egyenruhába öltözve.

hvg.hu Napi merítés

30 éves a Metallica

Valamikor 1981-ben, a 18 éves James Alan Hetfield meglátta Lars Ulrich 17 éves dán fiatalkorú hirdetését az egyik helyi újságban, és válaszolt rá. Ilyen egyszerűen alakult meg a Metallica - olvasható a Lángoló Gitárok blogon.

Sarkadi-Nagy Márton Itthon

Az elfojtott, gyötrő emlékek kínozta falu - Olaszliszka öt év után

A közbiztonság “fű alatt” romlik Olaszliszkán, miközben a felszínen kétségkívül meglévő kulturális-etnikai szembenállás nem indukál olyan mérvű indulatokat, amilyet az ember az öt évvel ezelőtti lincselés hallatán elképzelne. Látszólag egy átlagos borsodi falu, ahol az italbol Ital Bolt, ahol muskátlival díszítik az üzletet, és ahol épp úgy nincs munka, mint Észak-Magyarországon bárhol. De ha azt mondod, Olaszliszka, mindenki tudja, miről van szó.

MTI Világ

Merkel: még van szakadék Németország két része között

Több mint két évtizeddel a német egység helyreállítása után még mindig jelentősek a különbségek Németország keleti és nyugati fele között - hangsúlyozta videoüzenetében Angela Merkel, de arra is rámutatott, hogy a németek ennek ellenére büszkék lehetnek az eddig megtett útra.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk