Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Kilenc.Tizenegy.Tíz.

A világ sokkal rosszabb hely lett 2001. szeptember 11-e óta, mint volt. Kevésbé szabad, kevésbé biztonságos, és jóval szegényebb. Ebben, mi tagadás, a Nyugat járt az élen.

MTI Világ

Orosz lapok szerint 9/11 eloszlatta az új világ építésének illúzióit

A New York-i ikertornyok és a washingtoni Pentagon ellen elkövetett merényletek végleg eloszlatta azt az illúziót, hogy lehetséges szembenállás nélküli új világot építeni az Egyesült Államok és a nyugati civilizáció égisze alatt - írta a Vedomosztyi című orosz lap, a tíz éves évforduló kapcsán cikkező más orosz sajtóorgánumok is azt elemezték elsősorban, milyen hatással voltak a világra maguk a terrorakciók, és a terrorizmus elleni, azóta is folyó harc.

hvg.hu Napi merítés

65 éves lenne Freddie Mercury

A Queen együttest a dalokon túl Freddie Mercurynak, az 1970-es, '80-as évek egyik legnagyobb sztárjának és legsikeresebb előadójának karizmatikus elő­adásai tették világhírűvé. Ma lenne 65 éves.

MTI Világ

Kína nem akar Amerikával versenyezni

Az Egyesült Államok mindig vetélytársat keres magának, miközben Kína nem akar versenyezni - egyebek között ezt igyekezett hallgatóságának megmagyarázni Kína volt amerikai nagykövete, aki a pingpong diplomácia 40. évfordulója alkalmából találkozott újságírókkal kedden, Pekingben.

MTI Világ

Százezres tüntetések a jemeni elnök uralmának évfordulóján

Tiltakozók százezrei özönlöttek az utcákra vasárnap Jemen-szerte, hogy követeljék Ali Abdalláh Száleh elnök távozását, miközben a támadások kereszttüzében álló államfő több ezer híve tartott ellentüntetéseket Száleh hatalomra jutásának 33. évfordulóján.

hvg.hu Napi merítés

Idén lesz a 4-es metró építkezéseinek ötödik évfordulója

A kormányváltás ellenére sem látszik jelentős javulás a magyar közjószágok állapotában: úgy tűnik, az állam csak alacsony hatékonysággal tudja ezeket előállítani. A hatékonyság növelése az állam működésébe történő beruházásokat követelne meg - olvasható a Szuverén.hu oldalon.

hvg.hu Napi merítés

Húszéves a Nirvana legendás lemeze

1991. szeptember 24-én jelent meg a Nirvana Nevermind című második nagylemeze, amit azóta a könnyűzene-történet egyik legfontosabb albumának választottak meg világszerte - olvasható a Lángoló Gitárok blogon.

MTI Itthon

25 éve jár újra a Budavári Sikló

Huszonöt évvel ezelőtt helyezték ismét üzembe a második világháború idején megsérült Budavári Siklót, kevésbé ismert nevén a Budai Hegypályát. Az újjáépítés negyedszázados évfordulója alkalmából a főváros vezetése kedden emléktáblát avatott a Clark Ádám téri állomásnál, a Budapesti Városvédő Egyesület pedig kiállítást rendezett V. kerületi, Kossuth Lajos utcai központjában.

MTI Kult

75 éves lenne Mikkamakka és Dömdödöm atyja

Május 5-én lenne 75 éves Lázár Ervin Kossuth-díjas író, Berzsián, Dideki, Dömdödöm, Mikkamakka, Ló Szerafin és számos más, méltán népszerű mesealak megálmodója.

MTI Történelem

190 éve halt meg a kis korzikai

Százkilencven éve, 1821. május 5-én halt meg Szent Ilona szigetén a száműzött Bonaparte Napóleon francia császár, a történelem egyik legnagyobb katonai lángelméje.

hvg.hu Napi merítés

Egy éve tört ki az izlandi vulkán

Pontosan egy éve új fázisa kezdődött az izlandi Eyjafjallajökull vulkán működésének, majd bekövetkezett az, amire nem sokan számítottak: napokig megbénult a légiközlekedés Európában.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk