techline.hu Tech

Mobil platformokra is érkezik a GTA

Idén októberben ünnepelte tizedik születésnapját a Grand Theft Auto III – ezzel a résszel került be a sorozat, és a...

Világ

Jelmezes felvonulás a Vörös Hadsereg díszszemléjének hetvenedik évfordulóján - fotógaléria

Moszkvában a Vörös téren november hetedikén az 1941-ben tartott, történelmi díszszemlére emlékeztek jelmezes felvonulással. A második világháború idején az orosz csapatok a díszszemlét követően a fővárostól néhány kilométerre húzódó frontvonalra vonultak. A díszszemlében a moszkvai helyőrség katonái vettek részt, korabeli egyenruhába öltözve.

hvg.hu Napi merítés

30 éves a Metallica

Valamikor 1981-ben, a 18 éves James Alan Hetfield meglátta Lars Ulrich 17 éves dán fiatalkorú hirdetését az egyik helyi újságban, és válaszolt rá. Ilyen egyszerűen alakult meg a Metallica - olvasható a Lángoló Gitárok blogon.

Sarkadi-Nagy Márton Itthon

Az elfojtott, gyötrő emlékek kínozta falu - Olaszliszka öt év után

A közbiztonság “fű alatt” romlik Olaszliszkán, miközben a felszínen kétségkívül meglévő kulturális-etnikai szembenállás nem indukál olyan mérvű indulatokat, amilyet az ember az öt évvel ezelőtti lincselés hallatán elképzelne. Látszólag egy átlagos borsodi falu, ahol az italbol Ital Bolt, ahol muskátlival díszítik az üzletet, és ahol épp úgy nincs munka, mint Észak-Magyarországon bárhol. De ha azt mondod, Olaszliszka, mindenki tudja, miről van szó.

MTI Világ

Merkel: még van szakadék Németország két része között

Több mint két évtizeddel a német egység helyreállítása után még mindig jelentősek a különbségek Németország keleti és nyugati fele között - hangsúlyozta videoüzenetében Angela Merkel, de arra is rámutatott, hogy a németek ennek ellenére büszkék lehetnek az eddig megtett útra.

MTI Világ

Orbán Viktor levelet írt Obamának

Orbán Viktor kormányfő Barack Obama elnöknek írt levelében fejezte ki együttérzését az áldozatok családjainak és az amerikai népnek, több párt pedig közleményben emlékezett meg az Egyesült Államokat 2001. szeptember 11-én ért terrortámadások tizedik évfordulójáról.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Kilenc.Tizenegy.Tíz.

A világ sokkal rosszabb hely lett 2001. szeptember 11-e óta, mint volt. Kevésbé szabad, kevésbé biztonságos, és jóval szegényebb. Ebben, mi tagadás, a Nyugat járt az élen.

MTI Világ

Orosz lapok szerint 9/11 eloszlatta az új világ építésének illúzióit

A New York-i ikertornyok és a washingtoni Pentagon ellen elkövetett merényletek végleg eloszlatta azt az illúziót, hogy lehetséges szembenállás nélküli új világot építeni az Egyesült Államok és a nyugati civilizáció égisze alatt - írta a Vedomosztyi című orosz lap, a tíz éves évforduló kapcsán cikkező más orosz sajtóorgánumok is azt elemezték elsősorban, milyen hatással voltak a világra maguk a terrorakciók, és a terrorizmus elleni, azóta is folyó harc.

hvg.hu Napi merítés

65 éves lenne Freddie Mercury

A Queen együttest a dalokon túl Freddie Mercurynak, az 1970-es, '80-as évek egyik legnagyobb sztárjának és legsikeresebb előadójának karizmatikus elő­adásai tették világhírűvé. Ma lenne 65 éves.

MTI Világ

Kína nem akar Amerikával versenyezni

Az Egyesült Államok mindig vetélytársat keres magának, miközben Kína nem akar versenyezni - egyebek között ezt igyekezett hallgatóságának megmagyarázni Kína volt amerikai nagykövete, aki a pingpong diplomácia 40. évfordulója alkalmából találkozott újságírókkal kedden, Pekingben.

MTI Világ

Százezres tüntetések a jemeni elnök uralmának évfordulóján

Tiltakozók százezrei özönlöttek az utcákra vasárnap Jemen-szerte, hogy követeljék Ali Abdalláh Száleh elnök távozását, miközben a támadások kereszttüzében álló államfő több ezer híve tartott ellentüntetéseket Száleh hatalomra jutásának 33. évfordulóján.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk