Szlavkovits Rita Gazdaság

Precedensszámba megy: jogerősen elítéltek egy gazdát kényszermunka bűntettéért

Másodfokon két év felfüggesztett fogházat kapott a csanádpalotai gazda, akit még öt évvel ezelőtt jelentettek fel azzal, hogy embereket rabszolgaként dolgoztat. A per kimenetele ellenére a sértettek többsége ma is a most elítélt férfi tanyáján él. Más ügyek is azt mutatják, hogy ezek az emberek kényszerhelyzetükből nemigen tudnak kilépni, ezért a hasonló esetek eleve nagyon ritkán jutnak el a bíróságig.

Világ

Hosszú börtönt kapott a férfiverő nő

A barátnője által folyamatosan bántalmazott brit férfi azt állította, ha nem szabadítják ki a rendőrök, már csak pár napja lett volna hátra az életéből.

MTI Világ

Visszavonták a Vojislav Seseljt felmentő ítéletet

Emberiesség elleni bűncselekmények miatt tíz év börtönre ítélte az ultranacionalista szerb politikust az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT). Megbízatásának lejárta után ez vette át a hágai Nemzetközi Törvényszék fennmaradó ügyeit.

hvg.hu Világ

Napokon belül börtönbe vonul a volt brazil elnök

Be kell vonulnia a börtönbe Luiz Ináció Lula da Silva volt brazil államfőnek, a latin-amerikai ország legfelső bírósága úgy döntött, a korrupcióval vádolt politikus nem maradhat szabadlábon a jogerős ítélet meghozataláig sem. Lula szerint így akarják megakadályozni a választáson való indulását.

hvg.hu Itthon

Az Amnesty felháborodott Ahmed H. ítéletén

A terrorellenes törvények teljes félreértése a ma született ítéltet az Amnesty International szerint, a vádakat hatályon kívül kell helyezni. A férfi csak családján akart segíteni.

hvg.hu Világ

Hét évre ítélték „Amerika leggyűlöltebb emberét”

Martin Shkrelit a bíróság azzal vádolta, hogy becsapta a befektetési alapjába pénzt fektető embereket. Shkreli korábban azért vált közutálat tárgyává, mert az általa alapított Turing nevű cég révén 2015-ben megvásárolta egy gyógyszer szabadalmi jogait, s azonnal 5000 százalékkal megemelte az AIDS-betegek, terhes nők és idős emberek által használt életmentő medicina árát.

hvg.hu Gazdaság

Megint egy devizahiteles ellen döntött a Kúria

Az ügyfél 12 milliós hitelkeretet kapott, de ténylegesen csak 8,1 milliót hívott le. A két alsóbb fokú bíróság nem tartotta jogosnak, hogy a bank végrehajtást kezdeményezett ellene, miután nem tudott törleszteni, a Kúria viszont igen.

1 2 3 4 5 6 7
36

A címlapról ajánljuk