MTI/hvg.hu Itthon

Kiengedték az előzetesből a műszempillás-kokainos gázolót

A bíróság ugyan úgy látja, hogy még fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye, de tekintettel arra, hogy a gázolással gyanúsított nőnek van lakcíme és jövedelme, valamint hogy együttműködött a nyomozókkal, hazamehet. Korábban kétmilliós óvadékról volt szó, erről most nem szólt a bíróság közleménye.

hvg.hu Itthon

Óvadékért sem engedik szabadon a bekokainozva gázoló nőt

Másodfokon elutasította a bíróság az óvadékra irányuló kérelmet, így továbbra is előzetes letartóztatásban marad az a nő, aki múlt héten elgázolt egy idős férfit Zuglóban, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

hvg.hu Itthon

Óvadék ellenében kiengedhetik a bekokainozva gázoló cserbenhagyó nőt

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság a nő ellen, aki halálra gázolt egy idős férfit hétfőn Zuglón, majd elhajtott. A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy kétmillió forint óvadék ellenében megszüntették a nő előzetes letartóztatását, de nyomkövetőt kell majd viselnie.

HVG Itthon

Ki szabadulhat óvadékkal?

Gál György erzsébetvárosi politikusért 100 millió forintot óvadékot kért a bíró, de ő nem fizetett. Tarsoly Csaba Quaestor-vezér viszont hiába ajánlott pénzt a szabadságáért – a HVG feltérképezte e héten a magyar óvadékrendszer működését.

MTI Világ

Szabadlábra kerülhet Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök

Valószínűleg óvadék ellenében szabadon engedik Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, akit Horvátország történetének egyik legjelentősebb korrupciós botrányában nem jogerősen 9 év börtönre ítélt egy megyei bíróság – közölte a horvát sajtó csütörtökön.

MTI Itthon

Megugrott az óvadékok összege

Csaknem 32 milliárd forintot fizettek ki óvadékként a magyar bíróságoknak a szabadságra vágyó vádlottak az elmúlt tíz évben – írja a Népszava az Országos Bírósági Hivatal (OBH) statisztikájára hivatkozva. Mára kevesebb óvadékfizetést kezdeményeznek, de a kiszabott összegek megugrottak.

hvg.hu Világ

Bűnösnek mondták Pistoriust, de még nem büntették meg

Nem határozott a bíróság pénteken Oscar Pistorius büntetéséről, pedig sokan erre számítottak. Egyelőre csak azt mondták ki Pretoriában, hogy a műlábairól ismert sportoló mely vádpontokban bűnös, és melyekben nem. Folytatás októberben, Pistorius addig óvadék ellenében szabadlábon lehet.

1 2 3

A címlapról ajánljuk