hvg.hu Itthon

Hipós vizet ittak az oviban

Két kisgyerek lett rosszul a vegyszermaradéktól, ami véletlenül maradt a kancsóban. A bősárkányi önkormányzat vizsgálatot indított, egy dolgozó írásbeli figyelmeztetést kapott.

MTI Itthon

Magyar Idők: Leszoktatta az állam a szülőket az óvodai lógásról

Az óvodáztatáshoz kötött családi pótlék megtette a hatását a kormányközeli lap szerint. Míg idén az első negyedévben csak 170 szülőnél kellett szüneteltetni a támogatást a 20 napot meghaladó igazolatlan távolmaradás miatt, addig tavaly az ilyen hiányzások száma még meghaladta a 14 ezret.

hvg.hu Itthon

Kigyulladt egy óvoda hajnalban

A tetőzet alól füst szivárgott a tatabányai óvodában, a tűzoltók elkezdték az érintett épületrész átvizsgálását.

hvg.hu Itthon

Terrorizálta a gyerekeket egy veszprémi óvónő

Felfüggesztették azt a veszprémi óvónőt, akit kiskorú veszélyeztetése miatt még decemberben jogerősen elítélt a bíróság, ám nem szólt az óvodában. A nő terrorizálta a gyerekeket, nem engedte ki őket wc-re, valamint a stresszes gyerekek hányását is velük takaríttatta fel.

Mizsur András Itthon

Készül az új csok, ezt kapják majd a közfoglalkoztatottak

Az Orbán-kormány nem akar beleszólni senkinek a családi életébe, a nők helyzetbe hozása pedig a politikája zászlóshajója – mondta a hvg.hu-nak adott interjúban Novák Katalin. Az ifjúság- és családügyi államtitkár azt is elárulta: a közfoglalkoztatottaknak külön csok lesz. Orbán szerint Novák egyike azoknak a nőknek, „akiben van kurázsi”. Most eldönthetik, mennyi.

hvg.hu Gazdaság

Megnyílt a kassza, pénzt oszt a kormány az önkormányzatoknak

A költségvetésen belüli átcsoportosítással és fejezetkiegészítéssel kap támogatást fejlesztésekhez több mint 130 önkormányzat – derül ki a keddi Magyar Közlönyből. Egyebek mellett uszodák, sportcsarnokok, utak építését, közintézmények, járdák felújítását fedezik a pluszpénzből, valamint egyéb beruházások önrészét és hitelkiváltást. Jelentős összeghez jut Óbuda, Hódmezővásárhely, Monor, a legtöbbet pedig Vác kapja.

hvg.hu Itthon

Lenyúlták a gyerekek ebédpénzét egy ferencvárosi óvodában

Rendszeresen lopott valaki a menzapénzből a ferencvárosi Csicsergő Óvodában. A 444.hu szerint körülbelül tízmillió forint tűnhetett el. 2014 augusztusában az intézmény akkor vezetője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az óvodának azóta új vezetője lett, de ő nem akar nyilatkozni az ügyben.

hvg.hu Plázs

"Rossz volt": megkötöztek egy kisfiút az óvodában

Másfél órán keresztül megkötözve kellett ülnie és ennie egy három és fél éves kisfiúnak egy Bács-Kiskun megyei óvodában a szülők szerint. Az óvónő azt mondja, csak két percre kötözték meg a gyermeket egy fonallal.

1 2 3 4 5 6 7
15

A címlapról ajánljuk