Bejelentkezés  

Marcaliban Mozsárné Kutor Veronikát választották meg önkormányzati képviselőnek

Marcaliban Mozsárné Kutor Veronikát (Marcali az Otthonunk Egyesület) választották meg a 7-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjének - tájékoztatta Bödőné Molnár Irén jegyző az MTI-t vasárnap este, a szavazatok összeszámlálását követően.

MTI

Kiderült, miért nem tarthatták meg a záróbulit a Hajógyárin

Az óbuda-békásmegyeri önkormányzat szerint a szervezők ugyancsak kérelmet adtak be a zajkibocsátás megállapítására, de mivel ennyi idő alatt nem tudták kiadni, a kereskedelmi hatóság a zeneszolgáltatást megtiltotta. A rendező "a kerület legnagyobb rendezvénye a Sziget Fesztiválig" minősítéssel adta be kérelmét a polgármesterhez címezve, mindössze két nappal a tervezett kezdés előtt. A rendezvénytartási engedély kiadására irányuló eljárás ügyintézési határideje azonban húsz nap.

MTI

Így lehet évente 15 ezer a fűtésszámla

Nyolcszáznyolcvan forint plusz áfa – négyzetméterenként ekkora bérleti díjat kell majd fizetniük azoknak, akik beköltöznek a XIII. kerületi önkormányzat által építtetett 100 lakásos Jász utcai passzívházba. A 2,3 milliárd forintba kerülő épület az ország legnagyobb passzív társasháza lesz, a technológiának köszönhetően pedig évente 15 ezres lehet a fűtésszámla az önkormányzat becslései szerint.

hvg.hu

Ingyenesen ad át ingatlanokat önkormányzatoknak a MÁV

A kormány szerdai határozata szerint a MÁV egyes ingatlanokat ingyenesen önkormányzati tulajdonba ad a vasúttársaság és az állam közötti vagyonrendezés keretében. Az erről szóló kormánydöntés a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

MTI

16 önkormányzat kap 41 ingatlant ingyen

A kormány döntése alapján tizenhat önkormányzat jut ingyenesen negyvenegy ingatlanhoz, összesen 1,6 milliárd forint értékben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

MTI

Nem túl sok jót jósol a településeknek Botka László

Az MSZP választmányának elnöke szerint jövőre nagy bajban lesznek a települések, mert a megmaradt önkormányzati feladatok ellátására kevesebb forrás áll majd rendelkezésre.

MTI

Igazi pénznyelő a magyar fürdők nagy része

Az adósságkonszolidáció ellenére finanszírozási gondokra számít több olyan önkormányzat, amelyek fürdőt üzemeltetnek – írja a Napi Gazdaság.

A kormány kiegyenlíti a 420 milliárdos önkormányzati számlát

A kormányzat teljes egészében kifizeti az önkormányzati cechet, a jövő év február végén lezáruló adósságkonszolidációtól döntött ugyanis a kabinet a múlt héten. Ez a lépés összesen 420 milliárdos számla kiegyenlítését jelenti. A meglévők mellett három új kaszinó működését teszi lehetővé a kormányzat.

hvg.hu

A csőd elmaradt, de mi lesz ezután?

Az állam és a lakosság eladósodását és csődközelbe jutását az első sorból nézhettük végig, van azonban egy szektor Magyarországon, amely a színfalak mögött kis híján elsüllyedt az adósságban.

hvg.hu

A legviccesebb önkormányzati honlap: hívja képviselőjét, Szódást!

A legviccesebb önkormányzati honlap: hívja képviselőjét, Szódást!

Megtaláltuk az ország valószínűleg legcsaládiasabb képviselőtestületét: a Pest megyei Szada két képviselője ugyanarra a névre hallgat, ezért becenevük alapján különböztetik meg őket az önkormányzati munkában.

60 milliót loptak két önkormányzattól, vádat emeltek ellenük

Csalással, magánokirat-hamisítással és orgazdasággal gyanúsít a rendőrség három embert, akik 2005 és 2010 között 60 millió forinttal károsítottak meg két Pest megyei önkormányzatot. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság majdnem kétéves nyomozás után tett vádemelési javaslatot a Pest Megyei Főügyészségen – közölték szombaton.

MTI

Az önkormányzatoknak szerdáig kell bejelenteniük a közterületeiket

Az önkormányzatoknak augusztus 1-jéig kell adatot szolgáltatniuk a fővárosi és megyei kormányhivatalok részére a tulajdonukban lévő közterületekről, azok pontos kiterjedésével együtt - a kötelezést a közterületek filmforgatási célú használatát szabályozó kormányrendelet írja elő.

MTI

Így segíthetnek az önkormányzatok a nyári munkát keresőknek

Egy új program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap időtartamra bérköltségtámogatást igényelhetnek a 16 és 25 év közötti, nappali tagozaton tanulói, hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok foglalkoztatásához.

hvg.hu

Alig néhányan használhatják Papcsák milliós különvécéjét

1,264 millióba került az a különvécé, amely közvetlenül a polgármester és a jegyző szobájából nyílik a zuglói önkormányzatnál. Eközben a nyilvános vécé állapota hagy maga után kívánnivalót.

hvg.hu

„Fideszes vagyok, de a tükörbe is bele kell nézni egyszer”

„Fideszes vagyok, de a tükörbe is bele kell nézni egyszer”

Nehéz helyzetbe kerültek a halmozottan hátrányos helyzetű falvak az egyébként is elhagyatott dél-csongrádi térségben. Iskoláik államosítása után a kormány úgy ítélte meg, jóval kevesebb a feladat, így minimálisra csökkentették a központból járó pénzösszegek nagyságát is. A polgármesterek szerint az új finanszírozási rendszer átgondolatlan, az önkormányzatiságot veszélyezteti, nincs pénz közmunkára, bérekre. Kübekháza polgármestere levélben tiltakozott Pintér Sándornál.

Önkormányzati segélyek összevonása: mindent egy lapra!

Önkormányzati segélyek összevonása: mindent egy lapra!

Főként az egyedülálló rászorulókat éri veszteség, ha az Országgyűlés úgy dönt, hogy egyes segélytípusokat össze kell vonni. A következő lépés a szociális kártya bevezetése lehet.

Egy autómosó maradt Szekszárd kétszázmilliós üzletéből

Egy autómosó maradt Szekszárd kétszázmilliós üzletéből

Egy vitatott értékű telek Pécsen, és az azon álló autómosó – ennyi hozadéka lett annak az üzletnek, ami 200 millió forintjába került Szekszárd városának. A terv eredetileg az volt, hogy segítsenek hitelhez jutni a helyi vállalkozóknak, de a négy jelentkezőből három egyetlen cégcsoporthoz tartozott, amelynek tulajdonosa ráadásul a polgármester barátja és üzlettársa, akivel még egy Volán-telephelyet is együtt privatizáltak.

Hazugnak tartják társai a trafikmutyit leleplező képviselőt

Hazugnak tartják társai a trafikmutyit leleplező képviselőt

Meghazudtolták a trafikmutyiról nyíltan beszélő fideszes képviselőt a frakció tagjai, akiket az ATV kérdezett meg. A helyi fideszesek szerint Hadházy Ákos hazudik, lehet, mert "régóta vannak konfliktushelyzetei", és lehet, hogy polgármester szeretne lenni. Az ATV a beszélgetéseket még az előtt rögzítette, hogy Lázár János a Heti Válaszban lényegében elismerte, hogy volt olyan egyeztetés, amiről Hadházy beszél.

Hajléktalanokat szállásolna el a főváros és Ferencváros

Együttműködési megállapodást köthet a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzat a hajléktalanok lakhatása és foglalkoztatása ügyében.

MTI

Simonné Rummel Erzsébet lett Bakonynána polgármestere

Megválasztották Simonné Rummel Erzsébetet, az egyetlen jelöltet Bakonynána új polgármesterének - tájékoztatta az MTI-t a körjegyző.

MTI
12319

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X