Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Hétmilliárdba kerül az önkormányzati választás

Hétmilliárd forint az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás tervezett költségvetési előirányzata - közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

MTI

Mégsem lefutott a „buktafalvi” jutalombotrány és a csányi kazánügy

Mégsem lefutott a „buktafalvi” jutalombotrány és a csányi kazánügy

Két, évek óta folyó, de valamiért nagyon vontatottan haladó korrupciógyanús ügy újra előkerült. Az egyik esetben 30-ból 19-szer jogtalanul kaptak közszolgálati jutalmat emberek, de a rendőrség szerint ez nem bűncselekmény. A másik ügyben 60 millióért szereltetett be egy önkormányzat kazánokat, amit 10 millió alatti összegből is ki lehetett volna hozni az új polgármester szerint. A régit nemrég gyanúsítottként hallgatták ki. A két fordulathoz az is kellett, hogy a Transparency International nem hagyta nyugodni az ügyészséget.

Kósa Lajos: Bármit el tudok helyezni a New York–Tel-Aviv-tengelyen

Kósa Lajos: Bármit el tudok helyezni a New York–Tel-Aviv-tengelyen

Hülyeség, hogy Lázár János és Rogán Antal küzdene egymással a színfalak mögött a kormányon belüli nagyobb befolyásért. Rengeteg összeesküvés-elmélet kering a sajtóban, de ezeknek semmi alapja nincs – mondta a hvg.hu-nak adott interjúban Kósa Lajos, aki egyből meg is csillogtatta "elméletgyártó" képességeit Tóbiás József és Mesterházy Attila szerepeltetésével. A Fidesz alelnökével reklámadóról, a fővárost sújtó elvonásokról és a közgyűlés választási szabályainak átalakításáról is beszéltünk.

Inkább mellőzzék a kellemetlen híreket - kéri az egri önkormányzat

Inkább mellőzzék a kellemetlen híreket - kéri az egri önkormányzat

Szerződésben rögzítette az egri önkormányzat, hogy a partner médiumok nem közölhetnek "jó hírnevet, hitelképességet sérő híreket". Az önkormányzat szerint teljesen bevett jogi formuláról van szó.

hvg.hu

Újra a Fidesz kerületi polgármester-jelöltjeiről egyeztettek

A Fidesz kerületi szervezetei az elmúlt napokban döntöttek arról, kit javasolnak polgármesterjelöltnek az őszi önkormányzati választáson. Ezt követte a mostani forduló, a kormánypárt fővárosi választmányának elnökségét is magába foglaló önkormányzati választási egyeztető bizottság állásfoglalása.

MTI

Tényleg hozzányúl az önkormányzati törvényhez a Fidesz

Tényleg hozzányúl az önkormányzati törvényhez a Fidesz

Az önkormányzati választási rendszer átalakítását javasolja a Fidesz, de enyhítenének az önkormányzati képviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokon is. Kiderült az is, hogy egyedül Tarlós István neve merült fel a Fidesz főpolgármester-jelöltjének, legkésőbb július 3-ig döntés születik a jelöltről.

Kósa elmondta, miért küldenék a polgármestereket a Fővárosi Közgyűlésbe

Kósa Lajos megerősítette, hogy valóban módosítani készülnek az önkormányzati törvényt. A Fidesz alelnöke az Egyenes Beszéd című tévéműsorban csütörtök este azt mondta: szerintük jobban illene az önkormányzati világhoz, ha pártlista helyett – bizonyos módon – konkrét személyekre lehetne voksolni Fővárosi Közgyűlés tagjainak megválasztásakor. Vannak más terveik is: újragondolnák például az iskolaigazgatókra vonatkozó összeférhetetlenség szabályozását.

hvg.hu

Belvárosi ingatlancsalás: Rogánra és Kövérre is hivatkoztak a tárgyaláson

A bíróság előtt is kitart vallomása mellett annak az ingatlancsalásos ügynek az egyik vádlottja, aki úgy tudta, az általa vezetett cég egy közvetítőn keresztül az önkormányzat megbízását teljesítve ígért eladásra ingatlanokat, a pénzből pedig a Fidesz és az V. kerületi polgármester is részesült. Állítása szerint több módon is ellenőrizte, hogy a közvetítő személye hiteles, ezzel kapcsolatban dokumentumokat is kapott. A keddi tárgyaláson előkerült Kövér László neve, akire az egyik ügyfeleket toborzó cég ügyvéd hivatkozott. Rogán Antal az eljárásban már tagadta, hogy bármi köze is lenne a céghez, és egy hasonló ügyben tett feljelentését hozta fel.

Földet ad a településeknek a kormány a közmunkához

A Nemzeti Földalapból ingatlanokat adnak helyi önkormányzatoknak ingyenes vagyonkezelésbe a kormány döntése értelmében. A hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat a közfoglalkoztatási program megvalósítását célozza.

MTI

Marcaliban Mozsárné Kutor Veronikát választották meg önkormányzati képviselőnek

Marcaliban Mozsárné Kutor Veronikát (Marcali az Otthonunk Egyesület) választották meg a 7-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjének - tájékoztatta Bödőné Molnár Irén jegyző az MTI-t vasárnap este, a szavazatok összeszámlálását követően.

MTI

Kiderült, miért nem tarthatták meg a záróbulit a Hajógyárin

Az óbuda-békásmegyeri önkormányzat szerint a szervezők ugyancsak kérelmet adtak be a zajkibocsátás megállapítására, de mivel ennyi idő alatt nem tudták kiadni, a kereskedelmi hatóság a zeneszolgáltatást megtiltotta. A rendező "a kerület legnagyobb rendezvénye a Sziget Fesztiválig" minősítéssel adta be kérelmét a polgármesterhez címezve, mindössze két nappal a tervezett kezdés előtt. A rendezvénytartási engedély kiadására irányuló eljárás ügyintézési határideje azonban húsz nap.

MTI

Így lehet évente 15 ezer a fűtésszámla

Nyolcszáznyolcvan forint plusz áfa – négyzetméterenként ekkora bérleti díjat kell majd fizetniük azoknak, akik beköltöznek a XIII. kerületi önkormányzat által építtetett 100 lakásos Jász utcai passzívházba. A 2,3 milliárd forintba kerülő épület az ország legnagyobb passzív társasháza lesz, a technológiának köszönhetően pedig évente 15 ezres lehet a fűtésszámla az önkormányzat becslései szerint.

hvg.hu

Ingyenesen ad át ingatlanokat önkormányzatoknak a MÁV

A kormány szerdai határozata szerint a MÁV egyes ingatlanokat ingyenesen önkormányzati tulajdonba ad a vasúttársaság és az állam közötti vagyonrendezés keretében. Az erről szóló kormánydöntés a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

MTI

16 önkormányzat kap 41 ingatlant ingyen

A kormány döntése alapján tizenhat önkormányzat jut ingyenesen negyvenegy ingatlanhoz, összesen 1,6 milliárd forint értékben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

MTI

Nem túl sok jót jósol a településeknek Botka László

Az MSZP választmányának elnöke szerint jövőre nagy bajban lesznek a települések, mert a megmaradt önkormányzati feladatok ellátására kevesebb forrás áll majd rendelkezésre.

MTI

Igazi pénznyelő a magyar fürdők nagy része

Az adósságkonszolidáció ellenére finanszírozási gondokra számít több olyan önkormányzat, amelyek fürdőt üzemeltetnek – írja a Napi Gazdaság.

A kormány kiegyenlíti a 420 milliárdos önkormányzati számlát

A kormányzat teljes egészében kifizeti az önkormányzati cechet, a jövő év február végén lezáruló adósságkonszolidációtól döntött ugyanis a kabinet a múlt héten. Ez a lépés összesen 420 milliárdos számla kiegyenlítését jelenti. A meglévők mellett három új kaszinó működését teszi lehetővé a kormányzat.

hvg.hu

A csőd elmaradt, de mi lesz ezután?

Az állam és a lakosság eladósodását és csődközelbe jutását az első sorból nézhettük végig, van azonban egy szektor Magyarországon, amely a színfalak mögött kis híján elsüllyedt az adósságban.

hvg.hu

A legviccesebb önkormányzati honlap: hívja képviselőjét, Szódást!

A legviccesebb önkormányzati honlap: hívja képviselőjét, Szódást!

Megtaláltuk az ország valószínűleg legcsaládiasabb képviselőtestületét: a Pest megyei Szada két képviselője ugyanarra a névre hallgat, ezért becenevük alapján különböztetik meg őket az önkormányzati munkában.

60 milliót loptak két önkormányzattól, vádat emeltek ellenük

Csalással, magánokirat-hamisítással és orgazdasággal gyanúsít a rendőrség három embert, akik 2005 és 2010 között 60 millió forinttal károsítottak meg két Pest megyei önkormányzatot. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság majdnem kétéves nyomozás után tett vádemelési javaslatot a Pest Megyei Főügyészségen – közölték szombaton.

MTI
12320

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X