hvg.hu Itthon

Zuschlag a Fidesz mellett szállt be a kampányba

Újra beszállt a választási kampányba Zuschlag János, aki tavalyi szabadulása óta folyamatosan támadja volt szocialista párttársait. Most egy helyi lapban érvelt a kiskunhalasi baloldal ellen azt hangsúlyozva, hogy jót tenne a városnak, ha kormánypárti polgármestere lenne. Az interjú megjelentetése ellen tiltakozva lemondott a hetilap főszerkesztő-helyettese, a baloldal pedig pereket helyezett kilátásba.

MTI Itthon

Már gyártják a fővárosi szavazólapokat

Már a fővárosi szavazólapok gyártása is megkezdődött a ANY Nyrt. kőbányai nyomdájában - közölte Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke kedd délutáni budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Bokros Lajos lemásolná az MSZP budapesti sikeremberét

Kölcsönös támogatásáról biztosította egymást kedden Bokros Lajos, a Modern Magyarország (MoMa) mozgalom főpolgármester-jelöltje és Tóth József, az MSZP XIII. kerületi vezetője és polgármester-aspiránsa.

MLF Itthon

Durvuló kampány: létrás autóról vágták le az ellenzéki molinót

Újabb szakaszához érkezett a belvárosi kampányháború: hétfőn délután a kerületi közterület-felügyelet avatkozott közbe és elvitte az ellenzéki Juhász Péter egyik molinóját, melyet egy aktivista függesztett ki az ablakába. A közterület-felügyelők szerint minden cégér, molinó engedélyköteles, az aktivista szerint kampányidőszakban mások a szabályok, ráadásul nem először függesztett ki molinót, korábban viszont nem volt gondja belőle.

MTI Itthon

Lázár: "hisztérikusan reagált" a norvég kormány

A kormányzat az önkormányzati választások után nem azt fogja nézni, hogy melyik városvezetés "milyen színű", hanem azt, hogy mi a programja, hogyan tud gazdasági növekedést elérni - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában.

MTI Itthon

Kósa: a Fidesz-KDNP programja az egyedüli, amely az emberekről szól

A Fidesz-KDNP önkormányzati programja ma az egyedüli, amely az emberekről szól, a települések jövőjéről, a gyulaiakról, a Békés megyeiekről és a vidéki Magyarországról - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnap Gyulán, a Fidesz-KDNP választási fórumán.

MTI Itthon

Százezer aktivistával hajrázik a Fidesz

Mintegy százezer aktivistával mozgósítja szavazóit a Fidesz-KDNP az október 12-ei önkormányzati választás utolsó hetében - közölte Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Mindenki jól betárazott névjegyzékekből

A jövő vasárnapi önkormányzati választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek megvásárolhatták a névjegyzékben szereplők név- és lakcímadatait; a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint ezt 87-en tették meg.

MTI Itthon

Ezeknek a képviselőknek dönteniük kellhet majd, milyen posztot választanak

Tizennyolc jelenlegi országgyűlési képviselő indul a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12-i választásán; a poszt azonban összeférhetetlen a települési képviselői, polgármesteri illetve megyei közgyűlési mandátummal, így a képviselőknek - amennyiben mandátumot szereznek jövő vasárnap - dönteniük kell, melyiket tartják meg.

MTI Itthon

Liberálisok: a Duna-part is legyen része Budapest életének

A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje a Duna-partot is bekapcsolná Budapest életébe azzal, hogy a föld alá vinné a rakparti autós közlekedés egy részét. Bodnár Zoltán erről vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt Budapesten, a Batthyány téren.

Kósa András Itthon

"Odaköszönt nekem, hogy Shalom!" – japán jelölt a DK-ban

Édesapja japán, így, bár ő maga Pécsett született, távol-keleti arcvonásaival és nevével plakátjai nagy feltűnést keltettek Óbudán. Miyazaki Jun, a Demokratikus Koalíció helyi képviselőjelöltje a hvg.hu-nak elmondta: származása miatt volt egy-két érdekesebb pillanata a kampányban, néha rossz viccekkel is találkozott, a legrosszabbat azonban szerinte a kerületi Fidesz művelte vele.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk