Vándor Éva Élet+Stílus

Tisza Kata: Sírtok ti rendesen?

Tisza Katának új könyve van, és rengeteg mondanivalója arról, miért nem szabad félni attól, hogy értelmezzük és újraértelmezzük magunkat. Interjú.

Pavló Péter Instant tudomány

Valóság lehet: benne van a pakliban, hogy hamarosan több száz évig élhet az ember

Az emberiség évezredek óta keresi a választ, a tudomány viszont csak az elmúlt 30 évben kezdte el kutatni a hosszú élet titkát, egész pontosan azt: mi okozza az öregedési folyamatot, és hogyan lehet azt lassítani, vagy akár megállítani. Az évtizedes vizsgálódások során egy rendkívül összetett, bonyolult mechanizmus körvonalai rajzolódtak ki a tudósok előtt, ám ennek köszönhetően egyre közelebb kerülünk a megoldáshoz. A kérdés, miszerint örök élet vagy ingyen sör lesz hamarabb, lassan eldőlni látszik – az előbbi javára.

hvg.hu Plázs

Előrelépést hozhat a magyar rákkutatásban az állatház

Az öregedéskutatásban, rákkutatásban és autoimmun betegségek kezelése terén is jelentős előrelépést hozhat az a nemzetközi térségben is egyedülálló állatház, amelyet május 30-án adtak át a Pécsi Tudományegyetemen.

MTI Plázs

Nanoszálak segítik az öregedésgátló hatását

Cseh kutatók új módszert fejlesztettek ki egy sejtöregedést gátló anyag, a glutation (GSH) olyan formában történő előállítására, amely képes felszívódni, ezáltal jobban hasznosul az emberi szervezetben.

MTI Tech

Az öreg pókok elbutulnak

A pókok hálószövésének tanulmányozásával akarják megfejteni francia kutatók, hogy milyen szerepet játszik a kor más élőlények, köztük az emberek magatartásában.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával