Révész Sándor Itthon

Révész: Kapaszkodóink: vallásüldözés és pogrom

Kövér László, mint hithű református bizonyára ismeri egyháza történetét. Nyilván tud róla, hogy Ákontz-Kövér István főapát az ő egyházát üldöző ellenreformáció sikeréért dolgozott. Vélemény.

MTI Világ

Ferenc pápa: "A huszadik század első népirtása"

A törökök által lemészárolt örmények emlékére mutatott be örmény szertartású misét a katolikus egyházfő a római Szent Péter-bazilikában. Vatikáni információk szerint Törökország diplomáciai úton már előre tiltakozott a mise ellen.

MTI Világ

Erdogan bocsánatot kért az örményektől

Recep Tayyip Erdogan török kormányfő szerdán Törökország nevében részvétét nyilvánította az Oszmán Birodalomban elkövetett mészárlások során "1915-ben meggyilkolt örmények unokáinak".

MTI Itthon

Válaszolt a külügy a magyarországi örményeknek

A Magyarország és Örményország közötti diplomáciai kapcsolatok állapotának nem lehet és nincs is hatása a magyarországi örmények helyzetére - közölte a Külügyminisztérium (KüM) csütörtökön. A közleményben visszautasították, hogy a kormány "árulóként" kezelné a magyarországi örményeket.

MTI Itthon

Külügy: nem bánnak rosszul a magyarokkal Örményországban

A diplomáciai kapcsolatok felfüggesztése óta eltelt időben a Külügyminisztériumba nem érkezett olyan információ, amely szerint Örményországban magyar állampolgárokat bármilyen hátrányos megkülönböztetés ért volna - közölte a tárca konzuli szolgálata honlapján.

Zubor Zalán Itthon

Atatürk park: „a Fidesz egy problémából még nagyobbat csinált”

Abszurd jogi helyzet állt elő Kispesten az önkormányzat döntése nyomán: a Kemal Atatürkről elnevezni kívánt térrel kapcsolatban immár két érvényes határozat is létezik: az egyik szerint maradna az Atatürk név, a másik arról szólna, hívják Pendiknek a teret.

hvg.hu Világ

Birkával hál Ramil Safarov egy rajzfilmben

Bárgyú, ápolatlan, aljas, zoofil és Alijev elnök pincsije - így ábrázolják az azerieket azok a YouTube-ra feltöltött örmény készítésű animációs filmek, amelyek legújabb epizódja Ramil Safarov szabadon engedésének történetét mondja el.

MTI Világ

Örmények haltak meg a szíriai Aleppóban

Súlyos harcok robbantak ki szerdán a szíriai kormányerők és a felkelők között az aleppói nemzetközi repülőtér környékén. A támadásban meghalt négy szíriai örmény.

MTI Világ

Levélben tiltakozik Ádernél a libanoni örmények egyházi vezetője

A nemzetközi jog és az igazság elvei kirívó megsértésének nevezte Ramil Safarovot átadását és a neki adott elnöki kegyelmet I. Aram katolikosz, a Libanonban élő örmények egyházának vezetője abban a levélben, amit a magyar köztársasági elnökenk küldött.

Zubor Zalán Itthon

A Tenkes kapitányát szeretik, Orbánra dühösek az örmények

A magyar kormányra haragszanak, de a zászlóégetést elítélik, Magyarországról leginkább 1956 és a Tenkes kapitánya jut eszükbe az örményeknek – derült ki a hvg.hu-nak nyilatkozó, magyar kötődésű örmények elmondásából. Szerintük Örményországban senkit sem lepett meg, hogy Azerbajdzsánban Ramil Safarov kegyelmet kapott.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával