Telenor Magyarország

Cserediákságtól az önkéntességig: így készülnek (fel) a jövő vezetői

Minden gyerek előítélet nélkül születik, a hosszú évek alatt mégis a társadalom, neveltetés és a közösségi élet során észrevétlenül épülnek be a sztereotípiák, az elvárások másokkal szemben. A toleranciára való nevelést és ön-nevelést, valamint a világra való nyitottságot folyamatosan lehet tanulni, sőt ha idejekorán elkezdjük, az egész jövőnket meghatározó, életre szóló élményt szerezhetünk ezzel: a középiskolás csereprogramoktól kezdve a külföldi önkéntes szolgálatokon át, egészen a nemzetközi szakmai programokig.

MTI Itthon

Hallgatók ezreit küldené külföldre a kormány 9 milliárdból

A magyar főiskolai és egyetemi hallgatók mobilitását ösztönző programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – jelentette be Palkovics László, a tárca felsőoktatásért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Sárközi Gábor Itthon

Orbán a szakképzést erőlteti, de nem jut ösztöndíjakra

Bár a miniszterelnök szerint a magyar gazdaság kulcskérdése a szakképzés, idén nincs pénz a hátrányos helyzetű fiatalokat támogató, állami közoktatási ösztöndíjprogram vonatkozó alprogramjának folytatására. A már végzők helyére nem vesznek fel újakat, a pályázatot ki se írták.

hvg.hu Itthon

Késnek az Erasmus-ösztöndíjak az egyik főiskolán

Vannak olyan Erasmus-ösztöndíjjal külföldön tanuló diákok, akik az idei őszi szemeszterre még nem kapták meg ösztöndíjukat, pedig az azt osztó alapítvány már átküldte az egyetemeknek – írja a Magyar Nemzet keddi száma.

MTI Világ

Svájcot kizárhatják az Erasmus-programból

Felfüggesztette az EU a kutatási és oktatási programokról Svájccal folyó tárgyalásokat, mindez annak a következménye, hogy a február 9-i népszavazáson a svájciak úgy döntöttek, hogy vezessenek be korlátozásokat az EU-polgárok bevándorlására.

hvg.hu Karrier

Veszélyben az Erasmus program

Nincs pénz az Erasmus programra és a szociális alap kasszája is kiürült – mondta Alain Lamassoure, az Európai Parlament költségvetési tanácsának elnöke. Szerinte más EU-s projektek is fizetésképtelenné válhatnak, ha a tagállamok nem egészítik ki a közösségi költségvetést - számolt be az esu-online.org.

MTI Plázs

Itt az új rezidenspályázat: a hálapénztilalom maradt

Megjelent az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) honlapján kedden a rezidensek kibővített ösztöndíjprogramjának pályázati kiírása, amely szerint több feltétel módosult, de a szakorvosképzés idejére ígért havi nettó százezer forintos támogatás változatlan – közölte az egészségügyi államtitkárság.

Dreissiger Ágnes Itthon

Nem tolonganak a rezidensek a maradásukat ösztönző pénzért

Bár pontos adatok egyelőre nincsenek, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal szerint eléri a százat is azon rezidensek száma, akiket érdekel az ösztöndíj. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy tíz évig a magyar egészségügyben maradnak, de megélhetésüket öt évre biztosítják csupán.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával