hvg.hu Itthon

Sok-sok fotó jött az év első újszülöttjeiről

Noel éjfél után fél perccel született Budapesten, második gyerekként, 2850 grammal. Alíz fél perccel később jött a világra Debrecenben természetes úton. Szülei első gyermeke, 4750 grammos testsúllyal született.

hvg.hu Időjárás

Kemény mínuszok jönnek Szilveszter éjjel

Hideg, napos idő várható az elkövetkező napokban, Szilveszter éjjel: -8, -10 fokra kell készülni. Az új év időjárás-változással indul: több lesz a csapadék, visszatér a szürkeség.

hvg.hu Gazdaság

Putyinnak nem lesz kilencnapos, gondtalan szabadsága

Az orosz polgárok többségével ellentétben az államfőnek nincs módja arra, hogy teljes egészében pihenéssel töltse az ünnepeket az év végén. De azért sportolásra ezúttal is szakít időt, ha teheti, minden nap.

MTI Világ

Videó: Véres zavargásokkal kezdődött a majom éve Hongkongban

Gyújtogatással, zavargásokkal kezdődött az újév Hongkongban, ahol a hatóság utcai ételárusokkal szembeni fellépése dühítette fel a tömeget. 48 rendőr megsérült, tüntetők és tévések is megsebesültek. A rendőrök egy része idővel rohamfelszerelést öltött, hordozható vízágyút és paprikaspray-t vetettek be támadóik ellen, többeket megbotoztak, a földre tepertek és voltak, akik kézi lőfegyverüket is elővették.

hvg.hu Plázs

Miért január 6-án, vízkereszt napján kell leszedni a karácsonyfát?

Január hatodika, vízkereszt napja több szempontból is nevezetes: egyrészt attól, hogy ezzel a nappal zárul a karácsonyi ünnepkör, egyúttal kezdődik a farsangi időszak. Ekkor emlékezik meg a katolikus egyház a napkeleti bölcsek látogatásáról a kis Jézusnál, és Jézusnak a Jordán vizében történt megkeresztelkedéséről is. Egészen a negyedik századig ezen a napon ünnepelték Krisztus születését és az év kezdetét is. - A jeles naphoz számos máig élő néphagyomány is kötődik, köztük a karácsonyfa kidobása.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk