MTI Itthon

Életmentést is tanítanának a hazai középiskolákban

Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek, ezért a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája vállalta, hogy minden középiskolában kiképeznek egy tanárt az újraélesztés professzionális oktatására, és ott a képzést hivatalosan is beépítik a tanrendbe.

hvg.hu Plázs

Ne féljünk az újraélesztéstől, gyermekünk élete a tét!

Minden szülő legnagyobb rémálma, hogy kisgyermekét olyan baleset vagy váratlanul jelentkező betegség éri, amely miatt leáll a légzése és a szívmozgása. Ám ha mégis megtörténik a baj, tudnunk kell cselekedni. A gyakorlati tudás mindennél többet jelent, az időben megkezdett újraélesztéssel ugyanis megsokszorozható a túlélés esélye – állítják a szakemberek.

hvg.hu Itthon

Két embert is újra kellett éleszteni Budapesten

Zuglóban egy autóban ülő nő lett rosszul, a szíve is megállt, az V. kerületben pedig lakásban egy férfi esett össze, leállt a légzése. A mentők mindkettőjüket újraélesztették.

hvg.hu Itthon

Ezentúl kicsit másképp kell életet menteni

Megváltoztak az újraélesztésre vonatkozó ajánlások, a legfontosabb 15-öt egy videóban foglalták össze. Az új ajánlásokban hangsúlyos szerepet kap a mentésirányítás által telefonon segített újraélesztés.

hvg.hu Itthon

Meghalt egy néző a Maradj talpon! forgatásának szünetében

Azonnal leállították a Maradj talpon! című vetélkedő felvételét kedden a közmédiánál, miután a szünetben rosszul lett egy néző, és már nem tudták megmenteni az életét – derül ki az MTVA kedd délutáni közleményéből.

hvg.hu Itthon

Két mentőorvost kirúgtak, mert bíráltak egy eljárást

Két mentőorvos munkaügyi bírósághoz fordult, miután rendkívüli felmentésük indokai között szerepelt: levélben kritizáltak egy megkérdőjelezhető újraélesztési eljárást. Az RSI lényege, hogy mielőtt a beteget intubálnák, izomlazítóval relaxálják – a módszer azonban okozott már bajokat.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk