Csanádi Márton Nagyítás

Két hét, amikor Budapestre figyelt a sportvilág - a fotósok szemével

A lehető leglátványosabb vizes világbajnokságot ígérték a budapesti szervezők, a lényeg azonban nem rajtuk múlt, hanem kizárólag úszókon, mű- és óriás-toronyugrókon, vízilabdázókon és szinkronúszókon. Fotósaink, képszerkesztőink most megmutatják, milyen verseny búcsúzott vasárnap este Budapesttől, Magyarországtól, a világtól. Azt pedig, hogy ez volt-e a leglátványosabb vb, az olvasók, önök döntik el.

Zelki Benjámin Itthon

Mindenkit bosszantani fog az észak-pesti rakpart

Az autósok elbukják az alsó rakparton az egyik haladási sávot, a bringások félúton kereshetik köddé váló útjukat, a gyalogosok pedig verhetik az őket a Dunától elválasztó korlátot. Információink szerint így foglalható össze az a projekt, amit az úszó-világbajnokság után hagynának a budapestieknek.

Cs. B. Itthon

Gyárfás: Demjénék ötmilliót kérnek az úszóvébé himnuszáért

Állítólag már államtitkárnál és miniszternél is közbenjárt Demjén Ferenc azért, hogy az úszóvébére írt dalért szerzőtársával együtt valamilyen ellentételezést kapjon, eddig ugyanis ez nem történt meg. Úgy tudjuk, bár szerződést nem írtak alá, a dal megírására felkért Kossuth-díjas zenész szeretne valamekkora összeget kapni érte. A Magyar Úszószövetség közleménye szerint ez ötmillió forint lett volna, amit nem akarnak megfizetni, jelenleg egyezkednek, és addig, amíg megállapodásra nem jutnak, ők a dalt nem játsszák.

MTI Sport

Negyediknek álmodta magát Hosszú Katinka a győzelem előtt

Hosszú Katinka "rémeset" álmodott 200 méter vegyesen aratott hétfő esti diadala előtt: azzal ébredt ugyanis, hogy minden számban, amelyben elindult a barcelonai világbajnokságon, csak negyedik lett. Aztán az élet, pontosabban ő maga rögtön rácáfolt a rossz előjelre: már első fináléjában aranyérmes lett, és még több ígéretes száma is hátra van a katalán fővárosban.


A címlapról ajánljuk