MTI / hvg.hu Gazdaság

Felpumpálta a beruházásokat az állam

A nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 második negyedévében 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

MTI Autó

Mától járható a 71-es Keszthelyt elkerülő szakasza

Kora délutántól már a járműforgalom is igénybe veheti a 71-es főút Keszthelyt északról elkerülő első, 3,5 kilométeres szakaszát, amely mintegy 1,4 milliárd forintért épült meg - jelentette be Loppert Dániel, csütörtökön a helyszínen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

MTI Gazdaság

Ősszel megkezdődik a kecskeméti kerülőút építése

Az Európai Unió és a központi költségvetés mintegy 13,6 milliárd forintos támogatásával 2013 őszén megkezdődik a Kecskemétet északról elkerülő út építése – közölte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NFI) Zrt. kommunikációs vezetője kedden Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

MTI Gazdaság

925 millióból épített utat adtak át ma

Átadták szerdán a 6317-es számú, Simontornya-Pálfa összekötő utat, a hét kilométeres, új szakasz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. 925 millió forintos beruházásával épült meg.

MTI Itthon

Újabb útépítést nyert a Közgép

Az eredetileg becsült 17,5 milliárd forint helyett 29,9 milliárd forintért a Magyar Aszfalt Kft. és a Közgép Zrt. alkotta MK Csorna Konzorcium mint legolcsóbb ajánlattevő építi a 85. számú főút Csornát elkerülő szakaszát. Az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Csikász Brigitta Itthon

Közbeszerzés még nem volt, a nyertes útépítő már aláírt

Előszerződést kötött a piliscsabai polgármester 2008. december 31-én azzal a céggel, amelyik aztán 2009. február 10-én az önkormányzat meghívásos közbeszerzésén megnyert egy útfelújítást. A történet csak 2010-ben derült ki, miután az útépítésben érintett lakosok bíróságon támadták meg az önkormányzat számítások nélkül megállapított útépítési hozzájárulását. A rendőrség különböző szervei eltérően vélekedtek arról, történhetett-e bűncselekmény. A pályázati iratok egy része eltűnt, de emiatt senkit nem tudtak felelősségre vonni. Kis magyar abszurd.

hvg.hu Vállalkozás

A lakossági építések elmaradása vágja taccsra az építőipart

A múlt évben drámaian zuhant a lakossági építőipari megrendelések volumene, az állami beruházások stagnáltak, a sokszintű alvállalkozói láncok pedig folyamatosan körbetartozási körökbe kerültek – áll az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb iparági jelentésében. A nemzetközi hitelbiztosító szerint idén is tragikus év vár a 2012 végére rekordszámú fizetésképtelenségi eljárást produkáló szektorra.

MTI Itthon

Új utak épülnek Magyarország és Ausztria között

A 2014-ben kezdődő uniós fejlesztési ciklusban a magyar-osztrák határszakaszon ma meglévő 29 átkelőből többet is fel akarnak újítani, és kiépítenének 30 új, alapvetően kisléptékű útkapcsolatot - jelentette be Szijjártó Péter.

hvg.hu Ingatlan

Mi hiányzott még? Zarándokutat épít a kormány az Alföldön

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szóvivője nemrég közölte, hogy Magyarország 34 kiemelt turisztikai beruházásának egyike lesz majd az a több mint kétszáz kilométer hosszan húzódó zarándokútszakasz, melyet egy év alatt alakítanak ki a Dél-Alföldön. A következő két évben több mint 700 millió forintot költenek az alföldi zarándokútra. A célközönség a kiábrándultak és a céltalanok lennének.

hvg.hu Ingatlan

Megugrott az építőipari kibocsátás, de még ez is kevés

Idén szeptemberében az építőipari termelés volumene az elmúlt több mint négy és fél év harmadik legnagyobb növekedési ütemét produkálta: 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az épületek építése 4,2 százalékkal, az egyéb építményeké 9,4 százalékkal nőtt. Az építőipar termelői árai 2012 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 2 százalékkal emelkedtek.

MTI Gazdaság

Milliárdokból fejlesztenék Miskolc és környéke közlekedését

A kormány jóváhagyta, hogy 392 millió forinttal emeljék a miskolci kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztésének támogatását. Emellett 374 milliós támogatást adnak a borsodi megyeszékhely belvárosának tehermentesítését célzó közúti fejlesztések előkészítéséhez. Jóváhagyták a 3-as út elkerülő szakasza előkészítésének és az úgynevezett „Y-híd” kivitelezésének finanszírozását is, bruttó 5,65 milliárd forinttal.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk