MTI Közlekedés

Az országban először adtak át kátyúsodásmentes utat

Először adtak át olyan utat az országban, amely az aszfaltba kevert, használt abroncsokbólkészült gumibitumen miatt ellenállóbb a hőmérsékletváltozásnak és kevésbé repedezik, így az autókat vélhetően kevésbé foglalja majd le a kátyúk kerülgetése.

MTI Közlekedés

Videó: oszlopot hagytak az út közepén

Villanyoszlopot hagytak az útépítők egy tízmillió eurós költségvetésből frissen leaszfaltozott út közepén a dél-romániai Krajova (Craiova) határában - a különleges megoldásnak tág teret szentelt csütörtökön a román média.

MTI Vállalkozás

A Strabag építheti az M4-es autópálya egyik szakaszát

A Strabag Általános Építő Kft. nyerte az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek közötti harmadik szakaszának építési tenderét, amelyet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő írt ki. Az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

hvg.hu Vállalkozás

Az M4-est is a Közgép építi

A Közgép és a Colas is nyert az M4-es autópálya építésén, a kormány kedvenc építőipari vállalata az Abony–Fegyvernek szakaszon dolgozhat.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Felpumpálta a beruházásokat az állam

A nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 második negyedévében 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

MTI Autó

Mától járható a 71-es Keszthelyt elkerülő szakasza

Kora délutántól már a járműforgalom is igénybe veheti a 71-es főút Keszthelyt északról elkerülő első, 3,5 kilométeres szakaszát, amely mintegy 1,4 milliárd forintért épült meg - jelentette be Loppert Dániel, csütörtökön a helyszínen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

MTI Gazdaság

Ősszel megkezdődik a kecskeméti kerülőút építése

Az Európai Unió és a központi költségvetés mintegy 13,6 milliárd forintos támogatásával 2013 őszén megkezdődik a Kecskemétet északról elkerülő út építése – közölte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NFI) Zrt. kommunikációs vezetője kedden Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

MTI Gazdaság

925 millióból épített utat adtak át ma

Átadták szerdán a 6317-es számú, Simontornya-Pálfa összekötő utat, a hét kilométeres, új szakasz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. 925 millió forintos beruházásával épült meg.

MTI Itthon

Újabb útépítést nyert a Közgép

Az eredetileg becsült 17,5 milliárd forint helyett 29,9 milliárd forintért a Magyar Aszfalt Kft. és a Közgép Zrt. alkotta MK Csorna Konzorcium mint legolcsóbb ajánlattevő építi a 85. számú főút Csornát elkerülő szakaszát. Az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Csikász Brigitta Itthon

Közbeszerzés még nem volt, a nyertes útépítő már aláírt

Előszerződést kötött a piliscsabai polgármester 2008. december 31-én azzal a céggel, amelyik aztán 2009. február 10-én az önkormányzat meghívásos közbeszerzésén megnyert egy útfelújítást. A történet csak 2010-ben derült ki, miután az útépítésben érintett lakosok bíróságon támadták meg az önkormányzat számítások nélkül megállapított útépítési hozzájárulását. A rendőrség különböző szervei eltérően vélekedtek arról, történhetett-e bűncselekmény. A pályázati iratok egy része eltűnt, de emiatt senkit nem tudtak felelősségre vonni. Kis magyar abszurd.

hvg.hu Vállalkozás

A lakossági építések elmaradása vágja taccsra az építőipart

A múlt évben drámaian zuhant a lakossági építőipari megrendelések volumene, az állami beruházások stagnáltak, a sokszintű alvállalkozói láncok pedig folyamatosan körbetartozási körökbe kerültek – áll az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb iparági jelentésében. A nemzetközi hitelbiztosító szerint idén is tragikus év vár a 2012 végére rekordszámú fizetésképtelenségi eljárást produkáló szektorra.

MTI Itthon

Új utak épülnek Magyarország és Ausztria között

A 2014-ben kezdődő uniós fejlesztési ciklusban a magyar-osztrák határszakaszon ma meglévő 29 átkelőből többet is fel akarnak újítani, és kiépítenének 30 új, alapvetően kisléptékű útkapcsolatot - jelentette be Szijjártó Péter.

hvg.hu Ingatlan

Mi hiányzott még? Zarándokutat épít a kormány az Alföldön

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szóvivője nemrég közölte, hogy Magyarország 34 kiemelt turisztikai beruházásának egyike lesz majd az a több mint kétszáz kilométer hosszan húzódó zarándokútszakasz, melyet egy év alatt alakítanak ki a Dél-Alföldön. A következő két évben több mint 700 millió forintot költenek az alföldi zarándokútra. A célközönség a kiábrándultak és a céltalanok lennének.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk