MTI Autó

Nem értik az autósok az új útdíjrendszert és rossz matricákat vesznek

Az útdíjrendelet módosítása óta eltelt három hónapban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tapasztalatai szerint az autósok egyik leggyakoribb tévesztése az volt, hogy a fizetős útszakaszokon a januártól már D2-es kategóriába tartozó járművekre D1-es kategóriában váltottak e-matricát. Ez a szabályozás értelmében jogosulatlan úthasználatnak minősül, és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után – hívta fel a figyelmet a NÚSZ.

MTI Gazdaság

Új útdíjrendszer: 3500 felszólítást adtak postára

Év eleje óta összesen 829 ezer megye e-matrica kelt el, ebből 528 ezer Pest megyében. A januári jogosulatlan úthasználat miatt mintegy 3500 pótdíjfizetési felszólítást küldtek ki. A furgonosok még mindig nem szokták meg, hogy autójukat drágább kategóriába sorolták át január 1-jétől, sokan még a D1 kategóriába sorolják magukat.

hvg.hu Itthon

Giró-Szász megdöbbent Simicska csúnya beszédén

Giró-Szász András szerint a kormány nem foglalkozik az Orbán–Simicska-háborúval, bár ő maga megdöbbent azon, ahogy a Közgép elnöke beszélt a miniszterelnökről. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV Szabad szemmel című műsorában Illés Zoltán egykori államtitkár nyilatkozataival kapcsolatban azt mondta, hogy azok egy sértett ember szavai. Állította azt is, hogy a kormány nem is akart netadót bevezetni.

Szekeres Szabolcs Autó

Országos blokád az útdíj ellen: "sikító frászt fog kapni a rendőrség, ha mozdulunk"

Mára, azaz március elsejére hirdettek országos megmozdulást a „Blokád az útdíjak ellen és a demokratikus Magyarországért” Facebook-csoport szervezői. Büki Zoltán rendőrségi egyeztetései kudarcba fulladtak, hatóság elutasította a blokád ötletét, amit másodfokon a bíróság is helyben hagyott. Büki állítja, mindennek ellenére lesz blokád, azt tanácsolja, figyeljük a tévét, rádiót, mert meg fogják szakítani adásukat.

MTI Autó

Eddig 7 ezer útdíjmatricát váltottak vissza

A több mint 1,7 millió értékesített e-matricából eddig hétezret váltottak vissza az útdíj­rendszer legutóbbi módosítását követően – írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

MTI Gazdaság

Bíróság elé citálja az NFM-et egy szocialista az útdíj miatt

Közérdekű adatigénylés elmulasztása miatt a Fővárosi Törvényszékhez fordul hétfőn a szocialista Ujhelyi István európai parlamenti (EP-) képviselő, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem adott számára tájékoztatást az új útdíjfizetési szabályok bevezetését megalapozó háttértanulmányokról.

MTI Gazdaság

Jókora összeget veszít az állam a matricák miatt

Csaknem ezren kérték vissza megyei matricára kifizetett pénzüket hétfő délutánig az állami útdíjszedőtől, ahol úgy becsülik, mintegy 20 ezer matricát váltanak vissza, vagyis 100 millió forintot kell majd visszafizetniük a március 15-i határidőig – írta a Népszabadság.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk