hvg.hu Közlekedés

Március 15-ig válthatóak vissza a felesleges sztrádamatricák

Február elsejével lép hatályba az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítő rendeletmódosítás. A januárban bevezetett megyei matricák ezután nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek – közölte csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

MTI Itthon

Országos demonstrációt szervez az MSZP

Nem a megyei matricák bevezetése ellen tiltakoznak, hanem azt szeretnék elérni, hogy azok a városokat elkerülő útszakaszok, amelyek használatáért 2014. december 31-ig nem kellett fizetni, ezután se kelljen.

Szekeres Szabolcs Itthon

Totális blokádra készülnek március 1-jén

Teljes útzár lesz március elsején, nemcsak forgalomlassítás – mondta Büki Zoltán a „Blokád az útdíjak ellen és a demokratikus Magyarországért” elnevezésű Facebook-csoport alapítója, akit túl későn hívott fel a Miniszterelnökség államtitkára, hogy egyeztessenek. Van, aki szerint a márciusi időpont kijelölése csak időhúzásra kell.

hvg.hu Gazdaság

Módosíthatja ma a kormány az útdíjakat

A szerdai kormányülésen téma lesz az útdíjrendszer, és több módosításról is dönthetnek. Elsőrosban a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok kedvezményeit üthetik nyélbe, a repülőtérre vezető út díjmentesítéséről nincs szó a Magyar Nemzet értesülése szerint.

MTI Autó

Útdíj: "megnyugtató" megoldásokon gondolkodnak Balog Zoltánék

Az Emmi az útdíjrendszer próbaüzemének ideje alatt folyamatosan figyelemmel kíséri a tárcát is érintő észrevételeket és tapasztalatokat, konzultál az érintett szakmai és társadalmi szervezetekkel, és a felvetett kérdésekre vonatkozóan megnyugtató megoldási javaslatokon gondolkodik - közölte a tárca.

hvg.hu Autó

Levelet kapott Orbán az útdíj miatt a mozgáskorlátozottaktól

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartja az újonnan bevezetett útdíjat, ezért arra kéri a kormányt, hogy legalább a városi utakat tehermentesítő gyorsforgalmi utakon és a nagyáruházak elérését biztosító autópálya-szakaszokon szüntesse meg a díjfizetési kötelezettséget, valamint mentesítse az útdíj alól a támogató szolgálatok gépjárműveit.

hvg.hu Közlekedés

Blikk: Eltörlik a reptéri útdíjat

A Liszt Ferenc repülőtérre vezető, mintegy 500 méteres út biztosan kikerül a fizetőssé váló útszakaszok közül, és valószínű, hogy az "egy Duna-hídért két megyei martrica" elvét is megszüntetik – tudta meg a lap minisztériumi forrásból.

hvg.hu Autó

Az Autóklub is beszólt a kormánynak az útdíj ügyében

A MAK a megyei matrica bevezetését, mint – az eddigi díjfizetési mód melletti – többletlehetőséget az autósok számára kedvezőnek tartja, támogatja, a településeket elkerülő (mentesítő) és bevezető utak, továbbá a településeken belüli útszakaszok díjfizető rendszerbe vonását viszont ellenzi. Azt javasolják, hogy az érvényes matricával a megyehatárt átlépők számára a legközelebbi lehajtóig legyen díjmentes a közlekedés.

MTI Itthon

Fónagy szerint alapvetően nincs baj az útdíjjal

Az eddig beérkezett vélemények szerint a többség elfogadja az autópályadíjak rendszerének átalakítását, kifogások főleg csak egyes szakaszokkal kapcsolatban érkeztek – mondta Fónagy János az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

hvg.hu Itthon

Budaörs polgármestere dugós képpel üzent a kormánynak – fotó

Egy közlekedési dugóról készült fotóval reagált Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester Tasó Lászlónak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkárának korábbi megállapítására, miszerint nem bizonyítják vizsgálatok azt, hogy az útdíjrendszer kiterjesztése miatt ne a gyorsforgalmi utakat választanák az emberek.

hvg.hu/MTI Itthon

Orbán: Nem a kormányról szólnak a tüntetések

A tüntetések nem a kormányról szólnak, hanem a baloldal vajúdásáról – mondta Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában. Szerinte a megyei matricákat mindenki támogatja, igaz, az útdíjrendszer kiterjesztése is egy politikailag érzékeny, az embereket bosszantó lépés. De most a próbaüzem zajlik, szerinte értelmes javaslatok is vannak a módosításokra.

Gergely Zsófia Itthon

Morcos minisztériumi válasszal folytatódott a budaörsi útdíjlázadás

Megpróbált burkoltan odapörkölni Budaörs lázadó polgármesterének a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, miután Wittinghoff Tamás bejelentette, hogy az útdíj bevezetése miatt ezentúl nem fizetik az autópálya világítását. A tárca szerint igenis a településnek kell állnia a villanyszámlát a felmondási idő alatt is, és számon kérték, miért nem próbálták másképp rendezni a jogvitát. A válaszlépés mellett továbbra is kiálló városvezető szerint nyugodtan „vizsgálja csak” a minisztérium a jogszabályokat, állnak elébe.

MTI Közlekedés

Egy másik útdíj ellen tiltakoznak városi és megyei vezetők

A megyei e-matrica rendszert jónak értékelték, de a kaposvári elkerülő út fizetőssé tételét még nem tartják indokoltnak, hiszen nem készült el az M67-es út és az M9-es autópálya, amelyeket összekötne. Ezért a város és a megye vezetői, valamint országgyűlési képviselője közösen fordul a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk