MTI Gazdaság

Bevethetik a hadsereget a sztrájkoló kamionsofőrök ellen Brazíliában

A dízeláremelés miatt indított országos tiltakozás miatt káosz alakult ki Brazíliában. A brazil elnök szerint csütörtök este több szakszervezettel megállapodtak, és már csak a kamionsofőrök "radikális kisebbsége" folytatja az országok fő közlekedési útvonalainak eltorlaszolását.

MTI Világ

Valóságos háborút robbantott ki a drogkartell

Legkevesebb hét ember meghalt helyi idő szerint pénteken Jalisco mexikói szövetségi államban, amikor a hadsereg a hosszú hétvégén akcióba lépett az egyik erőszakos drogkartell ellen.

MTI Világ

Lelőtték a nőt, aki felfordulást okozott a Capitoliumnál

Meghalt az a nő, aki csütörtökön megpróbált áttörni egy biztonsági úttorlaszt Washingtonban a Fehér Háznál, és emiatt a rendőrök tüzet nyitottak rá – erősítette meg Cathy Lanier rendőrfőnök. Elmondta, hogy két rendőr sebesült meg, de egyikük sebesülése sem súlyos.

MTI Világ

Ismét forr a levegő Koszovóban

Ismét útakadályokat létesítettek szerb lakosok szombat este Koszovó északi részén, a Leposavic városát Pristinával összekötő úton Rudare faluban - jelentette vasárnap a pristinai média.

MTI Világ

Magyar katonák sérültek meg a koszovói határkonfliktusban

A nemzetközi békefenntartók (KFOR) 21 katonája sebesült meg az észak-koszovói Dudin krs falu közelében, amikor csütörtök virradóra megkísérelték felszámolni az egyik úttorlaszt - jelentette be csütörtök a KFOR szóvivője. A Honvédelmi Minisztérium nem sokkal 15 óra előtt közölte, hogy két magyar katona könnyebb sérüléseket szenvedett, de azóta már visszatértek szolgálati helyükre.

MTI Világ

Egyelőre nem bír a KFOR a szerbekkel Észak-Koszovóban

Megtorpantak a nemzetközi békefenntartó erők (KFOR) egységei Észak-Koszovóban, miután csütörtök reggel megpróbálták eltávolítani az útakadályokat a brnjaki átkelő felé vezető úton. A térségben továbbra is torlaszok zárják el az utakat Szerbia felé.

MTI Világ

Megint úttorlaszokat emeltek a koszovói szerbek

Ismét úttorlaszokat emeltek két helyen Észak-Koszovóban a helyi szerbek, és visszafordították a békefenntartók egyik katonai konvoját – jelentette szerda reggel a belgrádi média.

MR1 Kossuth Rádió Világ

Tüntető munkások bénítják meg a közlekedést Szerbiában

Leállt a forgalom az E75-ös autópálya vajdasági szakaszán és a 10-es korridor dél-szerbiai szakaszán, újabb úttorlaszokra lehet számítani errefelé. A Szerbiába utazók jobb, ha alternatív útvonalakat választanak.


A címlapról ajánljuk