hvg.hu Itthon

Újra letartóztatták az egyik kispárt képviselőjelöltjét

Az Összefogás Párt egyik jelöltje ellen korábban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet miatt folyt eljárás, majd képviselőjelölt lett, mentelmi jogot kapott, de nem jutott be a parlamentbe, így újraindult ellene a nyomozás.

hvg.hu/MTI Itthon

A Kúria is felmentette Szilvásy Györgyéket a kémperben

A Kúria kedden elutasította a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványát a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetők ügyében, így jogerős maradt a korábbi felmentő rendelkezés. A Legfőbb Ügyészség nem hagyja annyiban, kezdeményezi majd az akták egy részének nyilvánosságra hozását.

hvg.hu Itthon

Nem sikerült kimosdatni a sofőrt

Hamis vád és hamis tanúzás vétsége miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy autóssal és utasaival szemben, akik az autós elleni engedély nélküli vezetés miatti szabálysértési eljárásban hamisan állították, hogy nem ő, hanem egyik utastársuk vezette a járművet.

hvg.hu Itthon

Amíg beleszólhat a felettes ügyész, addig nem lesz ideális a rendszer – mondja egy kúriai bíró

Vaskuti András kúriai bíró – aki korábban többek között a taxis gyilkos lányok, Mortimer és a bolti sorozatgyilkos ügyében ítélkezett – az elmúlt évek legnagyobb hibájának a bírói kar lefejezését, nyugdíjazását tartja, és úgy véli, "még sok időre lesz szükség, amíg mindenhol szakmailag megfelelő emberek kerülnek majd a helyükre".

hvg.hu Itthon

Jótevőjüket lopták meg

A sértett asszony szívességből befogadta a párt – ezt a bankkártyája és 112 ezer forintja bánta.

1 2 3 4 5 6 7
31

A címlapról ajánljuk