HVG Itthon

Személyre szabott vádhatóság?

Mintha szerepet cserélt volna a Fidesz és az MSZP: a kormánypárt formálisan növelné az ügyészség autonómiáját, míg az ellenzék vezető ereje a kormány alá rendelés lehetőségét emlegeti. Eközben várhatóan 9 évre emelik a legfőbb ügyész mandátumának hosszát – e posztra hírek szerint bizalmi emberét, Polt Pétert hozná vissza a Fidesz.

MTI Itthon

Bombariadó a Budapesti Katonai Ügyészségen

Bombariadó miatt hétfő délelőtt ki kellett üríteni a Budapesti Katonai Ügyészség épületét - erősítette meg Balogh Zoltán, az ügyészség szóvivője az MTI értesülését.

MTI Itthon

Gyurcsány: bűzlenek az ügyészségi gyanúsítások

"A politikai beavatkozás ocsmány szagától bűzlenek" a választások előtt pár nappal felgyorsuló ügyészségi eljárások, gyanúsítások, amelyek rendre helyben esélyes szocialista polgármestereket érintenek - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc csütörtökön Debrecenben.

MTI Itthon

Népszava: a Fidesz a kormány alá rendelné az ügyészséget

Egyéni képviselői indítványként vinné az Országgyűlés elé a Fidesz az ügyészség kormány alá rendeléséről szóló törvényt, így kerülve ki a szakmai szervezetekkel való egyeztetési kötelezettséget - írta a Népszava csütörtökön.

MTI Itthon

Révész Máriusz: tetszetős az ügyészség érvelése, de nem igaz

"Tetszetős az érvelése, de nem igaz" - mondta Révész Máriusz szerdán a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottság ülésén Ihász Sándor fővárosi főügyésznek, aki szerint a 2006 őszi események során az ügyészségen nem voltak formalizált, koncepciós döntések.

MTI Itthon

Már zsarolással is gyanúsítják Hagyót

Újabb bűncselekménnyel, zsarolással gyanúsította meg Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn - tudatta közleményben Keresztes Imre főügyész. A gyanúsítás szerint Hagyó 2008-ban főpolgármester-helyettesként arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át évente 15 millió forintot. Balogh a kilátásba helyezett fenyegetések hatására 2008-ban és 2009-ben is 15-15 millió forintot juttatott Hagyónak. A hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával indult nyomozásban május közepe óta előzetes letartóztatásban lévő volt főpolgármester-helyettes hétfői kihallgatásán panasszal élt a gyanúsítás ellen és tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

MTI Itthon

Az ügyészség sem függeszti ki a Fidesz politikai nyilatkozatát

Nem függeszti ki az ügyészség a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot épületeiben - közölte a Legfőbb Ügyészség sajtóirodája szerdán az MTI-vel. Az álláspontjukat eddig nyilvánosságra hozó független alkotmányos intézmények többsége a nyilatkozat politikai jellege miatt elzárkózott annak közzétételétől, a Köztársasági Elnöki Hivatal nem indokolta a kérés elutasítását.

MTI Itthon

Hat évet kapott a birkahússal megvesztegetett ügyész

Hat év börtönbüntetést szabott ki szerdai jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla vesztegetés miatt Angyal Istvánra, a Fehérgyarmati Városi Ügyészség volt vezetőjére, emellett véglegesen eltiltotta az ügyészi hivatás gyakorlásától - közölte Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára.

MTI Itthon

Népszava: a kormány alá rendelhetik az ügyészséget

A Népszava szerint bizonyosra vehető, hogy belátható időn belül a kormány felügyelete alá rendelhetik az ügyészség szervezetét, ám azt még nem tudni, hogy a döntéssel megvárják-e Kovács Tamás legfőbb ügyész decemberi nyugdíjba vonulását vagy sem.

MTI Itthon

Schmitt Pál ígéri, a politika leszáll az ügyészségről

A konkrét ügyekben mindenfajta politikai elvárást igyekszünk megszüntetni az ügyészséggel szemben - erről Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke beszélt az ügyészek napja alkalmából megrendezett ünnepségen szerdán Budapesten, az igazságügyi palotában. Polt Péter is díjat kapott.

MTI Itthon

Kubatov-ügy: Halmai szerint csúsztat az ügyészség

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség az Országos Választási Bizottság (OVB) feljelentését a Kubatov-videó ügyében - hangzott el a testület hétfő esti ülésén. Az OVB panaszt tesz a feljelentést elutasító határozattal szemben.

MTI Itthon

A rendőrség már meggyanúsította volna Hagyó Miklóst

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felvetette, hogy Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes gyanúsítható a BKV-ügyben, az ügyészség azonban - több mint egy hónappal ezelőtt - visszaküldte kiegészítésre ezt az előterjesztést, mert nem látta kellőképpen alátámasztottnak a rendőrségi véleményt - derül ki Ihász Sándor fővárosi főügyésznek a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent interjújából.

MTI Itthon

Az ügyészség megkapta az MSZP feljelentését

A Központi Nyomozó Főügyészséghez csütörtökön megérkezett az MSZP feljelentése választás rendje elleni bűncselekmény miatt - tudta meg a főügyészség szóvivőjétől az MTI.

MTI Itthon

Ingatlanforgalmazókat vizsgál az ügyészség Zalában

Ingatlanforgalmazók általános szerződési feltételeinek szabályszerűségét vizsgálja a Zala Megyei Főügyészség, amely egy ingatlanközvetítő ellen pert is indított - tájékoztatta Pirger Csaba, a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Babarczy Eszter Publicisztika

Babarczy Eszter: Az ügyészség végre gőzerővel dolgozik

2009-ben és 2010-ben egyre gyorsuló ütemben kerülnek az ügyészség látókörébe és a nyilvánosság elé a minimum gyanús, de leginkább nyilvánvaló disznóságok. Az állampolgár lelkesedését a saját állama működése iránt ez persze még jobban lankasztja – ha ugyan volt még némi bizalom néhány különlegesen jóindulatú polgártársban a költségvetési pénzek sorsát illetően

1
24 25 26 27 28 29 30

A címlapról ajánljuk