MTI Itthon

Hiába fordult Pécs az ügyészéghez Expo-ügyben

A Baranya Megyei Főügyészség elutasította a pécsi önkormányzat panaszát, amellyel azután élt a város, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a 3 milliárd forintos és sokak által elhibázottnak tartott pécsi Expo Center beruházás ügyében - tájékoztatta a pécsi polgármesteri kabinetiroda pénteken.

MTI Itthon

Újabb bizonyítékok várhatók a moszkvai ingatlanügyben

Hétfőn írásban is benyújtja a gyanúsítottakat szabadlábra helyező végzés elleni fellebbezését a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai ingatlanügyben. Az főügyészség szóvivője szerint ebben újabb bizonyítékokat tárnak majd a bíróság elé.

hvg.hu Napi merítés

Miért bűncselekmény a traffipax-blokkoló használata?

Néhány hete lehetett arról olvasni, hogy egy békéscsabai autós ellen büntetőeljárást indítottak, mert a járművében traffipax-blokkoló eszközt használt, amely a rendőrség által üzemeltetett sebességmérő műkődését megakadályozta.

MTI Itthon

Boltban támadta meg az ügyében eljáró ügyészt Cs. Gyula

Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt őrizetbe vett gyanúsítottként hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség egy budaörsi férfit, aki egy üzletben rátámadt az ellene folyó büntetőügyben a vádat képviselő ügyészre

hvg.hu Itthon

Az ügyészség is lehallgathatja a telefonbeszélgetéseket

A napokban hatályba lépett egyik törvénymódosítással az ügyészség is megkapta ugyanazokat a titkos információszerzési jogosultságokat a nyomozásaihoz, mint a rendőrség. Így például a bűncselekmény gyanújába keveredett országgyűlési képviselők lehallgatását már az ügyészség is kérheti - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

MTI Világ

Börtönt kért az ügyészség a volt argentin elnökre

Az argentin ügyészség nyolc évi börtönbüntetés kiszabását kérte Carlos Menemre azon vád miatt, hogy a volt elnök 1989-1999 közötti két hivatali idejében fegyvereket csempésztetett Horvátországba és Ecuadorba - közölte csütörtökön egy igazságügyi forrás.

MTI Itthon

Az ügyészség azt kéri, helyezzék házi őrizetbe Geréb Ágnest

Az ügyészség hétfőn indítványozta Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász előzetes letartóztatásának megszüntetését - közölte a Legfőbb Ügyészség. A közlemény szerint az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy Geréb Ágnes házi őrizetét rendelje el.

HVG Hét nap

Keller gyanús

Hivatali visszaéléssel gyanúsítja Keller László volt MSZP-s közpénzügyi államtitkárt a Központi Nyomozó Főügyészség.

hvg.hu Napi merítés

Polt Péter kinevezésének rendkívül rossz üzenete van

Az Országgyűlés december 7-én legfőbb ügyésszé választotta Polt Pétert. Újra. A posztot egyszer már hat éven keresztül betöltő jogász mostantól immár kilenc évig felel a büntetőügyek vádhatósági képviseletéért. Polt Péter kinevezésének rossz üzenete van - olvasható a Mandiner blogon.

MTI Itthon

Keller: megalapozatlanak a vádak

A volt közpénzügyi államtitkár szerint ő sem államtitkárként, sem országgyűlési képviselőként nem élt vissza hatalmával.

hvg.hu Itthon

Csak a lázat csillapítaná a kormány

A kormány az ügyészség megerősítésével harcolna a korrupció ellen; ez a hvg.hu által megkérdezett közgazdász szakértő szerint szükséges, de messze nem elégséges lépés.

1
25 26 27 28 29 30 31

A címlapról ajánljuk