hvg.hu Világ

Bolíviai kommandósakció: nem bizonyíték az új videofelvétel

A Rózsa Flores Eduardo állítólagos terroristacsoportjának ügyét vizsgáló bolíviai ügyész szerint nem vehető figyelembe bizonyítékként az a videofelvétel, amely csütörtökön került be a helyi médiába, és csak fokozta a zavart a történtek körül.

hvg.hu Itthon

Szabadlábra kerültek a robbanószereket szállító olaszok

Az ügyészség kezdeményezését elutasítva nem került előzetes letartóztatásba az a két olasz állampolgár, akiket csütörtökön fogtak el az M70-es autóúton Tornyiszentmiklósnál, kocsijukban robbanószerekkel, lőszerrel, töltényhüvelyekkel.

MTI Itthon

KDNP: szabálytalan ingatlaneladás a VI. kerületben

Ügyészséghez fordul Wertán Zsolt, a KDNP terézvárosi és fővárosi képviselője, mert véleménye szerint százmillió forintot is meghaladó kár érhette a VI. kerületi önkormányzatot egy szabálytalan ingatlaneladás miatt.

hvg.hu Itthon

BKV: átlag másfél év után is járt a tízmilliós végkielégítés

Mintegy 284 millió forintot fizetett ki a BKV Zrt. Kocsis István vezérigazgatóvá való kinevezése óta a fővárosi cégtől távozó vezetőknek. A több tízmillió forintos végkielégítések közül csupán öt volt olyan, amelyet 30 év feletti munkaviszony után kaptak az illetékesek.

Vélemény

Miért könnyű elfogultsággal vádolni az ügyészséget?

Korrupciógyanús ügyész (a vádhatóság egykori szóvivőjének) lelepleződése ismét címlapra tette az UD Zrt. büntetőügye miatt amúgy is reflektorfényben lévő ügyészséget. És ismét előkerült a politikai elfogultság vádja. Sokkal könnyebb lenne az ügyészségnek is visszautasítani e vádakat, ha felszámolnák a jogrendszer strukturális eredetű rendellenességeit. Ami egyébként az igazságszolgáltatás, közigazgatás egészére jellemző: gyenge külső-belső civil kontroll, nehezen átlátható szervezeti működés, az utólagos elszámoltathatóság hiánya.

MTI Itthon

Súlyos korrupciós eset az ügyészség kebelében

A rendszerváltás óta nem történt olyan súlyos igazságszolgáltatás elleni bűncselekmény, mint amelynek eltitkolásával próbálkozott az ügyészség. Kétmillió forintot kért ugyanis a gyanú szerint egy vádlottól egy ügyész, hogy enyhébb büntetést indítványozzon a bíróságon – tudta meg a Népszava.

Vélemény

Dávid Ibolya: ha héja nem is, de hazaszerető konzervatív vagyok

A Magyar Demokrata Fórum magát thatcheriánusnak valló elnökének ars poeticája a kisebb állam, a teljesítményelv, a munka tisztelete. Úgy látja: az állam föladata ebben mindössze annyi, hogy lehetőséget adjon mindenki számára önmaga érvényesítésére. Dávid Ibolya szerint Bokros Lajos esetleges magyarországi politikai szerepvállalásáról ma még korai beszélni.

MTI Itthon

Nincs "tevékeny gyűlölet", nincs közösség elleni izgatás

Már nem gyanúsított az a két férfi, aki ellen a holokauszttagadó demonstráció ügyében indítottak eljárást, mivel az ügyészség helyt adott a panaszuknak. Az ügyészség álláspontja szerint az elhangzottak nem váltottak ki "tevékeny gyűlöletet", így a közösség elleni izgatás nem állapítható meg.

MTI Itthon

Az MSZP újra az ügyészséget támadja

Az ügyészség az elmúlt időszakban szándékosan átlépett egy határt, amit civilizált, demokratikus jogállamban nem tehet meg - jelentette ki Szabó Zoltán szocialista képviselő.

Csikász Brigitta Itthon

Bosszúból lőhettek a rendőrpalotára

Pitiáner bosszú lehetett a Teve utcai rendőrszékházra két évvel ezelőtt leadott sortűz – értesült a hvg.hu. Egy erőszakos bűncselekmény elkövetőinek elfogását akarták ugyanis megtorolni a tettesek, akik a rendőrség szerint képbe kerültek, az ügyészség viszont úgy véli, nincs elég bizonyíték a meggyanúsításukhoz.

1
22 23 24 25 26 27 28

A címlapról ajánljuk