hvg.hu Itthon

Eszméletlenre vertek egy hajléktalan embert a Deák téren

Két hajléktalan embert bántalmazott Budapest szívében januárban két férfi. Az egyik alkalommal egy 15 éves gyerek is velük volt; eszméletlenre verték a férfit, aztán sorsára hagyták. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

hvg.hu Itthon

Kiraboltak egy rabot a börtönben

A szombathelyi hatóságok vizsgálják a meg nem nevezett börtönben történt bűnügyet. A két vádlott egy zárkatársát verte, illetve szúrta meg, majd kisajátították a dolgait: elvették a rádióját, elrabolták a nála lévő kegytárgyakat is.

MTI Itthon

Nem kell előzetesben ülnie a civilre részegen rálövő rendőrtisztnek

A rendőrtiszt december elején ittasan lövöldözött egy csepeli társasházban. Csak a szerencsén múlt, hogy nem sebesítette meg a házkezelő alkalmazottját. Az állományból már eltávolított rendőrt 30 nap elteltével kiengedte a bíróság az előzetesből, mondván, "megélhetése biztosított, erősek a családi kötődései", és a házi őrizet elrendelésével is biztosítható, hogy részt vegyen az eljárás különböző fázisaiban.

MTI Itthon

Megalapozott a szexuális erőszak gyanúja a két mentős ellen

Továbbra sem hagyhatják el lakhelyüket a szexuális erőszakkal gyanúsított mentősök – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán. Jogerős végzésükben azt írták, az eddigi bizonyítékok alapján megalapozott a bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

hvg.hu Itthon

"Hirtelen erős ölési késztetés" miatt fojtott meg egy 83 éves nőt az idősotthon ápolója

A Kamaraerdei úti ápolási otthon 35 éves dolgozójának magánéleti problémái voltak, gyógyszerekkel kezelték, sokat ivott: egy nappali műszak végére úgy érezte, ölnie kell. Először egy 71 éves, ágyban fekvő nőt próbált megfojtani, de mivel nem jött össze, egy 83 éves asszony ellen fordult. Az ügyészség vádat emelt, 10-20 év börtön vár a férfire.

1
4 5 6 7 8
30

A címlapról ajánljuk