hvg.hu Itthon

Visszadobta az ügyészség a Spéder ügyében érkezett feljelentést

A feljelentés nem az FHB és az Index tulajdonosa ellen, hanem azok ellen az állami döntéshozók ellen irányult, akik segítették Spéder Zoltán befolyásszerzését a Magyar Postánál. Főként Németh Lászlóné lélegezhet fel, miután az ügyészség úgy látja, az MSZP-s feljelentő nem elég pontosan jelölte meg, milyen belső szabályzatra alapozza a hűtlen kezelés gyanúját.

hvg.hu Itthon

Büszke az ügyészség a tavalyi évére

Igaz, a jelentésből az is kiderült, 2015-ben megduplázódott a hivatali visszaélések száma 2014-hez képest. Polt az Országgyűlésnek küldött jelentésében eldicsekszik az illegális határátlépők elleni eredményes fellépéssel is. Egyre többször alkalmazzák a gyorsított eljárásokat.

MTI Itthon

Allah akbarozó bombafenyegetőt fogtak Szegeden

A rendőrségnek gyanús lehetett a magyar akcentus, mert hamar megtalálták a szegedi férfit, aki kedden kétszer is betelefonált a főkapitányságra. Másodszorra csak annyit mondott: Allah akbar.

hvg.hu Gazdaság

"Elrabolta" a NAV-osokat az Uber-sofőr, vádat emeltek

Két inkognitóban lévő adóellenőr szállt be a 46 éves vádlott autójába májusban. Amikor jegyzőkönyvet akartak felvenni, az Uber-sofőr nem engedte őket kiszállni a kocsiból, és random helyekre vitte őket a XIII. kerületben. Az ügyészség pénzbüntetést javasol a sofőrnek.

MTI Gazdaság

Önként ajánlotta fel szolgálatait a korrupt NAV-os – börtönbe kerülhet

A borsodi nő előbb csak harmincezer forintot, később még több pénzt kért egy cég vezetőjétől, hogy ne legyen nála adóellenőrzés. Még egy műszaki cikket is megvetetett vele a maga részére. Egy másik vállalkozás vezetőjét belső információkkal látta el, amiért cserébe egy laptopot kapott – derül ki a korrupciós ügy vádiratából.

MTI/hvg.hu Itthon

Sikkasztással megvádolták, de megúszhatja a börtönt Gömöri Zsolt volt paraelnök

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést javasol az ügyészség Gömöri Zsolt, a paralimpiai bizottság korábbi elnöke ellen. A Gömöri végtörlesztését érintő hűtlen kezelésre nem volt bizonyíték, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt viszont vádat emeltek. A vád szerint Gömöri jogtalanul kifizetett közvetítői jutalékokon keresztül folyatta ki a pénzt az érdekkörébe tartozó cégeknek.

hvg.hu Itthon

Kis híján megölte a mentőápolót a betépett tinédzser

A 16 éves fiú egy új drogot vett be, amitől annyira rosszul lett, hogy mentőt hívtak hozzá. Menet közben tévképzetei támadtak, ezért - az iskolatáskájából elővett késsel - hasba szúrta a vele szemben ülő ápolót, akinek az életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést javasolt, amelynek időtartama akár 15 év is lehet.

hvg.hu Itthon

Folyton csak megzavarták a túl lelkes tolvajt

Nem vette komolyan a rá kirótt többéves szabadságvesztést a tolvaj, és az ítélethirdetés utáni két hétben még többször is megpróbált lopással gyorsan pénzhez jutni. De mindenhol megzavarták, és végül az utolsó helyen, a tuják között elfogták a ház lakói.

hvg.hu Itthon

Abortusszal fenyegette az ügyészséget Vizoviczki László

2013-ban az éjszakai élet császára ultrahangos fotót is küldött hatodik, még meg nem született gyermekéről az ügyészségnek, és közölte, ha nem szüntetik meg az ellene foganatosított kényszerintézkedést, kénytelenek elvetetni - vagy ahogy ő nevezte, "meggyilkolni" - a kisbabát..

MTI Világ

Az ügyészség szerint botrányosan enyhe Pistorius büntetése

A dél-afrikai ügyészség bejelentette csütörtökön, hogy megfellebbezi az Oscar Pistorius ügyében július 6-án hozott bírósági ítéletet. Hat év börtönnel sújtották a dél-afrikai paralimpiai bajnok futót barátnője szándékos megölése miatt. Az ügyészség szerint a "botrányosan enyhe" ítélet újabb igazságtalansághoz vezet.

hvg.hu Itthon

Szabadidős rendőrök handabandázhattak vasárnap éjjel a Ligetben

Vasárnap éjjel hangoskodó járókelőkre hívtak rendőröket az Olof Palme sétányon. A rendőrség rövid közleményéből kihámozható, hogy a garázdák vélhetően szolgálaton kívüli rendőrök lehettek, így az ügyészségre került az eset. Az ügynek nincs köze a ligetvédőkhöz.

hvg.hu Itthon

Plébánost is átvert a kamu mellrákjával házaló nő

Összesen 14 millió forintot csalt össze a vád szerint egy 31 éves nő. Azzal a történettel verte át áldozatait, hogy neki speciális, gyógyíthatatlan mellrákja van, amin csak az őssejtterápia segít. Mellrákja sosem volt, mellfelvarrása igen - közölte az ügyészség.

1
5 6 7 8 9
28

A címlapról ajánljuk