Révész Sándor Itthon

Révész: Kapaszkodóink: vallásüldözés és pogrom

Kövér László, mint hithű református bizonyára ismeri egyháza történetét. Nyilván tud róla, hogy Ákontz-Kövér István főapát az ő egyházát üldöző ellenreformáció sikeréért dolgozott. Vélemény.

MTI / hvg.hu Itthon

Jogerős: nem csukják le a motoros rablót halálra gázoló volt OSZK-főigazgatót

A Fővárosi Törvényszék pénteken egy évről két évre súlyosította jogerősen annak a nőnek a büntetését, aki 2012 decemberében autójával üldözőbe vette a táskáját ellopó motoros tolvajokat. Utol érte és fellökte őket, egyikük meghalt. A nő a történtek idején az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatója volt. Börtönbüntetését a másodfokú bíróság is felfüggesztette próbaidőre.

hvg.hu Itthon

Előzetesbe kerülhet az üldözés után lekapcsolt budapesti taxis

A 23 éves férfi a nyolcadik kerületi Diószegi Sámuel utcától menekült a rendőrök elől egészen a budai alsó rakpartig, ahol szalagkorlátnak ütközött az autójával. A füstülő kocsitól a rendőrök húzták el. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája pénteken dönt a férfi előzetes letartóztatásáról.

hvg.hu Itthon

Lefutotta az utána loholó rendőrt az üldözött autós – videó

Bejárta a közösségi oldalakat a hétvégén az a videó, amelyen egy tatabányai rendőr előbb autóval, majd futva ered egy karambol miatt üldözött férfi nyomába. Két civil is bekapcsolódott a kergetésébe, de ők is kudarcot vallottak, végül egy szolgálaton kívüli nyomozó kapta el a férfit biciklivel.

MTI Kult

Közzéteszik a nácik uralma alatt letiltott műalkotások listáját

A londoni Viktória és Albert Múzeum közzéteszi az interneten azok műalkotások listáját, amelyek a nácik szerint az "elfajzott művészethez" tartoztak. Hitler leginkább expresszionista és absztrakt alkotásokat vetett meg. A lista közzétételével széles körben kutathatóvá teszik a dokumentumot.

hvg.hu Itthon

Filmbe illő üldözés Szentesen

Visszakapta a táskáját az az idős asszony, akit a szentesi Klauzál utcában próbált kifosztani egy 15 éves fiú. Az asszony szerencséjére rendőrök voltak az eset szemtanúi.

hvg.hu Itthon

Levideózták a Pécs belvárosában rohangáló gímszarvast

Vasárnap délelőtt bukkant fel egy fiatal gímszarvas Pécs belvárosában, amely feltehetőleg valahol a vasút környékéről tévedt be a lakott területre – számolt be a bama.hu. A vadat, amelyet sikerült fúvócsőből kilőtt altatólövedékkel elaltatni és terepjáróra tenni, három rendőrautó üldözte. A szarvast végül a Vadászegylet vadászterületére, Vágotpuszta körzetébe szállították és elengedték. A városi kalandról az egyik járókelő videofelvételt készített.

MTI Itthon

Felfüggesztették a kocsira lövő rendőrt

A tagyoni rendőr szolgálaton kívül üldözött egy autót, majd rá is lőtt a járműre, miután egy udvaron beérte. Emberölés kísérletének gyanúja miatt indult nyomozás ellene.

1 2

A címlapról ajánljuk