hvg.hu Élet+Stílus

Valami édes, valami gömbölyű – az év feje

Tisri hónap első napján megszólalnak a sófárok, és beköszönt az új esztendő. A zsidóság a lunáris zsinagógai naptár szerint most ünnepli a világ s az ember teremtésének 5778. évfordulóját. S hogy mi kerül az ünnepi asztalra? A lehető legegyszerűbb.

Nagyítás

Hang és fény

Karácsony közeledtével nem csak az emberek szíve, hanem a környezetük is ünneplőbe öltözik. Ilyen színes és lenyűgöző a szeretet ünnepe a világon.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Karácsonyi gasztrokönyvespolc

Nem nagyon kell törni a fejünket, mit tegyünk a fa alá gasztronauta rokonainknak, barátainknak, de még szégyellnünk sem kell, hogy már megint egy könyv jut eszünkbe frappáns megoldásként. Amióta a gasztroforradalom a kiadóknál is kirobbant, ilyen tájt szinte felrobban a könyvpiac. Karácsony előtt egész konyhát tölthetünk meg a különböző kiadványokkal.

hvg.hu Itthon

Füttykoncert és dulakodás a megemlékezéseken - 56-os ünnep percről percre

Juhász Péter és az ellentüntetők végigsípolták a Kossuth téri Orbán-beszédet, a sípolók és a kormánypártiak több helyen összeverekedtek. Orbán Viktor a visszajáró kommunizmusról és Európa elszovjetesedéséről beszélt. Az ellenzéki pártok a Blaha Lujza téren tartottak rendezvényt. Ezek voltak az 56-os megemlékezések percről percre!

hvg.hu Itthon

Nyakunkon az Alaptörvény napja, mégis alig mondanak róla valamit

Az igazságügyi miniszter szerint mindenki büszke lehet az öt éve kihirdetett Alaptörvényre, és az évfordulóra öt történelmi helyszínt érintő rendezvénysorozattal emlékezne meg a kormány - derül ki Trócsányi László írásbeli válaszából, amelyet a DK-s Varju László kérdéseire adott. Azt nem tudni, melyik lenne az öt történelmi helyszín, az április 25-i központi ünnepséget is szervezik még, és a költségekről sem közölt semmit az igazságügyi tárca vezetője.

Csíki Sándor Plázs

"Az leányokot hányták az vízben"

Vízbevető, vízbehányó hétfő – nem nehéz kitalálni, az esztendő melyik napjáról lehet szó. Még akkor is, ha vödör helyett csak egy pacsulisüvegcsét cipelnek magukkal a hagyományőrzők.

Fütő Beáta Gasztro

Amikor pezsgőt választunk – beszédes címkék

Bár egyre többen vallják, hogy bármely hétköznap ünnepi lehet, ha pezsgőt bontunk, mégis ilyentájt kerül a legtöbb palack az asztalra. Akár ajándékba vesszük, akár vendéglátásra, otthonra, nagyon nem mindegy, milyen minőségűt, stílusút választunk, melyik méltó valóban az ünnepléshez és az évbúcsúztató koccintásokhoz. A jó döntéshez elég, ha tudjuk, milyen információkat keressünk a címkén.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk