hvg.hu Itthon

Orbán Viktor: Győzelem

Egy Felvidék feliratú zászló tartó férfival készült fényképet posztolt a miniszterelnök az osztrák-magyar meccs után.

MTI Világ

Üzent a pápa a migránsokkal kapcsolatban

A tengeren menekülő migránsok befogadásáról és a közel-keleti térség konfliktusairól is beszélt Ferenc pápa pénteken, amikor a Vatikánban fogadta az Ifjúsági Eucharisztikus Mozgalom tagjait.

hvg.hu Világ

Cetlin hagytak üzenetet a hétvégén megszökött veszélyes gyilkosok – fotó

A hatóságok továbbra is csak találgatják, hogyan szökhetett meg két elítélt péntek éjszaka egy szigorúan őrzött börtönből, a New York állambeli Dannemoraban. Azt már tudják, milyen úton juthattak ki az épületből, de rejtély, honnan szerezhettek vágószerszámot, amivel átvágták a cellájuk falát, illetve az útjukba eső csöveket. A két bűnöző egy cetlin üzenetet hagyott. Még keresik őket.

MTI Világ

Üzent a pápa a muzulmán vallási vezetőknek

A muzulmán vallási vezetők, politikusok és értelmiség segítségét kérte Ferenc pápa az erőszakot igazoló vallási fundamentalizmus elutasítására a Vatikánban akkreditált diplomatákhoz hétfőn intézett beszédében.

MTI Világ

Skót népszavazás: Üzent a királynő

II. Erzsébet brit királynő pénteken egységre szólította fel országának lakosságát, miután az unionista tábor győzött a Skócia függetlenségéről kiírt népszavazáson.

hvg.hu Világ

Szívbemarkoló levelet küldött a túlvilágról a lefejezett újságíró

Szeretettel gondolt családtagjaira és bízott abban, hogy egyszer még viszontlátja őket – ez derül ki abból a levélből, amelyet a lefejezett amerikai újságíró egyik rabtársa diktált le a szabadulása után. Az üzenetet a James Foley kiszabadításáért létrehozott Facebook-oldalon hozták nyilvánosságra. Az újságíró nemcsak szeretteihez szólt, hanem arról is rendelkezett, hogy ki kapja a számláján maradt pénzt.

hvg.hu Kult

Haldokló rákbetegnek küldte utolsó üzenetét Robin Williams – videó

Egy végstádiumban lévő új-zélandi lánynak küldött halála előtt videóüzenetet Robin Williams. A 21 éves Vivian Waller bakancslistáján szerepelt, hogy találkozhasson a színésszel. A brit Daily Mail szerint a rövid videó volt a 63 évesen elhunyt sztár utolsó üzenete.

hvg.hu Sport

Fotó: félmeztelenül üzentek Schumachernek az Arsenal focistái

Mielőbbi gyógyulást kívántak Michael Schumachernek az Arsenal focistái, akik közös csoportképen üzentek a kómában fekvő Forma–1-es bajnoknak. Az öltözőben készítették a fotót újévkor, egy győztes meccs, valószínűleg a Cardiff City elleni összecsapás után. Az üzenet szövegét („Get well soon Schumi”) egy fehér mezre nyomtatták.

MTI Világ

Üzent az ukrán miniszterelnök a tüntetőknek

Mikola Azarov ukrán kormányfő kész tárgyalni a tüntetők és az ellenzék képviselőivel, de csak akkor, ha nem akadályozzák tovább az állami hivatalok munkáját – közölte kedden a miniszterelnök üzenetét a kormány sajtóosztálya.

MTI Világ

Táviratot küldtek a Vatikánban tanácskozó bíborosok XVI. Benedeknek

A Vatikánban tanácskozó bíborosi testület tagjai üzenetet küldtek a lemondott pápának, amelyben hálájukat fejezték ki XVI. Benedeknek az egyházért végzett példamutató és fáradhatatlan munkájáért. Az üzenetet a bíborosi testület vezetője, Angelo Sodano fogalmazta meg, és táviratban küldték el a Vatikánból Castel Gandolfóba - mondta Federico Lombardi szentszéki szóvivő. Hozzátette: tudomása szerint eddig egyetlen bíboros sem látogatta meg a nyugalmazott pápát.

MTI Világ

Az iráni elnök tárgyalna, ha "nem szegeznének rájuk fegyvert"

Irán egy jottányit sem enged alapvető jogaiból, amíg nyomást gyakorolnak rá, nem fog tárgyalni atomprogramjáról, de ha "nem szegeznének rá fegyvert", hajlandó lenne a párbeszédre – mondta az ország elnöke az 1979-es iszlám forradalom 34. évfordulóján rendezett ünnepségen vasárnap.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk