hvg.hu Világ

Szívszorító üzeneteket küldtek az Aleppóban maradt civilek

"Lehet, hogy utoljára jelentkezem"; "lehet, hogy nem tudunk több üzenetet küldeni" - aleppói civilek videókban üzennek az ostromlott szíriai városból, amelyet folyamatosan foglalnak vissza a szíriai kormányerők, és a hírek szerint módszeresen mészárolják le az embereket.

MTI Világ

Vízen üzent Észak-Korea a délieknek

Észak-Korea röplapokat úsztatott le egy folyón Dél-Koreába – közölte szerdán a szöuli védelmi minisztérium. Ez az első ilyen eset a két állam történetében.

hvg.hu Itthon

Orbán Viktor: Győzelem

Egy Felvidék feliratú zászló tartó férfival készült fényképet posztolt a miniszterelnök az osztrák-magyar meccs után.

MTI Világ

Üzent a pápa a migránsokkal kapcsolatban

A tengeren menekülő migránsok befogadásáról és a közel-keleti térség konfliktusairól is beszélt Ferenc pápa pénteken, amikor a Vatikánban fogadta az Ifjúsági Eucharisztikus Mozgalom tagjait.

hvg.hu Világ

Cetlin hagytak üzenetet a hétvégén megszökött veszélyes gyilkosok – fotó

A hatóságok továbbra is csak találgatják, hogyan szökhetett meg két elítélt péntek éjszaka egy szigorúan őrzött börtönből, a New York állambeli Dannemoraban. Azt már tudják, milyen úton juthattak ki az épületből, de rejtély, honnan szerezhettek vágószerszámot, amivel átvágták a cellájuk falát, illetve az útjukba eső csöveket. A két bűnöző egy cetlin üzenetet hagyott. Még keresik őket.

MTI Világ

Üzent a pápa a muzulmán vallási vezetőknek

A muzulmán vallási vezetők, politikusok és értelmiség segítségét kérte Ferenc pápa az erőszakot igazoló vallási fundamentalizmus elutasítására a Vatikánban akkreditált diplomatákhoz hétfőn intézett beszédében.

MTI Világ

Skót népszavazás: Üzent a királynő

II. Erzsébet brit királynő pénteken egységre szólította fel országának lakosságát, miután az unionista tábor győzött a Skócia függetlenségéről kiírt népszavazáson.

hvg.hu Világ

Szívbemarkoló levelet küldött a túlvilágról a lefejezett újságíró

Szeretettel gondolt családtagjaira és bízott abban, hogy egyszer még viszontlátja őket – ez derül ki abból a levélből, amelyet a lefejezett amerikai újságíró egyik rabtársa diktált le a szabadulása után. Az üzenetet a James Foley kiszabadításáért létrehozott Facebook-oldalon hozták nyilvánosságra. Az újságíró nemcsak szeretteihez szólt, hanem arról is rendelkezett, hogy ki kapja a számláján maradt pénzt.

hvg.hu Kult

Haldokló rákbetegnek küldte utolsó üzenetét Robin Williams – videó

Egy végstádiumban lévő új-zélandi lánynak küldött halála előtt videóüzenetet Robin Williams. A 21 éves Vivian Waller bakancslistáján szerepelt, hogy találkozhasson a színésszel. A brit Daily Mail szerint a rövid videó volt a 63 évesen elhunyt sztár utolsó üzenete.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk