hvg.hu Vállalkozás

Ivanka Trump Kínában termeltet „amerikait”

„Vegyél Amerikában gyártott termékeket, alkalmazz amerikai munkaerőt!” – üzente beiktatási beszédében Donald Trump a fogyasztóknak és a vállalkozóknak. Egyszóval valamennyi honfitársának. De miközben ezek a szavak elhangzottak, 50 tonnányi divatcikk hajózott Kínából amerikai kikötők felé.

hvg.hu Gazdaság

A Nagy Sátántól vesz repülőgépeket Irán

Az IranAir légitársaság vezetője írta alá a megállapodást, amelynek értelmében a cég 80 repülőgépet vásárol az amerikai Boeingtól. Az 1979-es iráni iszlám forradalom óta ez a legnagyobb értékű kereskedelmi megállapodás a két ország között.

Mérő László Gazdaság

Mérő László: Játék az egész világ!

A gazdaság több területén is felbukkant egy új csodaszer, angol nevén a gamification. Az még nem dőlt el, hogy magyarul játékosításként fog-e meghonosodni vagy gamifikációként, foglalkozni azonban nem árt vele. Mérő László matematikus, pszichológus írása

Dobszay János Itthon

HVG: Kaszinó lojál

Mi van Andy Vajna "felekirályságában"? Mi csorog a haverokhoz a hármas metró felújításából? Miért nem jött a beharangozott összemplás a Trump-győzelem után? A válaszok az e heti HVG-ben. Dobszay János szubjektív lapszemléje.

HVG Gazdaság

Bazi nagy kínai lagzi: ha pénz van, minden van

Legyen a nagy nap rendkívüli, ugyanakkor személyre szabott, s a lehető legjobban hasonlítson a legkedveltebb celebek egybekelési ceremóniájára. Nagyjából ezeknek a kívánalmaknak kell megfelelniük az esküvőszervezőknek Kínában.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk